A keresztényeknek ez nem tűnik fel?
a keresztény vallás az igaz vallás, a Biblia szava szent,közben többféle fordítása létezik.
folyt.köv.lennt.
az egyik gyülekezetben azt tanítják,nincs olyan,hogy pokol,de pl.a katólikus egyház azt állítja van.szóval sok különbség van a keresztény egyházon belül is,és mindegyik azt állítja,övé az igaz vallás.de hogy lehet olyan dolgokra alapozni amiről az egyik ezt állítja a másik azt?
(pl.Biblia)
Tettem fel hasonló kérdést...
Nézd, szerintem is ahány fordítás annyi Biblia, meg igehely, meg vonatkozás...Persze mindig a másik vallásoké a rossz, az adott Biblia nyelvezete/ fordítása helyes.
köszönöm a válaszokat! az benne a meglepő,amit a második válaszoló is megfogalmazott,hogy miért nem fogadják el egymás elveit,ha már egy vallásról van szó.bizonyos gyülekezetek nyíltan lenézik a katólikusokat,mert szerintük nem ők tudják helyesen az igazságot.
Továbbá van ám egy nagy különbség a keresztény vallás,az ateizmus,és a tudomány között:a keresztény vallásnak egy valamire kéne alapulnia,arra amiről szólnia kéne,amit mindegyik igaz keresztény hangoztat.de úgy látszik nem arra alapul.ez benne a meglepő.
14:52
Te kis mindenkiről mindent tudó okostojás,nem vagyok zsidó.és feltűnt,hogy van ortodox és a többi....de úgy látszik értelmes magyarázatot nem tudsz adni a kérdésemre,csak,hogy,hogy,hogy...:-)
"az egyik gyülekezetben azt tanítják,nincs olyan,hogy pokol,de pl.a katólikus egyház azt állítja van.szóval sok különbség van a keresztény egyházon belül is,és mindegyik azt állítja,övé az igaz vallás.de hogy lehet olyan dolgokra alapozni amiről az egyik ezt állítja a másik azt?
(pl.Biblia)"
Nézd, ez teológiai vita, a katolikus egyház hittanában egy egész fejezet szól arról, hogy miért nem igaz a másik felekezet, ahogy a többi gyülekezetben is. Én szerintem, ha te a kérdésre választ akarsz, olvass teológiai könyveket mindegyik részről, itt biztosan nem fogsz válaszra lelni.
az van, amit te megélsz...az van, amit te megkreálsz magadnak a gondolataidban. szóval van egy pár nézet, mert ez egy szubjektív dolog így is úgy is...viszont van szabály, ami alul nincs kibúvó...s e szabályt tudjuk mi adja...önmagunk valósága...Isten. s mindezt a lelki fejlődésünk érdekében. Ha te rossz vagy kaphatsz poklot...nem éri meg a gyötrő gondolatokkal hadakozni, akár ez életünk alatt is, fel kell fogni, hogy az a rossz, és a jóval "kellene" azonosulni. :)
ui.: minden igazzá válik, és minden értelmet nyer, ha megleljük a megfelelő nézőpontot...az Önvalóét. :)
üdv és sok sikert
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!