Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, szerintetek mikortól...

Openyoureye kérdése:

Ateisták, szerintetek mikortól kellene számolni az időt?

Figyelt kérdés

- Nem tudom belegondoltatok e már abba, hogy az időszámítás egy vallási eseményhez van társítva ami szerintetek alaptalan. Az első kérdésem, zavar e ez benneteket?

A másik és egyben az eredeti kérdés is, hogy ti mihez kötnétek a ti időszámításotokat? Honnantól számolnátok az időt és miért?

2014. nov. 11. 03:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Az első kérdésem, zavar e ez benneteket?"

Egyáltalán nem. Attól hogy valaki ateista és nem hisz, az nem jelenti azt, hogy bármilyen vallási eredetű dologra úgy reagál mint vámpír a napfényre. Vannak dolgok amelyek a történelmünk része, visszamenni az időben és kiradírozni nem lehet, teljesen fölösleges lenne ezen fennakadni.

"A másik és egyben az eredeti kérdés is, hogy ti mihez kötnétek a ti időszámításotokat? Honnantól számolnátok az időt és miért?"

Elvileg amikor lemászott az ember a fáról, vagyis "emberré vált", de ilyen dátum nincs, ezt egy folyamatnak tartom, ahol nem lehet azt mondani, hogy ma egy szőrös majom, holnap egy gondolkozó ember.

2014. nov. 13. 00:57
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2014. nov. 13. 06:53
 13/16 anonim ***** válasza:

"Elvileg amikor lemászott az ember a fáról, vagyis "emberré vált", de ilyen dátum nincs, ezt egy folyamatnak tartom, ahol nem lehet azt mondani, hogy ma egy szőrös majom, holnap egy gondolkozó ember."

Bizony-bizony, méghozzá elég hosszadalmas folyamat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ma is vannak gondolkozó majmok, valamint szőrös emberek is, tehát a mai napig sem ért még véget ez a folyamat.

2014. nov. 13. 07:33
 14/16 János114 ***** válasza:

Szerintem is mindegy mikortol szamoljuk

Amikor egysegesitettek a naptarakat eurupa volt a vilag kozpontja es europaban a keresztenyseg hoditott raadasul azota mindenhol bevalt minden konyvben ez alapjan szamolunk maceras lenne megvaltoztatni vallasi nezetkulombsegek miatt

Tudjatok engem mi zavar az h 5 evenkent kitalaljak h most AZTAN VEGE VAN A VILAGNAK 2000 ben 2004 ven 2012 ben asszem most 2019 et neztek ki mert valami meteteor tart ide

egyszer a csillagok alaphan vagy a majak legkozelebb meteorok :-) utana meg dinok potyognak a holdrol

na mindegy engem kikeszitenek vele

2014. nov. 14. 13:04
 15/16 anonim ***** válasza:
Én megkeresném azt a legelső időpontot, amit ma biztosan ismerünk, hogy pl. i.e. 2348, s ezt az időpontot venném egynek. Előbbi esetben ma 4372-t írnánk. könnyebb lenne a történelmi időpontokat egymáshoz viszonyítani. Ritkábban kéne az "i-e."-t használni.
2014. dec. 1. 23:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Bocs elütöttem: ...4362-t írnánk.
2014. dec. 2. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!