Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, a Sátán jó...

Jehova tanúi, a Sátán jó helyen van a szívetekben?

Figyelt kérdés

Négy napja egy tanú azt írta:

"Az üldözés minden formája az első bizonyítéka annak, hogy jó helyen vagyunk."

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

(#18 válasz)

Én visszakérdeztem, hogy a sátán jó helyen van-e ezek szerint a szívükben, de egy mellébeszélést kivéve azóta sem jött rá válasz. Kíváncsi vagyok, hogy gondoljátok ezt.

2014. dec. 4. 11:19
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
23%
akik ezt állítják, személyes véleményüknek adnak hangot, mindevvel neked,vagy nekem semmi rosszat nem tesznek. ők így érzik, te nem így érzed. van ilyen, nem kell mindenben egyetértenünk. sok tanú biztos normálisan gondolkodik ebben a kérdésben is, és lehet, vannak szélsőségesen gondolkodók is. sőt, az is lehet, hogy aki most itt bujtogat a tanúk ellen, később a halálukra szavazna, ha mégiscsak a tanúknak van igaza. eléggé tanúellenes itt a hangulat, vagy rosszul érzékelem? vágod? érzékeled?
2014. dec. 4. 18:35
 12/42 anonim ***** válasza:

A kérdésednek semmi értelme.Azért mert üldözik a tanúkat,hogy kerül Sátán a szívbe?Te el is olvasod a kérdésed,mielőtt leírod?Vagy egész nap azon túráztatod magad,milyen új hülyeséget találj ki?Ha ennyire ráérsz,foglald el magad valami értelmes dologgal.

Amúgy Jézus azt mondta,ha "engem üldöznek,titeket is üldözni fognak"Ezek szerint Jézus szívében is tanyát vert az Ördög,mi?Istenem...

2014. dec. 4. 19:31
 13/42 anonim ***** válasza:
0%

szia

Egyáltalán nincs a szivemben.

az tény, hogy mindent megtesz, hogy keresztbe tegyen a Teremtő hirnevének és a szolgáinak

Nem véletlen irja a Biblia ezt a verset

(Jelenések 12:17) 17 És haragra gerjedt a sárkány az asszony ellen, és elment, hogy háborút viseljen a magvából megmaradtak ellen, akik megtartják az Isten parancsolatait, és akik ragaszkodnak a Jézus melletti tanúskodás munkájához.

Sátán ravasz eszközökkel próbálja rábírni vagy rákényszeríteni őket az Isten parancsa áthágására. Szeretné meggyengíteni, majd teljesen lerombolni szellemiségüket. Célja az, hogy Jézusról, Jehova messiássi Királyáról többé ne beszéljenek.

S ha kell rokonokat ismerősőket is felhasznál különböző módokon.

2014. dec. 4. 20:10
 14/42 ceri ***** válasza:

Miért lenne a szívükben sátán? Nem is értem miért kérdezted ezt. Bár az ő istenük Jehova, aki Jézus szerint az "ördög atya", de a judeo-keresztények ezt nem tudják. Tehát jóhiszeműen reklámozzák az istenüket. Ebben az esetben pedig inkább megtévesztettek de nem a sátán hívei. Bár én nem szeretem JT-t, de a jóhiszeműségükben nem kételkedek -persze tévedhetek. Megtévesztettek, csőbe húzta őket a korai egyház Pál apostollal az élen.

Különben meg minden ember szívében ott van bizonyos mértékben a sátán, aki nem érte el a krisztusi minőséget.

2014. dec. 4. 20:48
 15/42 anonim ***** válasza:

Jajj Ceri,ezen most jót röhögtem:D

Légyszi ezt a nagyon komoly elméletet,itt most érveld meg nekem Biblia versekkel,hiteles forrásokkal alátámasztva.Alapjaiban rengeted meg a keresztények hitét.:D

Na,bizonyítékokat,leellenőrizhető forrásokat sorold...:)

2014. dec. 4. 20:56
 16/42 A kérdező kommentje:

"eléggé tanúellenes itt a hangulat, vagy rosszul érzékelem? vágod? érzékeled?"

Így van, érzékelem. Szerintem maguknak köszönhetik, hogy ennyire magukra haragítják az embereket.

#12: "Azért mert üldözik a tanúkat,hogy kerül Sátán a szívbe?"

Erről a tanúkat kérdezd, ők is ezen az állásponton vannak. Hirdetik, hogy a szív csalfa, csalárdabb mindennél, és még a Biblia is óva int hogy a szívükre hallgassanak. Olvasd csak el figyelmesen pl. a #8-as hozzászólást.

#14: Dettó, neked is szól a #8-as hozzászólás. Úgy tudom, Jézuson kívül még senki nem érte el a krisztusi minőséget, vagyis mindenkinek ott van a szívében a sátán, a jehovisták és a keresztények szerint is egyaránt.

Na most, hogy ezeket a dolgokat tisztáztuk, még mindig áll a kérdés :) Kedves tanúk, jó helyen van-é a sátán a szívetekben?

2014. dec. 4. 22:30
 17/42 ceri ***** válasza:

15-ös!

Ha nem látod, hogy az ó- és újszövetség mondanivalója, szellemisége mennyire ellentétes, akkor mit mondjak? Vagy tudja értelmezni vki a dolgokat, vagy lát, vagy nem. A vakondnak hiába mondom, hogy kék az ég és zöld a fű -azt sem tudja mit jelentenek ezek a fogalmak.

Jézus nevezi gonosz atyának a zsidók istenét. Ezt nem lehet máshogy értelmezni, megmagyarázgatni. A gecsemáné kertben Abához -nem Jehovához imádkozott- mint atyjához.

A gonosz atyának -Jehova, Jahve, JHVH- mondott isten népirtásra, gyermekek megölésére ösztökéli a zsidókat az ószövetségben.

Ilyen szempontból igaza van a kérdezőnek, de mint neki írtam, a keresztényeket inkább megtévesztetteknek tartom, mint a sátán tudatos szolgájának. Jehovát pedig csak valamiféle gonosz, bukott angyalnak, aki szokás szerint báránybőrbe bújt, hogy elérje a célját.

Megjegyzem, a teremtés szerint az ember istenből vétetett. Tehát maga is potenciálisan isten. Jézus élete ezt példázza, és ezt saját maga el is mondja.

"aki követ engem eljuthat oda ahova én"

Őt nem imádni kell, mint JHVH-t. Ő szeretetről is hitről, megbocsájtásról beszél mindenki felé, és nem más népek legyilkolásáról. Ő nem rekeszt ki senkit sem faji sem más alapon, csak elmondja, hogy melyik út hová vezet. Nos a kereszténység bűne, hogy a 2 ellentétes erkölcsiséget 1 platformra hozta, megtévesztve, csőbe húzva 2000 éve sok milliárd embert. A Saulból lett Paul és Péter, valamint az őket követő korai egyház ágyazott meg a kereszténység nevében elkövetett későbbi népirtásoknak, lásd az amerikai kontinensen -isten nevében- legyilkolt sok tízmillió őslakos.

Jézus tanaiból ez hol következik? Jehováéból viszont szinte nem is következhet más. Jehova mottója a mások rovására élni (ezt láthatod ma egyértelműen a zsidóknál). Jézus élete pedig a másokért élést példázza. Amíg az emberiség érintett része beveszi azt a maszlagot, hogy ezt a két ellentétes dolgot egyszerre lehet szolgálni, addig szenvedés lesz az osztályrészünk. Mese nincs. A tiszta vízbe tett méreg is megöl.

2014. dec. 5. 08:26
 18/42 anonim ***** válasza:

(Róma 10:2) 2 Mert tanúskodom mellettük, hogy van bennük buzgalom Isten iránt, de nem pontos ismeret szerint;

Jehova nem lehet Sátánnal egyenlő, S Jézus az ördögöt nevezte meg Atyjuknak, mert Bár Jehova a teremtő de nem az Ő elvárási alapján éltek,

Tehát nem Isten eredeti szándéka szerint hanem kiegészitették sok felesleges dolgokkal

Mint ahogy ma is sokan azt hiszik Istennek tesznek különböző "jó" dolgokat, de nem tudják, hogy nem kérte ezeket, s akaratlanul is az ördögöt szolgálják vele

erre irta a verset a Biblia, nem a pontos ismeret szerin szolgálnak hanem hagyományok emberi akaratok szerint

kivéve ha tudja, és még is Isten ellenesen él az már tudatos, szándékos.

2014. dec. 5. 14:08
 19/42 A kérdező kommentje:

"kivéve ha tudja, és még is Isten ellenesen él az már tudatos, szándékos."

Lehet úgy Isten ellenesen élni, cselekedni, hogy közben semmiféle társadalmi vagy erkölcsi normákat nem sért az ember?

2014. dec. 5. 14:11
 20/42 anonim ***** válasza:

lehet

Hogy nem támogatod a Teremtőt és a királyságát aktivan.

(Jakab 1:22–25) 22 Legyetek azonban cselekvői a szónak, és ne csupán hallgatói, hamis érveléssel ámítva magatokat. 23 Mert ha valaki hallgatója a szónak, és nem cselekvője, az hasonló az olyan emberhez, aki természet szerinti arcát nézi a tükörben. 24 Mert megnézi magát, aztán elmegy, és máris elfelejti, milyen ember is ő. 25 De aki beletekint a szabadság tökéletes törvényébe, és megmarad annál, az az ember, minthogy nem feledékeny hallgatóvá, hanem a munka cselekvőjévé lett, boldog lesz annak cselekvésében.

A szóbeli beleegyezés mit sem ér, ha nem követik az elvárt cselekedetek. Nem reagálni lényegében annyi, mint nem hinni, vagy nem tisztelni az útmutatások forrását (Máté 21:28–32). Akik megelégednek azzal, hogy hallják és gondolatban elfogadják Isten igazságát, de nem váltják azt cselekedetekre, azok hamis érveléssel ámítják magukat, és nem részesülnek áldásban (Jakab 1:22–25). Isten Fia világossá tette, hogy még azok sem fognak soha bemenni a Királyságba, akik a parancsolatokhoz hasonló tetteket hajtanak ugyan végre, de nyilván helytelen módon vagy rossz indítékból teszik ezt. Teljes elutasítás lesz a részük (Máté 7:15–23).

2014. dec. 5. 16:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!