Ateisták! Hogy nyugtassam le magam?
Szinte napi szinten azzal riogat egy vallásos családtagom -még ha nem is veszi észre- hogy utolsó időben élünk, jön a világvége, és a bibliai végítélet stb.
Bármennyire is paradicsom lenne a mennyországi élet, én még nem akarok innen elmenni. Nekem megfelel így a földi lét, és még sok mindent szeretnék itt megélni, még csak kiskorú vagyok. Szeretem az itteni történelmet, nemzeteket, szokásokat, problémákat, tudományt, kütyüket, mindent. Nekem megfelel ez a világ, akármennyire is sok a gonosz ember és az agymosás, kizsákmányolás. Én itt akarom leélni az életemet. Sok minden van a világon, ami szerintem egy szükséges rossz. Pl. ha nem lenne kit utálni, unalmas lenne (érdekes, én nem igazán utálok senkit, de mások igen, és ez az élet részét képzi).
Arra szoktam gondolni, hogy az egyház próbálja így sakkban tartani az embereket, és végül hasznot húznak maguknak. De aztán mindig felmerül valami gondolat, és csak az idegrendszeremnek ártok vele.
Tudnátok értelmes válaszokat adni, hogy nem ezalatt a generáció alatt lesz ilyen jellegű világvége, vagy sose lesz?
15/L
Édesem, világvégét jövendölnek, mióta világ a világ. Nézd csak meg, mennyi volt: [link] .
Az, hogy a vallásos ismerősöd mit hadovál össze, az legyen az ő dolga. Ha akarja, élje félelemben az életét, neked nem kell. Egyébként potenciális veszélyben élsz, elüthet egy busz, megtámadhat egy kutya, fejedre eshet egy stukkó, miért a világ végétől félsz? :)
A tényleges pusztulásig még van 4-5 milliárd évünk, addigra több mint valószínű, hogy halott leszel, szóval ne izgulj.
Így van hinni kell ! :))
istenben vagy a csodában -különben mire ez az egész?
Mert ha a történelmet nézzük, akkor nem lehetünk valami bizakodók.
Mióta világ a világ,mindig van egy réteg,aki ijesztget és felkínál egy "megoldást",amit be kell kajálnod,vagy rosszabb esetben önként és dalolva besétálsz és fizetsz...Rajtad áll mit hiszel el és kit támogatsz anyagilag (mert a végén mindig ez a lényeg,akárhogy is járják körbe a kérdést,akárhogy magyarázzák félre).
Nyugodj le.Ez az egész nem létezik.Pár ókori b@rom kitalálta és azóta szívatják vele a világot.(Már akit tudnak.)
Nem lesz semmilyen végítélet,pokol,kénkő,füst,stb......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!