Miért utasítják el Jehova Tanúit olyan sokan?
"Egyébként Jehova Tanúi ugyanazt teszik, mint amit Jézus parancsolt tanítványainak,és ő maga is tett. Ha az ő példája rossz volt, akkor a Tanúké is rossz."
Hát szerintem Jézus nem kopogtatott be senkihez, hogy "figyelj, én elmondom neked, miben kell hinned". Tanított "tereken, hegytetőn, réteken" , aki kíváncsi volt rá, meghallgatta, aki nem volt rá kiváncsi elmehetett mellette és senki nem szaladt utána, hogy jöjjön vissza.
Ha Jehova Tanúi is csak köztereken, nyilvánosan térítenének és csak azzal kezdenének személyes térítésbe, aki már odament és ezzel kimutatta az érdeklődését, akkor kevesebb ellenérzés lenne velük szemben. És még így is követnék a parancsot, tehát nem követnének el semmilyen mulasztást.
Borzasztó, amikor csoportosan járják az utcákat, és a lakásokba becsöngetve akarnak megtéríteni. Ez nem csak a Jehovákra vonatkozik, hanem a mormonokra, és a többi agresszív gyülekezetre is. Komolyan gondolkodom azon, hogy veszek egy "Nem adok aprót, nem adok cigit, nem térek meg!"-feliratú pólót, mert már lassan nem lehet létezni anélkül, hogy az utcán ne kezdjen el neked valaki Jézus szeretetéről beszélni.
Nálam most pont aktuális ez a téma, miután a házunk előtti teret egy hete egy kisegyház szállta meg, és a kapuban várnak rád, hogy előadják a jézusos dumájukat. Erre általában megmutatom a saját véremmel festett rúnamedálomat. Azokat a reakciókat látnátok...
Konkrétan a Jehovákról: nyolc éves öcsémnek tavalyig volt egy osztálytársa, aki jehovista családban nő(tt) fel. A kissrác súlyos beteg: vérképző-zavarokkal, egyes típusú diabétesszel diagnosztizálták, ennek következményeként a látása és a hallása is megromlott. A szülei azonban nem hajlandóak orvoshoz vinni, vagy gyógyszert adni neki, mert szerintük az orvostudomány a Sátán műve, a gyógyszerek útján pedig a Sátán vérével táplálnák a gyereket. Ezek után nem vagyok képes hinni olyanoknak, akik hagyják szenvedni, később pedig meghalni a saját gyereküket... Hail Odinn! :P
Mert erőszakosak és nem értik meg, hogy református vagyok, nekem ez teljesen rendben van, a nagyobb ünnepekkor elmegyek a templomba, néha vasárnaponként is, amikor fel tudok ébredni :)
Múltkor is becsöngetett egy, mondom neki, hogy bocs, nem akarok Jehova egyik erőszakos tanúja lenni, ő meg csak mondja, hogy de ez milyen jó, meg Isten tenyerén, blabla. Mondom oké, jöjjön be, megbeszéljük. Elbeszélgettünk, negyven perc alatt hatszor küldtem el a picsába, de nem fogta fel a fószer... Meguntam, mondtam neki, hogy a kijárat innen balra, gondolom egyedül is kitalál. Erre lelépett :D
Én azért érzek ellenszenvet velük kapcsolatban, mert mindent a hitnek rendelnek alá- még a családot is... Sajnos ezt "testközelből" láthatom... Gyakorlatilag megfeledkeznek Jézus legfőbb parancsáról, ami ugye a szeretet, és nem hajlandók elismerni a saját hiányosságaikat.
Továbbá riasztó az is, hogy a FÖLDI örökélet hitében hirdetik a "nem méltók" pusztulását (Azt már persze figyelmen kívül hagyják, hogy a Jelenések 19-ben a "nagy sokaság" a MENNYBEN nyer örök életet...) Számomra ijesztő a világvége időpontjának várása is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!