Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanui félremagyarázássa...

Openyoureye kérdése:

Jehova tanui félremagyarázással próbálják önmagukat igazolni?

Figyelt kérdés

Egy újabb tényre szeretném felhívni a figyelmet. A jehovisták örülnek annak, hogy "üldözik és megvetik" őket, mert a valláskritikát úgy élik meg mint ahogy azt a Máté 24:9-ben olvassák./Természetesen tévesen/

Csakhogy az elkerüli a figyelmüket, hogy senkinek sem azért ellenszenvesek, mert Jézus vagy Isten országát hirdetik (hisz minden normális keresztény hasonlóan gondolkodik), hanem a hazudozásaik miatt.

Az apostolokat és az őket követőket a hitük miatt üldözték, a jehovistákat pedig az ostobaságuk miatt vetik meg az emberek, ez pedig nagy kettő! Ha megkérdeznénk az embereket 100%, hogy az ellenszenv kiváltó oka nem az lenne, mert Jézust követik, hanem a sok ostobaság amit öszzehordanak és terjesztenek mindenhol. Jó lenne ha sikerülne ezt felfogni, mert ezzel elkerülhetnénk a későbbi nézeteltéréseket. A vitákat a jehovisták szítják az emberek közt a hazugságaikkal, nem az emberek támadják őket a hitük miatt.

Gondoljon csak bele mindenki: Mikor még csak hírből hallottunk a jehovásokról, vajon volt e komoly nézeteltérés hívő és nem hívő közt? Megesett, de ez a megjelenésükkel hatványozódott. Sőt, keresztény és keresztény közt is vitát szítanak a hazugságaikkal. Kell ez nekünk?

2014. nov. 21. 07:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Ugyan már, melyik vallás nem?
2014. nov. 21. 08:27
 2/15 anonim ***** válasza:
25%

Előre bocsátom, nem vagyok Tanu, nem vagyok védelmükre sem meghatalmazott, sem megbízott.

Tehát sine ira et studio!

.

openyoureye!

Ki és mi vagy te, hogy vallásgyakorlati tanácsokat akarsz adni egy vallási közösségnek, amelynek -szavaidból ez derül ki- nem vagy tagja?

Ki és mi vagy te, hogy egy vallási közösséget "ostobának" nevezz, ráadásul nem csak a magad nevében, hanem a rajtuk kívülállókra hivatkozva?

Ha most -teljes joggal!- megtelik ez a lap a Tanuk tiltakozásával, akkor megalapozottnak fogod tekinteni eme kitételedet:

" A vitákat a jehovisták szítják az emberek közt a hazugságaikkal, nem az emberek támadják őket a hitük miatt."?

.

Személyes véleményem:

senkit ne zavarjon más vallása, ha azt nem akarják rám eröltetni.

A jelek szerint pedig erőszakosak nem csupán köztük vannak!

"...a jehovistákat pedig az ostobaságuk miatt vetik meg az emberek..." (a " nagy kettő" pedig számomra értelmetlen, hiszen a "kettő" a "három"-hoz képest már kecsi!)

Ha te is ezek közé az emberek közé sorolod magad, tűrjed el, hogy mások is megvetnek véleményed miatt. Mégis, csak a te véleményedet vallhatja mindenki más is? (Azt már le sem írom, hogy a megvetés nem az etikusok tulajdonsága...)

.

"Sőt, keresztény és keresztény közt is vitát szítanak..."

Itt azért pár száz évet tévedtél! Gondolj a reformációra, Kálvin és társaira!

.

Amúgy pedig önmaga igazolására mindenkinek joga van, nem "ostobázni", hanem meggyőzni kell az embereket.

2014. nov. 21. 08:47
 3/15 A kérdező kommentje:

1-nek:

- Van benne valami :) Csak tudod ha hagyjuk a gazt elburjánzani és egyiknek sem vetünk gátat, akkor egy idő után talán a te vagy az én életteremet is megpróbálják kisajátítani. Nekem a jehovista szemlélet szúrja a szemem, mert egy viszonylag "normális" vallást próbálnak kisajátítani, a magukévá tenni hazugságokkal és félremagyarázásokkal, mindemellett olyan destruktív elemeket plántálva a híveik fejébe, mint a tanulás hiábavalósága az armageddon eljövetele miatt. Ez máris 2 dolgot hordoz magában: Butítás és a halál közeledésével való félelemben tartás. Az ördögi kört az zárja, hogy megkérdőjelezni illetve utánnanézni szigorúan tilos ezeket az elveket, különben egy kiközösítéssel járó meghurcoltatást kell elszenvedniük. Ez a szekta inkább a sátánt szolgálja semmint e keresztény elveket és Istent. Szerintem.

2014. nov. 21. 08:48
 4/15 A kérdező kommentje:

2-nek:

Kedves Jehovista! Bár megpróbálsz a semlegesség oldalán maradni azzal a kijelentéssel, hogy nem tartozol közéjük,

1, nem sikerült átverni :)

2, a tanuknál már a nyilvános hazudozás is megengedett? A cél szentesíti az eztközt?

Ezekután had válaszoljak neked:

"Ki és mi vagy te, hogy vallásgyakorlati tanácsokat akarsz adni egy vallási közösségnek, amelynek -szavaidból ez derül ki- nem vagy tagja? "

- Épp olyasvalaki, mint te, aki kérdőre mer vonni engem. Miért, te kinek hiszed magad? :)

"Ki és mi vagy te, hogy egy vallási közösséget "ostobának" nevezz, ráadásul nem csak a magad nevében, hanem a rajtuk kívülállókra hivatkozva?

- Az ostoba szó még gyenge kifejezés is. Próbáltam kultúrált maradni ;) Az pedig hogy hány embernek tetszik és nem tetszik a ténykedésük, nem fogok statisztikai adatokba bonyolódni. Elég megnézni mondjuk csak az első 3 oldalt a kérdéseknél hány foglalkozik a jehovások tévtanításaival és hazugságaival... A tények engem igazolnak.

"Ha most -teljes joggal!- megtelik ez a lap a Tanuk tiltakozásával, akkor megalapozottnak fogod tekinteni eme kitételedet:

" A vitákat a jehovisták szítják az emberek közt a hazugságaikkal, nem az emberek támadják őket a hitük miatt."? "

- Na figyel te kis butus. Nem én tanítok hazugságokat és főleg nem forgatom ki a bibliát, nem nyomtatok belőle egy újvilág ferdítést és nem én ijesztgetem az embereket az eljövendő armageddonnal. Szóval kik is kezdték az egészet. Nehogy már én legyek a hibás, mert fel merek szólalni ezek ellen! Tudod pont az olyanok miatt mit te, tart ott Magyarország ahol most van. Mert eltűrik azt amit a hazug és ostoba politikusok tesznek. Én nem. Lázadó vagyok minden téren. És hogy most pont a jehovások kerültek célkeresztbe, tudom sajnálni. Talán ha hagyták volna a kereszténységet úgy ahogy van és kitalálnak maguknak egy új mesét mint a szcientológusok, akkor talán nem érte volna őket támadás a részemről. A szcientológiát le se s***om.

"senkit ne zavarjon más vallása, ha azt nem akarják rám eröltetni."

- Na akkor most én kérdezek vissza: Ki vagy te, honnan tudod hogy velem mi történt, mi váltotta ki belőlem ezt az ellenszenvet irányukba? Talán ismerjük egymást? Biztosra tudod, hogy rám nem erőltettek semmit? Akkor legközelebb akkor szólj, ha valaki a védelmedre szorul. Úgy tudom seni sem kért fel mindenkitmegvédő professzorúrnak.

"A jelek szerint pedig erőszakosak nem csupán köztük vannak! "

- Milyen jelek? Hol van itt erőszakos és egyszerű mondatot sem képes értelmezni tudó keresztény?

"a " nagy kettő" pedig számomra értelmetlen, hiszen a "kettő" a "három"-hoz képest már kecsi!) "

- Butaságod a jehovistákéval vetekszik. Nem tehetek ról ha nem ismered ezt a mondást. Talán kicsit többet kellene olvasni és kevesebbet trollkodni.

"Ha te is ezek közé az emberek közé sorolod magad, tűrjed el, hogy mások is megvetnek véleményed miatt. Mégis, csak a te véleményedet vallhatja mindenki más is?"

-Itt nem vélemény összekülönbözésről van szó, hanem egyszerű és öszsetett mondatok értelmezésének hibáiról. A kettő nem ugyan az, remélem ez világos.

"Itt azért pár száz évet tévedtél! Gondolj a reformációra, Kálvin és társaira!"

- A legújabb összetűzést a jehovista irányzat adja, ez kétségtelen. Ne tereld a szót.

"Amúgy pedig önmaga igazolására mindenkinek joga van, nem "ostobázni", hanem meggyőzni kell az embereket."

- Bocs, nem tudtam, hogy manapság már nem lehet nevén nevezni a gyermeket. Az alkoholista, ugyebár szenvedélybeteg a drogossal együtt, a homokos pedig meleg. A cigány kisebbségi, a fekete szinesbőrű.

Mindegy milyen álneveket aggatunk rájuk a lényeg ugyan az. Az azonos jelentést csak az elbutított sötét emberek

nem veszik észer.... Csak nézz magadra.

2014. nov. 21. 09:13
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

Ráadásul nagyképű is vagy, mert nem tudhatod, "butus" vagyok-é, vagy veled minime egytudású!

Ha "butus" vagyok is, annyit legalább tudok, hogy a tulajdonnevet NAGYBETŰVEL írjuk! Jehova Tanui...

.

"Kedves Jehovista!"

Rossz a szövegértésed? Olvasd csak el, hogyan kezdtem?

Ha ennyire nem ismered a jehovistákat, hogyan támadod őket?

Ők nem tagadják meg vallásukat! - ha te mást mondasz, ferdítesz!

2014. nov. 21. 09:23
 6/15 anonim ***** válasza:

"Az apostolokat és az őket követőket a hitük miatt üldözték, a jehovistákat pedig az ostobaságuk miatt vetik meg az emberek, ez pedig nagy kettő! Ha megkérdeznénk az embereket 100%, hogy az ellenszenv kiváltó oka nem az lenne, mert Jézust követik, hanem a sok ostobaság amit öszzehordanak és terjesztenek mindenhol. Jó lenne ha sikerülne ezt felfogni, mert ezzel elkerülhetnénk a későbbi nézeteltéréseket."

Kevés rá az esély,hogy ezt felfogják,mert ehhez először is azt kellene megérteniük,hogyan működik a szervezetük,amelyik irányítja őket.A szervezetük hazugságokkal tömi a fejüket,mert tudják,hogy jó néhány dologban nem hitelesek,és hazugságot csak egy másik hazugsággal tudnak leplezni.Pl.Ha egy tanú bizonyítottan ellent mond a Bibliának,és erre kritikát kap,akkor a vezetőség kitalálja neki,hogy azért kapja,mert "meg van írva" ami persze süket duma,eszköz arra,hogy legyen egy kitalált ellenségkép,aki tudatlan,és nem látja a lényeget,ellenben a tanúval.Ha ez nem lenne,a tanú elgondolkozna,és leesne neki a tantusz,hogy tényleg ellent mond a Bibliának,és akkor tudná azt is,hogy miért kapja a kritikát,és,hogy nem üldözésről van szó.Ez pedig a vezetőség hírnevének nagyon nem tenne jót...

2014. nov. 21. 09:34
 7/15 anonim ***** válasza:
elsőnek igaza van.
2014. nov. 21. 12:04
 8/15 anonim ***** válasza:
14%

Open,

nincs kedvem veled vitázni, nem érdemes, te vagy a világ bölcse, mindenkit fölényesen lekritizálsz, elképzelhetetlen mi bajod van állandóan.

Rengeteg összevisszaságokat kitalálsz. Te szítasz vitát, te kötekedel, adrenalin hiányod van?

MIért nem mégy akkor sportolni? Miért nem csinálsz valamit hasznosat?

Ha a rokonom lennél, nagyon de nagyon szégyenleném a viselkedésedet. És ilyen nagy szükséged van a "talpnyalóidra" ?

Mindenkit, mindent nagyképüen kommentálsz .... szörnyü. Sok müvelt, inteligens ember vagy a barátaim között. Minél inteligensebb, minél hasznosabb tagjai az emberi társadalomnak, annál szerényebb, alázatosabb, kedvesebb, tapintatosabb emberek, és föleg ami neked hiányzik, elégedettek. Nincs szükségük állandóan valakit szapulni, hogy bemutassák NAGY voltukat.

2014. nov. 21. 13:06
 9/15 sandor76 ***** válasza:
0%

Nem.

Nem mi igazoljuk magunkat.

2014. nov. 21. 21:27
 10/15 anonim ***** válasza:

"Ez a szekta inkább a sátánt szolgálja semmint e keresztény elveket és Istent. Szerintem."

Az biztos, hogy Sátánt nem szolgálják, mert Sátán gyűlöli őket, ahogy az olyan bunkókat is, akik kisbetűvel írják a nevét!

2014. nov. 24. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!