Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Minden ateista tagadja Isten...

Minden ateista tagadja Isten létezését?

Figyelt kérdés

Én nem hiszem, hogy van Isten de nem is hiszem, hogy nincs. Lehet, hogy van - nem tudhatjuk. Az is lehet, hogy Buddha létezik, de akár az is lehet, hogy a spagetti szörny.

Akkor én nem is vagyok ateista? :D

Egyébként "hiszek" egy két dologban, különböző vallásokból, illetve inkább feltételezem ezt (pl. reinkarnáció).

Istenben azért nem tudok hinni, mert az egész dologban valami nagyon simlisnek tűnik, így inkább mindenhonnan kiragadom azt, ami számomra a legésszerűbb.

2014. nov. 18. 19:09
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"Az ember képes felfogni, hogy ha tanul, akkor később könnyebb élete lehet, mert könnyebben talál munkát, és azt jobban megfizetik, mintha nem tanulna."

Ezt a gondolatot még folytatni akartam, imígyen:

Ez számára akkor és ott az iskolapadban nem lesz sokkal jobb, majd csak 10-20 év múlva. De ezt már ott az iskolapadban is képes felfogni, ezért (is) tanul (azon kívül, hogy érzi magán a szülői, tanári nyomást). Első években csak a környezete nyomása a hatékony (akárcsak a kutya számára), amíg nem érti, hogy miért is kell valójában tanulnia. Aztán ahogy egyre többet tud, egyre több összefüggést képes felfedezni, úgy jön rá apránként, hogy a tudás hatalom, érdemes akkor is tanulni, ha apu és anyu nyomása már csökkent, vagy akár meg is szűnik időközben.

2014. nov. 19. 07:34
 22/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az összes választ.

Igen néha én is gondolkozom, hogy ha még is van Isten, akkor sem fogok pokolra kerülni stb. :D de ezzel egyben el is kap a düh, hogy ha tényleg létezik, akkor miért hagyja, hogy szörnyű dolgok történjenek? Na mindegy :)

Amit a tudásról írtál ez teljesen igaz rám :) pár éve még lógtam a suliból reggel már kocsmáztunk, közben volt pofám gazdagságról álmodozni :D Most pedig kitűnő tanuló vagyok egy jó gimiben, és nem gazdagságról álmodozom, hanem egy biztos állásról és egy szerető családról :)

2014. nov. 19. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!