Ateisták és vallásos emberek! Kíváncsiak vagytok itt a fórumon Jehova Tanúi tanításaira?
Úgy látom, a legtöbb esetben csak egymással értenek egyet, ezt jól mutatja a százalékarányuk is. Nekem nagyon az jön le, hogy nem azért vannak itt, hogy értelmes beszélgetést folytassanak, hanem hogy az Őrtorony tanításait terjesszék, és aki nem ért velük egyet, avval 50 oldalas vitákat folytassanak sárdobálással az élen - cáfolva így saját magukat, miszerint tiszteletben tartják másnak a hitét.
Tényleg van erre igény?
@filoszmen
Igen, ez igaz. De vajon van igény az őrtoronyra ezen a fórumon? Mert ha nincs, akkor megtarthatnák maguknak.
Úgy gondolom, hogy ha valaki kérdezi őket, válaszoljanak csak nyugodtan.
Ha viszont nem kérdezik őket, akkor tartózkodniuk kellene a térítéstől. Az összes szabály és törvény ezt mondja itt - az övék is.
Tehát, amelyik elkezd téríteni, arról abban a pillanatban látszik, hogy hamis tanokat követ. El se kell gondolkodni azon, amit mond, mert rögtön lehet tudni.
@23:04
Evvel maximálisan egyetértek. Jó lenne, ha csak azokban a topikokban tevékenykednének, ahol őket kérdezik.
Filoszmen, hát Te is?
Hiszen Te informált ember vagy, egyszer írtad, hogy sok-sok dokumentumot olvastál láttál.
Te is azt állítod, hogy mi képtelenek vagyunk gondolkodni, nincs szabad nézetünk, nem olvasunk semmi mást?
Te is hiszel a pletykának? Vagy csak azért írod ezt a szöveget, hogy a barátaid "felpontozzanak?"
Igaz, néhányszor meglepett, hogy bedöltél egyes bulváros blogos nézeteknek.....
Aki nem akarja olvasni a szövegünket ne olvassa. Senki sem kényszeríti.
Példa
Mi Kiírjuk a Bibliai verset, hogyan bizonyítja a Biblia hogy nincs élet a halál után. Itt van: Prédikátor 9:7,12 .... ez a Bibliában van.
No most jön a támadások lavinája, hogy Az Örtoronyból írtam ki.
Kedves kérdezö, a kérdésed fordítva is érvényes. Miért muszály hogy minden úgy legyen, ahogyan az neked tetszik? Csupán a Te világnézeted a helyes? Csak Te gondolkodsz logikusan? Vagy igény ilyen kérdésekre?
Remélem észreveszed /ha egyáltalán elolvasod/ hogy nem Az Örtoronyból írtam ki amit most leírtam, ha nem veszed észre, hát mit csináljak veled? :D
"...és még ennyit kedves kérdezö, nem veszélyes egy kicsit a nézeted? Az emberi szabadság törvényébe ütközö?"
Éppenséggel ti vagytok azok, akik nem tartjátok tiszteletben másnak a szabadságát, mert erőszakosan térítettek. Mit nem értesz meg azon, hogy senki nem kíváncsi az Őrtorony maszlagra? Miért nem azoknak hirdeted a vallásodat, akik KONKRÉTAN titeket kérdeznek ? Az embereknek megvan a szabadsága, arra vonatkozóan, hogy eldöntse, hogy akar-e veletek beszélni, vagy sem. Vagy talán tudsz mutatni a Tanúkon kívül egyéb felhasználót, aki egyetért veled? Akkor csöndben kéne maradni, és csak akkor szólni, ha kérdeznek. De látom, nektek hiába beszél az ember, nem lehet titeket levakarni, mert nem ismeritek azt a szót, hogy >>nem<<
Kedves grkaty!
A legkevésbé sem érdekel, ki pontoz le, vagy fel. Ezt régebben is leírtam már.
Sokat olvastam a Szervezetről, idézett helyeket, dokumentálható tényeket hoztam, kezdve Russell elmarasztaló bírósági pereiről, Rutherford hamis állításain át a Biblia fordításotok tévedéseiről, vagy a fordítók nyelvi képzettségének hiányáról... Az a baj, a sor szinte végtelen, ha a hibákat, tévedéseket, szándékos hazugságokat hozzuk fel. Ennek egyik legpregnánsabb példája, mikor Knorr és Rutherford bírósági tárgyaláson eskü alatt vallja, hogy az Őrtorony írását maga Isten irányítja. A per anyagának elérhetőségét is megadtam, de közületek senki nem reagált rá. A bizonyított tényekre mit is lehet mondani? Ha te ezekre mondod, hogy hamis internetes blogok, akkor az igazság feltárásában nagyon rossz úton jársz. Hiszen akkor csak az Őrtorony megvezetett szócsöve vagy, akit nem a valóság érdekel, hanem csak az, hogy ne zaklassa fel holmi más információ azt a szellemi, lelki biztonságot, amit a Szervezet képes nyújtani. Én nem lennék képes a hamisság tudatának szemüvegén keresztül szemlélni a világ dolgait, akármilyen biztonságot is ad, látszatra. Ha egy szervezet, vagy csoport koncepciózusan hazudik, félreinformál, tényeket másnak állít be, az felismerhető. Hiteltelenné teszi mindennemű tevékenységüket. Ezek után milyen egyetemes igazság igénnyel léphetnek fel? Ezért mondják joggal, hogy a J. T. - inak átmossák az agyát, azt láttatják velük amit látni akarnak és érzéketlenné teszik kritikai érzéküket. A Szervezet a vallási alapokat ferdíti el, a russeli megfelelőség tekintetében, a világ tényeiről pedig úgy állít kijelentéseket, hogy az megfeleljen a Szervezet dogmáinak. Nagyjából ennyit tudok hozzáfűzni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!