Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Hogy nyugtassam le...

Ateisták! Hogy nyugtassam le magam?

Figyelt kérdés

Szinte napi szinten azzal riogat egy vallásos családtagom -még ha nem is veszi észre- hogy utolsó időben élünk, jön a világvége, és a bibliai végítélet stb.

Bármennyire is paradicsom lenne a mennyországi élet, én még nem akarok innen elmenni. Nekem megfelel így a földi lét, és még sok mindent szeretnék itt megélni, még csak kiskorú vagyok. Szeretem az itteni történelmet, nemzeteket, szokásokat, problémákat, tudományt, kütyüket, mindent. Nekem megfelel ez a világ, akármennyire is sok a gonosz ember és az agymosás, kizsákmányolás. Én itt akarom leélni az életemet. Sok minden van a világon, ami szerintem egy szükséges rossz. Pl. ha nem lenne kit utálni, unalmas lenne (érdekes, én nem igazán utálok senkit, de mások igen, és ez az élet részét képzi).

Arra szoktam gondolni, hogy az egyház próbálja így sakkban tartani az embereket, és végül hasznot húznak maguknak. De aztán mindig felmerül valami gondolat, és csak az idegrendszeremnek ártok vele.

Tudnátok értelmes válaszokat adni, hogy nem ezalatt a generáció alatt lesz ilyen jellegű világvége, vagy sose lesz?

15/L

2014. aug. 28. 16:45
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
90%
És? Minek hiszed el a halandzsáit?
2014. aug. 28. 16:49
 2/26 anonim ***** válasza:
82%
Nyugi, ezt csak egyes szélsőséges szekták gondolják, így, a nagyobb egyházak (pl.: katolikus) hivatalos álláspontja szerint nem.
2014. aug. 28. 16:50
 3/26 anonim ***** válasza:
93%

Úgy van kb. 5 milliárd évunk mielott bármi ilyesmi torténne. A vallásosak tobb ezer éve mondogatják már ezt eddig minden alkalommal tévedtek. Semmilyen dolog nincs amivel alá tudnák támasztani az állitásaikat kivéve egy bronzkori kecskepásztorok babonás torténetei. Nem kell neked semmi ilyesmitol tartanod, éld az életed úgy ahogy neked jól esik, a bizonyitatlan fenyegetéseken meg csak nevetni lehet. Sajnos a vallás sok emberbol hulyét csinál, ezt te személyesen tapasztalod.

Egy jó ember mindig jót fog cselekedni. Egy rossz ember pedig rosszat. De ha azt akarod hogy egy jó ember rosszat cselekedjen tedd valásossá.

2014. aug. 28. 16:55
 4/26 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudlak megynugatatni, bármikor elüthe egy autó is akár. Tudom, hogy nem könnyű, de próbáld meg mindezt figyelmen kívül hagyni, nem tudsz ellene mit tenni, akár vallásos világvége jön, akár egy véleltlen tragédia.

Ha meg idősebb leszel és megérsz pár ilyen világváge hisztit (1999, 2000, 2012), akkor már nevetni fogsz rajtuk.

2014. aug. 28. 16:58
 5/26 anonim ***** válasza:

Az emberi lét véges. Az egyén szempontjából végső soron mindegy, hogy a világ pusztul el, vagy ő, saját maga. Az eredmény ugyanaz.

A jelenlegi világban az egyház aligha képes bármiből is hasznot húzni. (Ellentétben a különféle new age-es irányzatokkal.)

Hogy az ember mikor és mi módon lesz kénytelen búcsút inteni a világnak, azt előre tudni nem nagyon lehet.

Ne aggodalmaskodj a jövőd miatt. Minél jobban éled az életed, annál könnyebb lesz majd elmenni is.

2014. aug. 28. 17:00
 6/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. aug. 28. 17:18
 7/26 Jack Wilshere ***** válasza:
82%

Azt tudnod kell, hogy az utolsó idők emlegetése egy sajátos biblia értelmezés terméke. Jézus halála után rögtön megjelentek ezek a csoportok, akiknek az értelmezése szerint a végítélet hamarosan eljön. Így gyakorlatilag 2000 éve hamarosan eljön a világvége...

Én személy szerint jobban félek egy későn észlelt aszteroida becsapódástól. A Földnek pedig mindenképp vége lesz pár milliárd év múlva, amikor a nap életciklusa vége felé felfúvódik és bekebelezi a bolygónkat.

2014. aug. 28. 17:56
 8/26 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell félned ettől, már egyből a Krisztus utáni századokban is előkerült a végidők, végítélet téma.

Háborúk, éhezések, konfliktusok mindig is voltak, vannak és lesznek is. Ha végignézel a történelmen, láthatod, hogy a Biblia által leírt "jelek" szinte az összes korra jellemzőek voltak. Sőt, a mostani állapot még inkább békésnek is mondható, mint háborúsnak, szerintem semmi nem indokolja a világvégét. Éltünk már meg ennél rosszabb időket is..

2014. aug. 28. 18:09
 9/26 anonim ***** válasza:
6%
Tök mindegy mit hiszel, mindenképpen meghalsz. A rokonod a lelkedet szeretné megmenteni, de hát nem mindenkiét lehet. Vagy te úgy gondolod, hogy örökké élsz? A szüleid is meg fognak halni, ahogy a majdani gyereked is, a férjed is, az össze szerelmed. Nem tudom mi a hisztid értelme. Legalább vennéd a fáradságot megismerni azt, amiről beszél és nem olyan baromságokat írogatni, amikkel a sok ostoba tudatlan szokott jönni, mint pl. papok írták a Bibliát, hogy irányíthassák az embereket. Nulla a tudásod és ugyanolyan nulla tudásuakhoz fordulsz. Grat.
2014. aug. 28. 18:26
 10/26 anonim ***** válasza:
3%

Mitöl félsz kedves 15/L?

Nem tudom milyen vallású a rokonod, de a Biblia nem jövendöl a halál utáni mennyei életröl.

Arról jövendöl, hogy itt a Földön lesz helyreállítva az Édeni állapot, amelyre Isten teremtette az embert.

NEm a halál, az élet van elöttünk. Nem is akármilyen.

Most fiatal vagy, biztosan egészséges. Kívánod, hogy beráncosodjál, beteggé váljal, meghaljál? Pontosan ezt nem akarod a fejtegetésed alapján.

Kedves kérdezö, a Teremtö Isten nem kéri ki a véleményét az embereknek, ahhoz, hogy végrehajtsa akaratát. /szerencsére :) /

A roszat, a gonoszt el fog távolítani, akár tetszik, akár nem.

...Biztosan együtt érzö ember vagy, mint a legtöbb fiatal. Mond kérlek, nem sajnálod, hogy a Föld, a tenger már annyira tönkre van téve, hogy maguk a tudósok kétségbe vannak esve?

Pusztulnak az állatok a tengerben, a szárazföldön. Szennyezett a levegö, tudod milyen ételeket vásárolunk?

Ennek a kapzsiságnak, gonoszságnak fog a szeretö Teremtö Isten véget vetni.

Képzeld el, hogy azt is megjövendöli a Biblia, hogy mindenkinek lesz háza, kertje, lehet saját lovad, szabadon teheted majd azt ami érdekel, mert nem fogol lebetegedni, nem fognak meghalni szeretteid.... nem csodás reménység ez? és kérlek itt a Földön....nem nem a halál után!!!

2014. aug. 28. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!