Jehova tanúi, a Sátán jó helyen van a szívetekben?
Négy napja egy tanú azt írta:
"Az üldözés minden formája az első bizonyítéka annak, hogy jó helyen vagyunk."
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..
(#18 válasz)
Én visszakérdeztem, hogy a sátán jó helyen van-e ezek szerint a szívükben, de egy mellébeszélést kivéve azóta sem jött rá válasz. Kíváncsi vagyok, hogy gondoljátok ezt.
"A szabad akarat relativ."
Ez mit jelent pontosabban?
"Nem mindenben kapott szabad akaratot. "
Ez hol van leírva a Bibliában?
"Nos a világ politikai és emberi törvényeit megszünteti majd mert ezeket Jézus királysága fogja felváltani. "
Te valami jós is vagy, hogy ennyire a jövőbe látsz? :)
Mellesleg amíg ez nem következik be, addig ráérek a világ politikai törvényei szerint élni. Majd ha megjön Jézus és királykodni kezd, kihirdeti az új törvényeket, akkor majd azok a törvények lesznek hatályosak. Mindent a maga idejében.
Viszont még mindig nem kaptam olyan példát, amely igazolná, hogy létezik olyan cselekedet, amely sérti Isten törvényeit, de nem sérti a magán- vagy közerkölcsöt.
Továbbá még mindig ott van a fő kérdés, hogy a sátán jó helyen van-e a szívetekben, erre se kaptam még választ. Tök jól elbeszélgetünk, de azért ezekre még mindig kíváncsi vagyok.
Kedves kérdező!
Léteznek ilyen cselekedetek:
homoszexualitás (Róma 1:27);
a vér megevése (Cselekedetek 15:29); fegyverviselés (Máté 26:52).
Ezek a társadalomban elfogadottak, Isten szemében azonban nem.
Ami az eredeti kérdést illeti, hogy a Sátán jó helyen van a Tanúk szívében, azért nem kapsz rá választ, mert nem egyértelmű a kérdés. Azt szeretnéd sugallni, hogy Jehova Tanúi a Sátán követői? A szívünkben van jó hely és rossz hely? Szerintem személyek nincsenek a szívünkben nekem sem a szüleim sem a gyerekem sem a férjem vagy más szerettem nincs a szívemben. Akiket nem kedvelek, azok sem. Önálló személyek, mit keresnének a szívemben? Ez képzavar... Vagy úgy gondolod gyűlölet van Jehova Tanúi szívében? Légy szíves egyértelműsítsd!
Homszexualitás: Szerintem a társadalom többsége nem nézi jó szemmel az azonos neműek közötti nemi kapcsolatot, még ha a média egyértelműen erőlteti is ezt a nézetet a társadalomra. Ahhoz még egy-két generációnak fel kell nőnie hazánkban, hogy a homoszexualitás a társadalom nagyobb hányadának szemében elfogadottá váljon.
Vérevés: Ha csak nem a disznóvágásokkor felfogott disznóvérre gondolsz, amelyet hagymával megsütnek, akkor nem, nem elfogadott a társdalom szemében sem a vér fogyasztása. Disznót pedig ma már kevesebb helyen vágnak, mint nem, tehát ez is a társadalom egy szűkebb rétegére érvényes csak.
Fegyverviselés: Néhány, anarchiaközeli afrikai államot, és egy-két anarchikus közel-keleti államot leszámítva a világban általában nem természetes dolog, hogy különböző mordályokkal a kezükben rohangásznak a közemberek a nyílt utcán. Ez az államok túlnyomó többségében büntetendő cselekmény, tehát ez sem mondható általánosnak. Persze, kivételek vannak, pl. a rendfenntartó erők számára szükség van kézifegyverek viselésére, olykor használatára, vadászok vihetnek magukkal fegyvert, de csak töltetlen, elcsomagolt állapotban és csak akkor, ha épp vadászatra indulnak, vagy neked otthon a házadban lehetnek bizonyos fajtájú maroklőfegyverek, ha megszerezted az ehhez szükséges engedményeket, jogosítványokat. Ezek azonban kivételek, még egy 8 centinél hosszabb pengéjű késnek a nyílt utcán (közterületen) történő magadnál tartása is indokolatlan fegyverviselésnek számít a magyar törvények szerint.
Még más példa?
A szív csalárd, becsapós, ezt tartják a jehovisták. Mitől az? Mindent azzal magyaráznak, hogy ami jó az Istentől származik, ami rossz az meg a sátántól. A szív csalárd, a csalárdság rossz tulajdonság, vagyis sátántól származik, vagyis sátán ott lakozik a szívben, mert az csalárd. Viszont ugye az nem jó dolog, ha a sátán a szívben lakozik, tehát ki kell űzni onnan. Ha viszont üldöztetve van, az azt jelenti, hogy jó helyen van ott ahol van, mint ahogy a jehovisták üldöztetését is akként fogják fel, hogy azt jelenti, jó helyen vannak ott, ahol üldözik őket. Ezek a jehovisták véleménye, nem az én gondolataim, ezt többen is leírták nem csak ebben a kérdésben (ha visszaolvasol megtalálod te is ezeket a válaszokat), hanem más kérdéseknél is hasonlóképpen válaszoltak.
Szóval jó helyen van-é a sátán a jehovisták szívében, vagy nincs jó helyen? Vagy ha erre nem tudnak válaszolni, akkor miért úgy állnak a dolgokhoz, hogy ha üldöztetve érzik magukat, azt annak tudják be, hogy jó helyen vannak ott ahol vannak?
De mondok más példákat: a különböző bacilusokat, vírusokat is üldözik magukból ha betegek lesznek, ergo azok a bacilusok is jó helyen vannak a szervezetükben? Akkor viszont miért akarják kiűzni onnan őket? Vagy az egér, a patkány is jó helyen van a lakásukban, mert üldözni próbálják ezeket a kártevőket onnan? Vagy a bolhákat, tetveket az ágyukból, ha megtelepednek, azok is jó helyen vannak az ágyukban mert próbálják kiűzni őket onnan? Hiszen ha üldözik, azt azt jelenti számukra, hogy jó helyen vannak ott ahol vannak...
Érted már ennek a nyakatekert gondolkodásmódnak a tarthatatlanságát, abszurditását, amit a jehovisták vallanak?
A homoszexualitás elfogadottságát nem csak a média erőlteti, hiszen demokratikus Uniós államokban törvényesen házasságot köthetnek, sőt ha szeretnék, még lelkész is összeadja őket Isten színe előtt. Gyermeket is fogadhatnak örökbe. Ez abszolút értelemben kimeríti az elfogadottságot.
A vér evésével kapcsolatban a bibliavers nem írja, hogy hagymásvért és véreshurkát ehettek, elvégre disznótor van. "Tartózkodjatok a vértől és a fulva holt állattól". PONT. Tehát az sem elfogadott Isten szemében.
A fegyverviseléssel kapcsolatban sem írja a Biblia, hogy Afrikában tilos, a zsoldos katona meg nyugodtan ölje halomra az embereket, és ő lesz a haza hőse veterán. Egy katonát sem szegregál a társadalom a foglalkozása miatt, csak azokat, akik a Biblián alapuló hitük miatt visszautasítják a fegyverviselést.
A Tanúk nem állítják, hogy valami csak az Ördögtől vagy csak az Istentől származhat. A csalárd szó csalfát, hamist jelent. Mindannyian jártunk már úgy, szerintem, hogy megbántuk, hogy a szívünkre hallgattunk, mert rossz döntést hoztunk. A fejünkkel tudtuk, hogy mit kellene tennünk, de a szívünk mást mondott. Ha valaki már volt szerelmes, hagyták már el, annak nem kell magyaráznom. A Biblia csak arra int, vigyázzunk a szívünkre, használjuk az eszünket is, mert bajba kerülünk.
Szia
Hol irja hogy nincs teljes "szabad akarat"?
(1Mózes 2:16, 17) 16 Jehova Isten még ezt a parancsot is adta az embernek: „A kert minden fájáról ehetsz megelégedésig. 17 De ami a jó és rossz tudásának a fáját illeti, arról ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”
A tudás fája egy szó szerinti fa volt, ellenben Isten jogát érzékeltette mint Uralkodóét, hogy ő döntse el, mi a jó, és mi a rossz emberi teremtményeinek. Erről a fáról enni tehát nemcsak lopás volt — elvenni azt, ami Istené —, hanem elbizakodott erkölcsi függetlenségre törés, azaz önrendelkezésre törés is.
Nem vagyok jós a Biblia irja és ezek megtörténnek vagy megfognak történni a tények magukért beszélnek
(Zsoltárok 110:2) . . .„Menj, győzedelmeskedj ellenségeid között!”
Ez a vers arról szól, hogy Jézus már a még meglévő emberi uralmak alatt elkezdi a királyságába begyüjteni az új világ társadalmát, ezért mondja, hogy az ellenségei között uralkodik, nem felettük.
Most van a szét választó munka Juhokra és kecskékre,
Ezért kell már most engedelmeskedni az elvárásoknak
s nem akkor mert az már késő lesz
(Márk 13:18–20) 18 Kitartóan imádkozzatok, hogy ne télidőben legyen ez; 19 mert azok a napok olyan nyomorúság napjai lesznek, amilyen nem volt az Isten alkotta teremtés kezdetétől fogva mind az ideig, és nem is lesz többé. 20 Bizony, ha Jehova nem rövidítette volna meg azokat a napokat, nem részesülne megmentésben egyetlen test sem. De a választottak miatt, akiket kiválasztott, megrövidítette azokat a napokat.
ne az utolsó pillanatban akarjunk jók lenni
Sátánnak semmilyen hlyet nem biztositok a szivemben, nem foglalkozok vele, más dogokkal töltöm meg a szivemet, ami hasznos, épitő
Jézus is az atyjára bizta, sátán jövőjét és nem kezdett magán akcióba nem a mi feladatunk
(Júdás 8, 9) . . .. 9 Pedig Mihály, az arkangyal, amikor nézeteltérése volt az Ördöggel, és Mózes testéről vitatkozott, nem mert becsmérlő kifejezésekkel ítélkezni felette, hanem így szólt: „Dorgáljon meg téged Jehova!”
"A vér evésével kapcsolatban a bibliavers nem írja, hogy hagymásvért és véreshurkát ehettek, elvégre disznótor van. "Tartózkodjatok a vértől és a fulva holt állattól". PONT. Tehát az sem elfogadott Isten szemében. "
Elhiszem, de ettől még a társadalom általánosságban nem fogadja el a vérevést. Tehát ez sem jó példa.
"A fegyverviseléssel kapcsolatban sem írja a Biblia, hogy Afrikában tilos, a zsoldos katona meg nyugodtan ölje halomra az embereket, és ő lesz a haza hőse veterán. Egy katonát sem szegregál a társadalom a foglalkozása miatt, csak azokat, akik a Biblián alapuló hitük miatt visszautasítják a fegyverviselést. "
Én is írtam, hogy néhány államot kivéve a világ nagy részén nem elfogadott a fegyver viselése. Tehát a különböző államok társadalmai általában nem nézik jó szemmel, ha fegyverrel a kezedben szaladgálsz az utcán. A fegyverviselés pont ezért nem jó példa arra nézve, hogy mely dolgok azok, amelyek Isten szemében visszatetszést keltenek, de a társadalmakban általában elfogadottak.
A homoszexualitást valóban tiltja a Biblia. De az, hogy a Föld országainak egy részében engedélyezik a homokosok házasságát, gyerekvállalását, az még nem jelenti azt, hogy az azonnal, széles körben elfogadottá is válik a társadalmat alkotó emberek körében.
-------
Fleming:
"Figyelj kérdező egyet tudok a keresztény vallás azaz egyetlen vallás ami teljes mértékben jó."
Ezt csak azért gondolod, mert te magad keresztény vallású vagy. Ha iszlám vallású lennél, akkor az iszlámot hinnéd egyetlen igaz vallásnak, ha zsidó lennél akkor a zsidót hinnéd annak, ha jehovista lennél, akkor a jehova vallást hinnéd egyetlen igaz vallásnak. Mindenki a sajátját hiszi igaz vallásnak, nem másét.
"A többi hibás, mert ha megfigyeled vmilyen színten minden más vallásban van olyan ami ellent mond a bibliával."
Viszont nem mondanak ellent a saját szent könyvüknek. Az iszlám vallás pl. semmiben sem mond ellent a Koránnak, sőt, pont a keresztény vallásnak vannak elemei, amelyek ellentmondanak a Koránnak. A zsidó vallásnak is vannak elemei, amelyek ellent mondanak a Koránnak. Azonban a zsidóknak a Tóra a szent könyvük, nem a Biblia vagy a Korán, és a Tórának nem mondanak ellent a zsidó vallás elvei. A Tórának a keresztény és iszlám vallás egyes elemei mondanak ellent, ezért a zsidók szerint a keresztény és iszlám vallás is hamis vallás.
Az, hogy melyiket tartod hamisnak vagy igaznak, az csak attól függ, hogy melyik vallási irányzat tagja vagy. De ez csak szubjektív megítélés, objektív értelemben nincs rá mód eldönteni, hogy melyik az igaz vagy hamis vallás. Csak vallás van, amit követsz, amelynek elveiben hiszel, nincs hamis vagy igaz vallás, egyik sem hamisabb vagy igazabb a másiknál.
Mindezek tisztázását követően pedig szeretnélek megkérni arra, hogy a feltett kérdésre válaszolj ha hozzászólást írsz, mert azt még nem tetted meg egyszer sem.
#36: "Hol irja hogy nincs teljes "szabad akarat"?"
Szerintem sehol, de ebben a kérdésben a #30-as válaszíróval szállj vitába, mert ő állította, nem én.
"Nem vagyok jós a Biblia irja és ezek megtörténnek vagy megfognak történni a tények magukért beszélnek "
Erről inkább nem nyitok vitát, ugyanis könnyű úgy megjósolni valamit, ha az már régen megtörtént. Én személy szerint egyetlen egy jóslatról tudok, ami kétség kívül előre lett megjósolva a Bibliában, és valóban akkor és úgy következett be, ahogy a Bibliában van leírva. Mellette viszont történt ötven másik jóslat, ami nem akkor vagy nam úgy, esetleg egyáltalán nem következett be. Ergo a Bibliából kiindulva maximum 1:50 az esélye annak, hogy be fog következni Jézus királysága, ami nem túl jó arány.
De most látom csak, ezek szerint te vagy a #30-as válaszíró is, szóval a szabad akarat kérdésben inkább saját magaddal kezdj vitázni, ne velem. Először tisztázd le az álláspontodat, csak utána nyiss vitát ezen állásponttal kapcsolatban, különben könnyen retardáltnak vagy köpönyegforgatónak nézhetnek a vitapartnereid.
A hagymásvérben van vér? Van.
A véreshurkában van vér? Van. Bünteti a törvény? Nem. Ha valaki ezt reggelizi, megveti érte a társadalom? Nem. Tehát a társadalom elfogadja, Isten nem.
Egy hivatásos katona, aki pénzért öl pl. okáért Afganisztánban Koszovóban vagy Irakban kiközösíti vagy kitünteti a társadalom? Kitünteti. Tehát a fegyverviselést a társadalom elfogadja.
Homoszexualitás: Kit büntetnek meg Magyarországon, a melegfelvonulás részvevőit vagy az ellentüntetőket? (én egyik csapathoz sem tartozom) Az ellentüntetőket. Tehát a társadalom elfogadja, védi a homoszexuálisokat.
Ezek tények, bárhogy csűröd-csavarod. Attól még, hogy valaki törvénytisztelő mintapolgár nem felel meg Isten minden elvárásának. Isten erkölcsi mércéje magasabban áll mint a demokratikus társadalmunkért. De senkinek nem kötelező megfelelni neki, ha nem akar.
"Egy hivatásos katona, aki pénzért öl pl. okáért Afganisztánban Koszovóban vagy Irakban kiközösíti vagy kitünteti a társadalom? Kitünteti. Tehát a fegyverviselést a társadalom elfogadja. "
A háborús helyzet mindig felülírja a békeidőkben szokványos szabályokat, szóval ezt ne vegyük egy kalap alá. Szerinted a keresztes hadjáratok alkalmával szentesített fegyverek Isten előtt tetszetősek lettek volna? Az egyház Isten nevében szentesítette az okot és a fegyvereket, mielőtt a keresztes katonák hadba indultak.
"Homoszexualitás: Kit büntetnek meg Magyarországon, a melegfelvonulás részvevőit vagy az ellentüntetőket?"
Ha annyira elfogadott lenne a melegség hazánkban, akkor nem akarnának melegfelvonulást rendezni a melegek.
A vér kérdésében viszont egyetértek, bár a Biblia nem írja, hogy sült állapotban fogyasztható vagy nem a vér. Ma már tudjuk, hogy azok a mikroorganizmusok, amelyek kárt okozhatnak az emberi szervezetben, sütés alkalmával elpusztulnak a közölt magas hőmérséklet hatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!