Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi bajuk a keresztényeknek...

Mi bajuk a keresztényeknek Philip Pullman Sötét anyagok trilógiájával?

Figyelt kérdés
Északi fény, A titkzatos kés, A borostyán látcső
2012. aug. 7. 16:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
86%
Az, hogy azt az istent, akiben a keresztény egyház hisz negatív szereplőként ábrázolja a történet. Én keresztény vagyok, és ennek ellenére szeretem ezt a könyvsorozatot, mert el tudok vonatkoztatni.
2012. aug. 7. 16:27
 2/16 A kérdező kommentje:

De hát ez csak egy mese. Sokan nem látják a különbséget a mese és a valóság között?

Egyébként nem ez az egyetlen irodalmi mű, ahol a papság és vallás negatív rendszerként jelenik meg. Akkor az mind rossz?

2012. aug. 7. 16:31
 3/16 anonim ***** válasza:
68%

"Egyébként nem ez az egyetlen irodalmi mű, ahol a papság és vallás negatív rendszerként jelenik meg. Akkor az mind rossz?"

Az elfogult vallási fanatikusok között? Igen. Én is keresztény vagyok, de speciel semmi bajom az ilyen történetekkel. Tudni kell elvonatkoztatni, úgy sem fog egy regény meggyőzni arról, hogy miben kéne hinnem. A fent említett könyvsorozatot nem ismerem, de azt hiszem utána nézek, mert jól hangzik :D

Mk.

2012. aug. 7. 16:42
 4/16 anonim ***** válasza:
10%

A Davincsi kód (bocs ha nem helyesen írtam) film alkotói szerintem komoly pénz nyomhattak a Vatikánnak, mert olyan reklámot csináltak egy semmi nulla filmnek, hogy az csak na. Én magam is csak azért néztem meg, hogy mi a jó nyavalyán tudtak annyira kiakadni, és az ismeretségemben nagyon sok nem hívő is ezért nézte meg. Ha hallgatnak, feleannyi ember se nézte volna meg. A film meg nem egy történelemtudományi mű, csak egy szokásos Hollywood-i mese, amit mindenki tud a helyén kezelni. Értelmetlen ez a felháborodás minden ilyen filmnél a katolikus és más egyházak részéről.

A Jézusba vetett hit reményt ad.

2012. aug. 7. 18:11
 5/16 A kérdező kommentje:
A film nem is volt olyan jó, és tele volt bakikkal. A könyv sokkal jobb, élvezhető és érdekes volt.
2012. aug. 7. 18:32
 6/16 anonim ***** válasza:
97%

Szia, én egy olyan keresztény vagyok,aki szereti Harry Pottert meg az Inkheart trilógiát, és mitológiát és a jófajta sárkányos sztorikat is. Még a Davinci kódot is jónak találtam könyvben.

Viszont a Pullman trilógia nagy csalódás volt számomra. Az ötlet kitűnő, az első kötet letehetetlen. A negatív papság sem érdekel, és imádom a jegesmedvéket benne.

Aztán jön a második kötet, majd a harmadik. És elveszítem a fonalat. Nem a történet értelmét hanem valami mást. Miért kellett a keresztény Istent/hitet ilyen negatív, impotens dologként ábrázolni?

És nem értek egyet azzal, hogy el kell vonatkoztatni, azt meg lehet tenni Harry Potternél,de itt nem, hiszen az írónak ez volt a célja. Richard Dawkins a fellegekben volt ettől a könyvtől, hogy végre egy fantasy amiben Isten negatív. Hitetlenként is lehet jó fantasyt írni, mondta büszkén. Persze, hogy lehet, de indoktrináló célzattal minek is? Ez elrontotta a történetet.

Bocsi, én nagyon régen olvastam, de akkor is ez volt a véleményem.

2012. aug. 7. 22:00
 7/16 anonim ***** válasza:
79%

Valószínűleg nem tudják elválasztani a fikciót a valóságtól.

(Nyilván ezért hiszek a Bibliában is.)

2012. aug. 8. 12:28
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

Mert sötét.

Aki a világosságban jár az nem fél, mert helyesek a tettei.

aki viszont misztikus sötétségben van az azért mert nem meri a világosságban vállalni, hogy valójában gonosz, és ezért bujik a sötétségbe,

2012. aug. 8. 23:09
 9/16 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez ostobaság. Ez csak egy mese!
2012. aug. 9. 05:40
 10/16 anonim ***** válasza:
0%

Mese.

Az lehet.

De a mesék helyett a valósággal kellene foglalkozni, mert ezek terelik el az emberek figyelmét az igazságról, miközben a világ az utolsó napjait élik.

Szép kis mesék vannak, ezektől ellehet aludni, és amikor meg baj van akkor ébredeznek majd az emberek:

:(

2012. aug. 9. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!