Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, a Sátán jó...

Jehova tanúi, a Sátán jó helyen van a szívetekben?

Figyelt kérdés

Négy napja egy tanú azt írta:

"Az üldözés minden formája az első bizonyítéka annak, hogy jó helyen vagyunk."

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

(#18 válasz)

Én visszakérdeztem, hogy a sátán jó helyen van-e ezek szerint a szívükben, de egy mellébeszélést kivéve azóta sem jött rá válasz. Kíváncsi vagyok, hogy gondoljátok ezt.

2014. dec. 4. 11:19
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
14%

Kérdezö, tudod mit mondott Pál apostol?

Hogy kerüljük a fölösleges értelmetlen vitákat.

Bocsi, de belenéztem a kérdésedbe, totálisan félreértetted az egészet. :(

Zitus Jézus szavait idézte.

Neked kérdezö a Sátán jó helyen van ezek szerint e te szívedben? Meg tudsz rá felelni? Mond van értelme ennek a sok kötekedésnek?

2014. dec. 4. 11:32
 2/42 anonim ***** válasza:
17%
...még ennyit, tényleg nincs más dolgotok, mint a helyesírási hibákat keresni, és kirakni fökérdéseknek a kommentjeinket? Ez olyan gyerekes, olyan ovis, nem gondolod?
2014. dec. 4. 11:35
 3/42 anonim ***** válasza:
Igen, jön a Sátán és jól belemegy a szívükbe nekik. Ez a Sátán már csak ilyen, nagyon kemény egy alak.
2014. dec. 4. 11:50
 4/42 A kérdező kommentje:

"Neked kérdezö a Sátán jó helyen van ezek szerint e te szívedben? Meg tudsz rá felelni?"

Igen, meg tudok rá felelni, de én kérdeztem először, és nem a saját véleményemre vagyok kíváncsi, hanem a tiétekre. Ha válaszoltatok, istenuccse leírom én is az álláspontomat.

"Mond van értelme ennek a sok kötekedésnek?"

Feltettem egy egyszerű kérdést, miért érzed kötekedésnek?

"...még ennyit, tényleg nincs más dolgotok, mint a helyesírási hibákat keresni, és kirakni fökérdéseknek a kommentjeinket?"

Egy szót sem szóltam semmilyen helyesírási hibádról, se Zituséról. És jelenleg valóban nincs más dolgom. De visszakérdezek: nektek sincs más dolgotok, mint feszt itt prédikálgatni a Gyakorin, és terjeszteni a jehovás igéiteket, ha kérik ha nem?

"Ez olyan gyerekes, olyan ovis, nem gondolod?"

Nem, nem gondolom. Te miért érzed ovis dolognak egy kérdés kiírását?

2014. dec. 4. 12:04
 5/42 anonim ***** válasza:
0%

Nézd ezt az értelmetlen vitát abbahagyjuk. Ha te akarod folytatni folytasd. .

Azt hiszem ez az oldal nem a Te tulajdonod, vagy igen?

Van hozzá tényleg jogod meghatározni, hogy ki felelhet és ki nem? Ki tehet fel kérdést és ki nem?

Ha valaki kérdést tesz fel, el kell fogadnod, hogy mindenkinek van joga a feleletadásra. Nem te vagy itt a nagyfönök.

2014. dec. 4. 12:19
 6/42 A kérdező kommentje:

Sehol nem határoztam meg, hogy ki írhat választ, és ki nem. Hol olvastál ilyet? Bárki válaszolhat, de elsősorban a Jehova tanúinak véleményére vagyok kíváncsi, mert ők állítják, hogy "az üldözés minden formája az első bizonyítéka annak, hogy jó helyen vannak".

Egyébként miért nem a kérdésre válaszolsz inkább? :)

2014. dec. 4. 12:28
 7/42 anonim ***** válasza:

Nem ertem miert volna a szivukben Satan ha ezt modjak..

Kifejtened bovebben?

2014. dec. 4. 13:08
 8/42 anonim ***** válasza:
érdekes, hogy a biblia szerint a szív csalárdabb mindennél, és óva int attól, hogy a szívünkre halgassunk, onnan jönnek elő ugyanis azok a dolgok, amik beszennyezik az embert. az tehát, hogy halgass a szívedre, nem bibliai tanács, hanem sátán reklámja, ergo sátán valóban a szívünkre pályázik, mindannyiunkéra. akkor, ha azt állítom valakiről, hogy a szívében ott van sátán, ergo az enyémben meg nincs ott, akkor szerintem alaposan alulbecsülöm sátán alattomosságát. Jézus Krisztus. ha őt ismered, akkor barátok vagyunk. beszélgessünk, vitatkozzunk, de ne vádaskodjunk, mert te is, és én is szeretem Jézust. arról fogják tudni, hogy a tanítványaim vagytok, hogyha szeretet van köztetek, mondta Krisztus. való igaz, hogy Jézus mondott olyanokat, hogy viperafjzatok, meg ördög az atyátok, stb. viszont ő belelátott az emberbe, tudta, ki milyen valójában, ezért volt jogalapja ilyeneket mondani. szerintem neked, és nekem nincs rá jogalapunk, mert Isten a cselekedetek indítékát is látja. mi azokat sem. béke
2014. dec. 4. 15:18
 9/42 A kérdező kommentje:

#7: Épp ez a kérdés.

#8: Ez mind szép és jó, az idézett kérdésben is leírtad, de még mindig nem kaptam választ arra, hogy jó helyen van-e a Sátán a szívetekben. Hiszen próbáljátok kiüldözni onnan, ergo jó helyen van ott. De miért van jó helyen a szívetekben a Sátán? És ha jó helyen van benne, miért próbáljátok kiüldözni onnét?

2014. dec. 4. 17:27
 10/42 anonim ***** válasza:

Nos tovabra sem ertelek mivel:

"Az üldözés minden formája az első bizonyítéka annak, hogy jó helyen vagyunk."

Ez azt jelenti hogy ha csufojak megvetik ,kiutaljak (mind peldaul gondolj csak a hataron tuli rabsagba levo magyarokra) ez bizony egyfajta uldoztetesnek fogjak fel...

Namarmost Jezus azt mondta hogy kovetoit is uldozni fogjak ahogy ot..tehat a tanu csak azt akarta ezzel irni hogy o tanukent meg van gyozodve hogy koveti Istent....

Igen am de Jezus is Isten es ott kellene kovetniuk az evangelium szerint de mivel csak utalkozast kapnak legtobbunktol igy nehez ravezetni oket hogy elfogadjak Jezust Istennek....

Ha pedig te ezert sataninak tartod oket...a te dolgod de kar itelkezni kozuluk is lehet a megmentettek kozott hisz gondolj csak a lator esetetre...

2014. dec. 4. 17:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!