Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vannak olyan sötét...

Miért vannak olyan sötét ateisták akik azt hiszik, hogy a hívők még soha nem olvastak könyveket vagy általánosnál tovább nem jártak iskolába?

Figyelt kérdés

2014. jún. 18. 15:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Miért vannak olyan sötét teisták akik ilyeneket tételeznek fel?
2014. jún. 18. 15:46
 2/15 anonim ***** válasza:

"Miért vannak olyan sötét teisták akik ilyeneket tételeznek fel?"

Szerintem ez nem feltételezés, hanem félreértett tapasztalat.

Valóban vannak ilyen "trollok", akik úgy tesznek, mintha ezt hinnék, de hát természetesen csak az a céljuk, hogy másokat sértegessenek. Ha valaki mégis ilyen feltételezésekbe bocsátkozna, hogy a (gondolom, keresztény) hívők nem olvasnak könyvet, az valóban igen butuska lehet - a hívők is biztosan elolvasnak EGY könyvet. Ha mást nem, a Bibliát. =D A törzsi vallások hívőinek persze ez nem feltétel, de szerintem nem velük kapcsolatos a kérdés.

2014. jún. 18. 15:54
 3/15 anonim ***** válasza:
65%
Azt hiszik, hogy a kritikusan gondolkodó ember szükségképpen ateista, mert gondolkodással rá lehet arra jönni, hogy Isten nem létezik. Emiatt csak az lehet hívő, aki nem gondolkodik, hanem elhisz mindent, amit az egyházuk tanít. És néhány hívő még alapot is szolgáltat ehhez.
2014. jún. 18. 15:58
 4/15 anonim ***** válasza:
69%
Én sötét Ateista létemre pont az hiszem hogy a "hívők" sokat olvasnak agyprogramozó könyveket és az iskolában is ezt nevelik beléjük!
2014. jún. 18. 15:58
 5/15 anonim ***** válasza:
96%

Kedves Kérdező!

Nyugodtan keress bele itt a kérdésekbe, egy csomó olyan válaszra akadhatsz, ami ált. iskola alsó tagozatán lenne elfogadható, de talán még ott sem.

Ha te művelt vagy, akkor bizonyára nem kötöd az ebet a karóhoz és a két évezredes természettudományi ismeretekhez sem ragaszkodsz.

Általában ez az oka, hogy úgy tűnik, mintha némelyik vallásos most jött volna az ókorból.

Elnézést, a kérdésből látom, hogy felhergelt valaki, nem akarlak tovább bőszíteni, de sajnos előfordul, hogy nagyon egyszerű emberek osztják az észt és láthatóan a legelemibb tudományokkal sincsenek tisztában, a helyesírásuk időnként csapnivaló, a mondataik megfogalmazása gyerekes.

A humán műveltségük is arra mutat, hogy alig olvastak valamit, csupán néhány felszínes ismeret ragadt rájuk itt, ott, valami pár soros szakszerűtlen írásból és veszik a bátorságot, hogy másokat kioktassanak.

Természetesen találkoztam már hasonló jelenséggel ateista oldalról is, de sokkal kevesebbszer fordul elő és az ilyeneket hamar le lehet állítani, ellentétben a vallásos fanatikusokkal, mert az ha a fejébe vesz valamit, azt egyszerűen nem képes onnan kiverni.

Még az sem számít neki, hogy egy csomó felekezet, az egyház is más állásponton van.

Kétségtelen, a vallásosak között is akad művelt, intelligens ember, aki nagyon ügyesen érvel, láthatóan tájékozott sok kérdésben és nem hivatkozik folyton a Bibliára egy ateistával szemben, hiszen tudja jól, hogy annak az semmit sem jelent.

Saját kútfejéből is képes érveket felsorakoztatni, megérti a válaszok jelentőségét és nem kell mindent a szájába rágni, de sajnos gyakoribb ennek az ellenkezője.

2014. jún. 18. 16:21
 6/15 anonim ***** válasza:
81%
Minél nagyobb a tudás, annál kevésbé hiszel a Télapóban, a 6000 éves univerzumban, a csettintéssel teremtésben és a nem látható istenekben.
2014. jún. 18. 18:17
 7/15 openyoureye ***** válasza:
83%

Mert ez a tapasztalat. Némelyik hívőnek hiába magyarázod, hogy a föld kora több kell, hogy legyen 6000 évnél, egyszerűen okosabbnak hiszik magukat a szakembereknél akik ezzel foglalkoznak. A jehova tanui szerint pedig a világegyetem összes bolyója és csillaga azt a célt szolgálja, hogy az űrben kerinkő kisebb nagyobb aszteroidákat eltérítsék, hogy ne ütközhessen a Földdel. Igen, számomra is logikus aszteroidákkal teleszórni a világűrt, majd mindenféle égitestekkel megakadályozni azt, hogy a Földnek ütközzön és kiiírtsa azokat a lényeket akiknek kb 10%-a hűséges hozzám, a többi pedig ÖRÖK kárhozatra kell, hogy ítéljem... - ahelyett, hogy meg sem teremtem magukat az aszteroidákat. De hát ki vagyok én, hogy beleszóljak jehova logikai buktatókkal teletűzdelt teremtéselméletébe? Végülis az ember tudása összemérhetetlen a jehováéval, csak azt nem értem, hogy sikerült mégis ennyi hibát máris felfedeznünk benne? A jehova most vagy sokkal butább mint képzeltük, vagy máris sikerült felülmúlnunk. A kettő közül nem tudom melyik válaztás a jobb...

Ezen ostoba(és még finoman fogalmaztam) kitalációk miatt van az a vélemény, hogy még életükben nem néztek tudományos műsort sem, nemhogy kezükbe vettek volna egy könyvet.

Akinek nem inge, ne veszi magára.

Azok akik kerülik az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket, azokra nehezen lenne ráhúzható a kérdésben említett általánosítás. Akik pedig kötik az ebet a karóhoz, nos asszem saját magukat égetik le, nem pedig az ateisák csikarják ki belőlük ezeket az ostoba kijelentéseket.

És még mielőtt félreértelmeznétek amit írtam(ahogy a jehovisták a bibliát) megjegyezném, hogy tisztelet a kivételnek!

2014. jún. 18. 19:13
 8/15 János114 ***** válasza:

Nem tudunk mink olvaskodni

az a gazdagok szorakozasa!!!

:) hehe

2014. jún. 18. 23:36
 9/15 Snapette ***** válasza:
64%

Talán azért, mert a sötét ateisták sokszor szembefutottak olyan kijelentésekkel, amelyekhesz szükséges választ azt sem tudják, hogy honnan kezdjék, annyira elemi dolgokra kell visszamenni. Említettek itt egy párat, mint a hatezer éves Föld, meg hasonlók, de vannak jobbak is: az evolúció-elmélet csak egy konspiráció a sátánista tudósok által terjesztve azért, hogy megtévessze az igaz hívőket, ennek folyománya, hogy a gyógyszerek és minden, amit az orvosok csinálnak a sátán műve.

Dinoszauruszok nem léteztek, avagy pedig Jézussal egy korszakban léteztek.

Sorolhatnám, de ideges leszek tőle.

Lényegesen kevesebb ateista állít ilyeneket...

2014. jún. 19. 16:39
 10/15 anonim ***** válasza:
71%

Kedves Kérdező, sajnos jól gondolod, én is ismerek ilyen ateistákat. Azt gondolják magukról, hogy ők a felvilágosult, modern emberek, akik már nem foglalkoznak ilyen gyerekes butaságokkal, mint a vallás...

Bár ez nem az ő hibájuk, hanem a liberális globalizációé. Egy olyan ateista, aki lesz*rja a vallást, és nincs is ilyen ember a környezetében, nyilván nem értheti, hogy mit csinálhat egy keresztény, és nyilván valami buta embernek fogja gondolni. Nekem egy ismerősöm volt ilyen, meg se volt keresztelve a családjából senki, és egyszer beszélgettem vele ezekról a dolgokról. Ő abban a hitben volt, hogy a templom az egy ilyen sötét, félelmetes hely, ahol gyertyafény mellett járkálnak a szerzetesen csuklyával a fejükön, és mindenféle félelmetes szertartást végeznek.

2014. jún. 19. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!