Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, a Sátán jó...

Jehova tanúi, a Sátán jó helyen van a szívetekben?

Figyelt kérdés

Négy napja egy tanú azt írta:

"Az üldözés minden formája az első bizonyítéka annak, hogy jó helyen vagyunk."

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

(#18 válasz)

Én visszakérdeztem, hogy a sátán jó helyen van-e ezek szerint a szívükben, de egy mellébeszélést kivéve azóta sem jött rá válasz. Kíváncsi vagyok, hogy gondoljátok ezt.

2014. dec. 4. 11:19
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

"lehet

Hogy nem támogatod a Teremtőt és a királyságát aktivan. "

Tudsz erre egy példát is mondani? Mert az hogy nem imádkozom, szerintem nem Isten ellenes cselekedet, és nem is ütközik társadalmi vagy egyéni erkölcsi gátakba.

2014. dec. 5. 17:08
 22/42 anonim ***** válasza:

"A jehovisták és a keresztények szerint is.."- magyarul vki azt írta neked,hogy ő azt állítja a "jehovisták" azt mondták,hogy Sátán a szívükben van.Értem,szóval egy hiteles informátor szerint,mi ezt mondjuk.Aha..nincs több kérdésem.Csak nagyon halkan megsúgom:nem mondják ezt.:) De ne is foglalkozz vele.:)

Ceri-hez hozzáfűzve:

Zsoltárok 83:19 (Ószövetség)

"Hogy megtudják,hogy te,akinek neve Jehova,egymagad vagy felséges Isten az egész földön." Károli fordítás.Nyilván a szövegértés megy,tehát Jehova EGYMAGA ISTEN.

Abban igazad van,hogy amikor az Izraeliták elfoglalták az Ígéret földjét,engedélyt adott az ott élők kiírtására.Tudod kik éltek ott?Olyan népek,akik "felhasogatták a terhes asszonyokat" és egyéb csúnyaságokat,például gyermekeiket égve elégették az isteneiknek...

És még egy megjegyzés.Az "abba" nem egy név.Az 'ab-ba" arámi szó,jelentése "az apa", vagy "ó,Atya".3 alkalommal fordul elő a Bibliában,egy kedves,meghitt megszólítása volt a bibliai időkben az édesapáknak a gyermekeik részéről.Nyilván mivel Jézus az apjával,Istennel beszélt,ezért mondta neki is,hogy "abba,Atyám"

Kértelek,hogy írd ki a Biblia verset,amiben Jézus az Ördög Atyának nevezi Jehovát.Légyszi.Addig hiteltelen q mondandód.Sorold csak,ki akarom keresni.Várom.:)

2014. dec. 5. 17:53
 23/42 anonim ***** válasza:
A szívben még mindig csak vér van.
2014. dec. 5. 20:40
 24/42 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Előszőr is definiáljuk azt a szót hogy: Ima

Az ima tisztelet teljes beszélgetés Istennel

Jézus is fontosnak tartotta, és maga is gyakran imádkozott a Teremtőjéhez, hogy helyesen tudjon dönteni

Ha az ima nem lenne fontos akkor nem lenne kihagsúlyozva sem Jézus részéről, sem az irásokban

(1Tesszalonika 5:17) 17 Szüntelenül imádkozzatok.

Tehát az Isten kimondottan arra kéri a szolgáit, hogy ’szüntelenül imádkozzanak’ (1Tesszalonika 5:17).

Hogyan lehetsz a Terető barátja ha soha nem beszélgetsz vele?

ha Isten tökéletes Fiának is szüksége volt arra, hogy rendszeresen imádkozzék, tökéletlen tanítványainak sokkal nagyobb szükségük volt rá, hogy folytonosan Istenhez forduljanak irányításért, vigasztalásért és szellemi támogatásért. Ezért szükséges nekünk is ’szüntelenül imádkozni’

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy betű szerint is folytonosan térdepelnünk kell. Inkább állandóan imateljes állapotban kell lennünk. Az élet minden vonatkozásában Istentől kell várnunk a vezetést, hogy éleslátással cselekedhessünk és mindenkor elnyerhessük a helyeslését (Példabeszédek 15:24).

A hitünk megőrzéséhez nélkülözhetetlen a rendszeres ima.

A tartalmas, őszinte imák építik az ember hitét.

E nélkül Isten azt látja hogy Te meg vagy nélküle és nem is akarsz beszélgetni vele, és segitséget se kérsz és hálát sem akarsz neki mondani

ezzel azt árulod el hogy nem akarsz kapcsolatban lenni vele egyáltalán.

DE nem csak az ima hiánya az ami távol tart a Teremtőtől.

2014. dec. 5. 22:11
 25/42 anonim ***** válasza:

Példakép még megemlitem, hogy ha nem teszel Isten érdekében akkor nem vagy az országának vagy királyságának támogatója.

Jézus azt mondta:

(Máté 12:30) 30 Aki nincs az én oldalamon, ellenem van, és aki nem gyűjt velem, szétszór.

(1Péter 2:21) 21 Valójában erre a pályára hívtak el titeket, mert Krisztus is szenvedett értetek, mintát hagyva nektek, hogy szorosan kövessétek a nyomdokait.

Mit jelent Jézust követni vagy mellette álni és együtt gyüjteni?

Jézus példát hagyott nekünk ez a keresztényi élet pályánk azt tesszük amit Ő is tett, az életünk minden területén.

Te nem akarod utánozni,

Nem akarsz imádkozni, nem akarsz szolgálni, és semmit amit Jézus csinált

Hogyan követed a király példáját, és ezzel hogyan vagy a királyságának része?

2014. dec. 5. 22:18
 26/42 A kérdező kommentje:

"Az ima tisztelet teljes beszélgetés Istennel "

Szerintem tiszteletteljes beszéd Istenhez, ez jobb megfogalmazás.

"Ha az ima nem lenne fontos akkor nem lenne kihagsúlyozva sem Jézus részéről, sem az irásokban "

Persze hogy fontos, mert ha beszélsz valakihez, akkor eleve azt feltételezi, hogy hiszed, hogy létezik. Minél többet beszélsz hozzá, annál inkább elhiszed. Az ima a hit elmélyítésének eszköze.

"Hogyan lehetsz a Terető barátja ha soha nem beszélgetsz vele? "

Én a barátaimtól nem félek, hogy el fognak bárkit is pusztítani. Aki valakit el akar pusztítani, főleg előre megfontoltan, azt én soha nem akarnám barátomnak. És főleg nem szoktam a barátaimhoz imádkozni.

"A hitünk megőrzéséhez nélkülözhetetlen a rendszeres ima.

A tartalmas, őszinte imák építik az ember hitét. "

Ezzel egyetértek. Ezt írtam le pár sorral feljebb is.

"E nélkül Isten azt látja hogy Te meg vagy nélküle és nem is akarsz beszélgetni vele, és segitséget se kérsz és hálát sem akarsz neki mondani "

Ez így is van.

-----------

"Példakép még megemlitem, hogy ha nem teszel Isten érdekében akkor nem vagy az országának vagy királyságának támogatója. "

Na végre, a tárgyra is rátértünk. És ez milyen szempontból erkölcstelen az egyén vagy a társadalom szempontjából?

"Mit jelent Jézust követni vagy mellette álni és együtt gyüjteni?"

Nem tudom. Mit jelent?

"Te nem akarod utánozni,

Nem akarsz imádkozni, nem akarsz szolgálni, és semmit amit Jézus csinált

Hogyan követed a király példáját, és ezzel hogyan vagy a királyságának része?"

Nem akarom utánozni, nem majmolok senkit szándékosan. Nem szolgálok senkit, mert szolga sem vagyok, szabad embernek születtem. Jézus pedig próféta volt a mítosz szerint, nem pedig király, tehát királysága sincs, ergo a királyságának részese sem lehetek. De egyébként sem akarok, mert én demokráciában élek, nem királyságban.

2014. dec. 5. 23:16
 27/42 A kérdező kommentje:

""E nélkül Isten azt látja hogy Te meg vagy nélküle és nem is akarsz beszélgetni vele, és segitséget se kérsz és hálát sem akarsz neki mondani "

Ez így is van. Miért is kellene neki hálát mondanom?

(Ez a kérdés kimaradt az előző hsz-emből.)

2014. dec. 5. 23:18
 28/42 anonim ***** válasza:

Na lám, Jézust nem tartod Isten kiválasztott királyának

Máris ellene vagy nem mellette,

A szolgaság ebben az esetben nem olyan értelmű mint amilyennek gondolod,

Jelenleg sem vagy szabad, hiszen olyan nincs hogy az ember nem tartozik valamilyen törvény alá

Vegyük Spartacus esetét

Fel szabaditotta a "rabszolgákat"

Ezek a szolgák, Spartacus "szolgái lettek"

Az ember nem úgy lett teremtve, hogy teljes függetlenségben éljen, vezetés, irányitás nélkül

Isten olyan törvényeket és alapelveket hozott létre ami alá az ember rendelve van,

A társadalom akkor müködne jól ha egységes törvények és elvek alatt mindenki alkalmazkodásban él egymás mellett

2014. dec. 6. 07:06
 29/42 A kérdező kommentje:

"Máris ellene vagy nem mellette, "

Óó, tehát aki nem vele van, az ellene van, ezt az elvet vallod. Számodra is csak fekete vagy fehér lehet a világ, ugye? :) A naturális hozzáállást gondolom, hírből sem ismered.

"A szolgaság ebben az esetben nem olyan értelmű mint amilyennek gondolod,

Jelenleg sem vagy szabad, hiszen olyan nincs hogy az ember nem tartozik valamilyen törvény alá "

Ez igaz, de nekem doszt elegendőek az állam által alkotott törvények, nem szándékozom még egy rakás más "törvényt" is a nyakamba venni. Azok is egy ép és egészséges társadalmat működtetnek, ha be vannak tartva.

"Az ember nem úgy lett teremtve, hogy teljes függetlenségben éljen, vezetés, irányitás nélkül "

Akkor mégsem szabadnak lett teremtve az ember? Mégsem kapott volna szabad akaratot?

2014. dec. 6. 10:49
 30/42 anonim ***** válasza:

A szabad akarat relativ.

Nem mindenben kapott szabad akaratot.

Nos a világ politikai és emberi törvényeit megszünteti majd mert ezeket Jézus királysága fogja felváltani.

A keresztények minden korban elsősorban Isten királyságának az állampolgárainak tartották, és tartják magukat, és ezt tartják be

Persze a világban hozott emberi törvényeket is igyekeznek betartani addig mint Isten törvényébe nem ütközik. s ez nem nehéz.

(1János 5:3) 3 Mert az Isten szeretete azt jelenti, hogy megtartjuk a parancsolatait; a parancsolatai pedig nem megterhelőek,

Mivel a legfelsőbb hatalom Isten nyilván addig engedelmeskedünk és tartjuk be az emberi törvényeket amig Isten törvényeibe nem ütközik

Ha olyat kérnek amit Isten tilt akkor nem tesszük meg és forditva

2014. dec. 6. 18:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!