Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért utasítják el Jehova...

Miért utasítják el Jehova Tanúit olyan sokan?

Figyelt kérdés
2008. aug. 14. 23:16
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
26%

Ezekből a hozzászólásokból egy dolog biztosan igaz, az hogy Jézus kiküldte a tanítványait "kettesével, házról házra".

A többi nagyrésze sok-sok butaság, és rosszindulatú rágalom.

De ebben sem különböztek tőlük az első századi keresztények, őket is gyalázták az akkori világ rendesen.

Ezt vállalták is, mint ahogy a maiak is vállalják!

Mindenesetre, akik e válaszokat írták, magukat minősítik, de nagyon, mert akik valóban ismerik őket, pontosan tudják, hogy ezek a hozzászólások milyen kategóriába tartoznak!

Mint, ahogy az érvelő válasz szó nélküli lepontozása is az előző oldalon, jól bizonyítja, hogy csak a saját verziójukra kíváncsiak itt sokan, semmi másra. Mint a papagájok, ismétlik ugyanazt.

2008. aug. 16. 01:01
 22/61 anonim ***** válasza:
83%
Hozzám is becsöngettek múlt héten. Kinyitottam az ajtót, de már furcsák voltak egyből, gondoltam h jehovák. Felmutatott egy globális felmelegedésről szóló prospektust, ami engem érdekel, így elterelték a figyelmem arról, hogy téríteni szeretnének. Elfogadtam a prospektust, aztán elkezdett nekem bibliát olvasni (na itt kiakadtam) és mondta h nem kell féni a globális felmelegedéstől mert Isten kezében vagyunk ugyh ez nem fenyeget minket (hahaha). Én meg csak néztem úristen milyen hülye. Na mondom jólvan mostmár mindegy elfogadtam a lapot... Erre mondja hogy akkor jönnek vissza pár nap múlva hogy megbeszéljük miért bízhatunk Isten ígéretében... pffffffff Szerencsére nem jöttek:)
2008. aug. 16. 09:04
 23/61 anonim válasza:
87%
Néhány éve, mikor nagyon magam alatt voltam, engem is megtaláltak, majd évekig foglalkoztam is ezzel a dologgal. A végén elhagytam a vallást, mert nem tudtam szakítani a világi élettel, de azt a mai napig vallom, hogy Ők igenis jó emberek és Én személy szerint nagyon sokat köszönhetek nekik.
2008. aug. 16. 11:11
 24/61 anonim ***** válasza:
28%

Ez utóbbi válaszoló legalább őszinte volt, és nem hazudozott össze minden marhaságot.

A butaság tényleg végtelen!

Mert mind az orvostudomány (a gyengébbek kedvéért: egészségügyi ellátások), mind más természettudományok jól alátámasztják azt, hogy Jehova Tanúi a bibliából, igazat mondanak.

Amúgy meg nagyon sok orvos elismeri, hogy a Tanúk jobb (biztonságosabb) egészségügyi ellátásban részesülnek, a bibliai szabályaik miatt!

Ez tény! Adatok vannak rá, a többi hanta.

2008. aug. 16. 11:52
 25/61 anonim ***** válasza:
28%

"Hát szerintem Jézus nem kopogtatott be senkihez, hogy "figyelj, én elmondom neked, miben kell hinned". Tanított "tereken, hegytetőn, réteken" , aki kíváncsi volt rá, meghallgatta, aki nem volt rá kiváncsi elmehetett mellette és senki nem szaladt utána, hogy jöjjön vissza.

Ha Jehova Tanúi is csak köztereken, nyilvánosan térítenének és csak azzal kezdenének személyes térítésbe, aki már odament és ezzel kimutatta az érdeklődését, akkor kevesebb ellenérzés lenne velük szemben. És még így is követnék a parancsot, tehát nem követnének el semmilyen mulasztást."

Szerintem mielőtt véleményezel ilyen témában, gondosan olvasd el a bibliát, mert enélkül kicsit mellé beszélsz!

2008. aug. 16. 12:15
 26/61 anonim ***** válasza:
87%
Hát én nem tudom.. hozzánk nem ilyen "agyament bunkók" jöttek, hanem egész normális emberek. Megkérdezték, hogy érdekel-e ez meg az, én meg mindenre vevő vagyok, szóval kiváncsi lettem. Hónapokig jöttek és tanulmányoztuk a bibliát. Aztán abbahagytam, mert nagyon nehéz volt gyerek, házimunka, állás és a többi probléma mellett minden héten erre is időt szakítani. Nem ítélem el őket, viszont nem is vagyok Jehova tanúja. Számomra ugyanolyan emberek.
2008. aug. 16. 15:24
 27/61 anonim ***** válasza:
24%

"agyament bunkók"

Hát igen, ez a kérdés is úgy tűnik, meg volt tervezve!

2008. aug. 16. 15:35
 28/61 anonim ***** válasza:
70%

Házról házra járni...

Én pont az ellenkezőjét olvastam erről (Lk10,7):

"Ne járjatok házról-házra."

2008. aug. 17. 12:56
 29/61 anonim ***** válasza:
66%

(Lukács 10:7) Maradjatok tehát abban a házban, azt egyétek és igyátok, amit adnak, mert méltó a munkás a bérére. Ne járkáljatok egyik házból a másikba.

Látod, ez tipikus példája a szövegösszefüggés nélküli, kiragadott értelmezésnek.

Annál is inkább, mert:

(Cselekedetek 1:8; 5:27–32)

"41 Ők tehát elmentek a szanhedrin elől, örvendezve, amiért méltónak bizonyultak arra, hogy gyalázatot szenvedjenek az ő nevéért. 42 És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról."(Cselekedetek 5:41, 42).

2008. aug. 17. 18:10
 30/61 anonim ***** válasza:
60%
Sokan ellenezték Jézus prédikálását, és ő azt mondta, hogy sokan fognak szembehelyezkedni a követőivel is. Amikor Jézus tanítása mély benyomást tett némelyekre, a vallási ellenfelei ezzel vágtak vissza nekik: „Csak nem vezetett félre titeket is? Vajon az elöljárók vagy farizeusok közül hitt-e benne valaki?” (János 7:46–48; 15:20). Sokan azok közül, akik azt tanácsolják nektek, hogy ne tanulmányozzatok a Tanúkkal, vagy tájékozatlanok e kérdésben, vagy előítéletet táplálnak irántuk. Tanulmányozzatok a Tanúkkal, és győződjetek meg saját magatok arról, hogy a tanulmányozás által jobban megértitek-e a Bibliát vagy sem (Máté 7:17–20).
2008. aug. 19. 01:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!