Ateisták és vallásos emberek! Kíváncsiak vagytok itt a fórumon Jehova Tanúi tanításaira?
Úgy látom, a legtöbb esetben csak egymással értenek egyet, ezt jól mutatja a százalékarányuk is. Nekem nagyon az jön le, hogy nem azért vannak itt, hogy értelmes beszélgetést folytassanak, hanem hogy az Őrtorony tanításait terjesszék, és aki nem ért velük egyet, avval 50 oldalas vitákat folytassanak sárdobálással az élen - cáfolva így saját magukat, miszerint tiszteletben tartják másnak a hitét.
Tényleg van erre igény?
Hát kedves Filoszmen, észrevettem, hogy ezen a téren nagyon figyelmetlen olvasó vagy.
Meg van a saját meggyözödésed és abból nem engedsz. :)
Természetesen a Te dolgod. Te azt már nem tudod, hogy kezdetben Russzelék kis csoportja, aki akkor ugyanazt hitték mint az elterjedt vallások, elkezdték tanulmányozni a Bibliát elöbb az adventistákkal együtt és fokozatosan, lassan nyílt fel a szemük, hogy sok dogma amit az elismert egyházak tanítanak a Bibliából, nem Bibliai tanítás.
Te azt nem veszed észre vagy nem akarod látni /Te tudod/ hogy azok az egyházak továbbra is tanítják a nem Bibliai dogmáikat, de neked ez megfelel, fontos hogy nem javítják meg a nézetüket, maradnak abban amiben voltak.
Kedves Filoszmen, a JT-k állandóan tanulmányozzák a Bibliát. Ne azt keresd állandóan, hogy 50-60 évvel ezelött esetleg még dohányoztak is, a múlt százed elején ünnepelték még a karácsonyt is, hanem próbáld meg azt figyelni, hogy mi alapján ismerték fel, hogy egyes tanítások nem a Biblián alapszanak.
Amíg ezt nem látod, addig újra csak ugyanazt fogod ismételni.
Nem tudom érdekel-e Téged a tudomány? Ha igen, megbotránkoztat Téged az, hogy a tudósok mennyit vitatkoznak egymás között?
Ha valamiben az újabb számítasok alapján meg kell változtatni a nézetüket, azon Te megbotránkozol?
Talán nem tudod elfogadni a helyesbített nézeteket?
Természetesen a Te dolgod.
-----------------
A kérdezönek: mond kérlek kedves kérdezö, mitöl félsz annyira?
Te vagy x? Ma muszály voltam egy valakit privát letiltani, sajnos gögös szövegje nagyon sértö volt...szintén nagy vallásos, aki elfelejti hogyan kell egy kereszténynek viselkedni.
Azért nem vagyok,mert ha tegyük fel van is lény,aki minket alkotott,tervezett vagy teremtett vagy őseinket, az ő létezését semmivel sem lehet jobban megmagyarázni,mint azt univerzum kezdetét.
A másik ,hogy olyan dolgok,mint jó és rossz szerintem csak mi emberek által elfogadott dolog létezik. A vadvilágban nincs jó és rossz.
Pl a pókoknál is van agresszív és nem agresszív egy fajon belül,de ennek meg van a saját szerepe. Persze okosabb lényeknél ez mutáció vagy betegség jele is lehet.
Nem csak az ember "gonosz".
Tehát felesleges olyan dolgokat olvasnom,amiktől nem leszek okosabb.
#12-es vagyok és ateista. Nos szerintem a tudomány nem zár ki sok mindent,csak addig,amíg nem bizonyított és nincs mérhető hatása (tehát nem az egyén belső élménye számít),azzal nem igazán kezd semmit.
A világban minden bonyolult dolog egyszerűbb dolgokból épül fel,de ezeket az egyszerű dolgokat is nehéz megértenünk. Na most ehhez képest egy isten számomra még komplikáltabb főleg olyan,akinek olyan törvényei és ideáljai vannak,mint nekünk ráadásul ő előbb létezett mindennél... hát ezt nehéz elfogadnom.
Kedves grkaty!
Igen, kedvelem a tudományos gondolkodást, a racionális szemléletet. Ez éppen ellentétes a vallásos gondolkodással.
Rettentő naiv az a szemlélet, ha a tudomány mibenlétét a tudósok vitáiból akarod megítélni. Ez ügyben, hogy többet tudj, mint amit a füzetecskéitekből elétek tolnak, ajánlok egy tudománytörténeti és tudományfilozófiai betekintést, ha akarod, címeket is küldök. De, hogy tisztában legyél azzal, hogy miért változik a tudományos szemlélet, időről időre, ajánlom, Thomas Khunn : A tudományos forradalmak szerkezete c. művét, amiben világossá válhat előtted, hogyan és miért változik tudományos szemlélet és mi szükség van a paradigma váltásra. Ezekből értheted meg a tudomány lényegét és miértjeit, az Őrtoronyból soha.
Még csak annyit, hiszen erre sem kaptam még választ,... Ha Beth Sarim - arra építették, hogy az újjászületett pátriárkák beköltözzenek, és mivel senki nem tért vissza a halálból, miért a vezető, Rutherford költözött be? Cselédek szolgálták ki, luxus körülmények között élt és luxus autóval járt a gazdasági válság idején. Jót röhöghetett a birka tagokon, hogy a befizetett pénzekből éli világát. De végignézve számtalan hazugságát, a könyveiben írt valótlanságokat, ez méltó befejezése az életének. Bár Russell sem volt sokkal különb.
Bocs, de a J. T. - val kapcsolatban a legtipikusabb kijelentés : "Az Őrtoronynak higgyetek és ne a szemeteknek..."
A változatosság kedvéért én azt mondom, a JT-k is joggal kifejthetik a véleményüket egy ilyen fórumon.
Néha még egyik, másik megközelítésük szimpatikus is nekem.
Az a törekvésük, hogy a vallásra rakódott plusz tartalom miatt az eredetiben tanulmányozzák a Bibliát, két dolgot hordoz magával. Egyik, hogy a megváltoztatott értelmet lehámozzák a hittételekről, a másik viszont az, hogy az ókoriak szemével próbálják újra vizsgálni a szentenciákat.
Valami olyasmi ez, mint a művészetben a neoprimitívizmus, mert mégiscsak egy modern kor vallási irányzata és úgy térnek vissza az alapokhoz, hogy közben jelentősen eltávolodnak tőle, mert azért mégsem a középkorban és nem is az ókorban élünk, a bibliai történeteket a mai szemmel értékelik.
Mint ateista, egyik, másik gondolataikkal még egyet is értek, ilyenekkel, hogy nincs halhatatlan lélek és furcsa, de azt kell mondanom, hogy egyszerre haladó a gondolkodásuk és hallatlanul maradi is egyúttal.
Olyannyira, hogy én hiányolnám a kommentjeiket, mert hát néha nagyon jól szórakozom és vitatkozni is velük lehet a legjobban. A tanításaikban sok az ellentmondás, amiket szépen rájuk lehet olvasni. Ilyen mondjuk az, hogy mi a fenének térítenek ilyen buzgalommal, ha egyszer ők maguk is azt tanítják, hogy a végén csak kevesen fognak üdvözülni, csak kevesen jutnak át a keskeny ösvényen. Tisztára értelmetlen ez a buzgalom, hiszen eleve maga a Biblia mondja, hogy nem lehet sikeres, mert ha mondjuk én megtérnék, akkor valamelyik hívőnek kell kitérnie, hogy átadja nekem a helyét a Titanic-szerű mentőcsónakban, hiszen a kevésből nem lehet több.
Számomra színesítik a palettát, az "egyértelmű" Biblia sajátos értelmezésével és jól esik szörnyülködni rajtuk.
Hasonlatképpen megemlítem, hogy képzeld csak el, mi lenne a rendőrökkel, ha a csibészek egyszerre megjavulnának? Csak ülnének az irodákban és fogdosnák a legyeket, oda a túlóra, a prémium, aztán egy csomót kirúgnának, mehetnének melózni, ha értenek valamihez, végül meg is szűnne a rendőrség, mert minek lenne, ha nincs rá szükség?
:)
Aztán meg kinek az írásain lehetne jókat nevetni?
filoszmen: szerintem röviden is össze lehet foglalni,hogy miért változik a tudomány,mert a tudomány kutat,mert mindig van mint kutatni. Mivel azonban az új dolgokkal pontosabb illetve másfajta betekintést nyerünk dolgokra,ezért érdemes azt átszervezni.
Ilyen pl az,hogy minden dolog atomból áll, később meg az,hogy az atomok is kisebb részekből és most már annál is kisebb dolgoknál tartunk.
Csakhogy a tudomány nemcsak állítja ezeket a dolgokat,hanem használhatóvá is teszi.
Már rég nem olvasom el, amit írogatnak, főleg, ha km hosszú a válasz, de ettől függetlenül Örülök, hogy írnak ide, mert így sose lettem volna meggyőződéses ateista. :)
Igen, ugyanis ők löktek át azon a bizonyos határon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!