Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Minden keresztény ennyire sötét?

Minden keresztény ennyire sötét?

Figyelt kérdés
Nem vagyok az az őrült ufóhívő, de hiszem, hogy jártak már a Földön és beavatkoztak az emberi fejlődésbe. Nem állítom h s Húsvét szigeteki szobrokat v. a Piramisokat ő építették, de jobban elhiszem azt mint a mai elfogadott hipotéziseket. Nos a szüleim elváltak és az apám az új feleségével nagy keresztények. Egyik este a féltesómak mesélnek a húsvéti szigeteki szobrokról. Erre apám megszólal: "Azokat a jó isten teremtette személyesen." A felesége helyeslően bólogat és lehülyéz, mert sztem nem így van. Komolyan minden keresztény ilyen hülye, mert nekem ez a tapasztalatom.
2013. jún. 27. 11:06
1 2
 1/12 nagylzs ***** válasza:
87%

Nem minden keresztény ilyen. Elvi kérdés: ha te tiszteletben tartod az ő hitét, akkor ő miért nem tartja tiszteletben a tiédet? Mindenki abban hisz amiben akar. Neki éppen annyira van joga téged hülyének nézni, mint amennyire neked őt hülyének nézni.

Az emberek hitük alapján való asszimetrikus megítélése nem egy keresztény vonás. Ez egy emberi vonás. Ne a kereszényeket ítéld el emiatt!

Megpróbálok párhuzamot vonni: az a tény, hogy a börtönlakók nagy része cigány, nem jelenti azt, hogy az összes cigány bűnöző.

2013. jún. 27. 11:17
 2/12 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem meg mind hülyék vagytok. A Húsvét szigetek szobrait a Húsvéti Nyúl építette a Fogtündérnek. Ez tudott.
2013. jún. 27. 11:38
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
A bibliában le van írva hogy az isten akkor teremtette a napot amikor már világossság volt! Mondd a hívőnek hogy ez logikátlan!
2013. jún. 27. 11:40
 4/12 anonim ***** válasza:
46%
Nem, nem minden keresztény szemellenzős. Bár ilyenek is akadnak ugyebár, sajnos.
2013. jún. 27. 12:28
 5/12 anonim ***** válasza:
27%
Jó nagy paraszt vagy, hogy a saját apádat itt beszéled ki. És még nem is szégyelled magad.
2013. jún. 27. 12:50
 6/12 anonim ***** válasza:
79%

Vannak elvakult gondolkodású emberek.

Szerintem a szobrokat a helybeli nép kreálta, csodák nincsenek, a piramisokhoz sem kellett sem Isten, sem UFO.

Tanulj fizikát, történelmet, meg egyebeket is.

A vallás dolgait hagyd rájuk, szűk közösségben nem érdemes emiatt rontani a kapcsolatokat. Megváltozni ugyanis nem fognak.

Az való igaz, hogy nem mindig az idősebbnek van igaza, de mégiscsak a felmenőd, ha nem lenne, Te sem születtél volna meg, aztán idáig felnevelt, ami nem kis teljesítmény.

Akár szeretheted is Őket, minden hibájukkal és tapintatból jobb, ha nem ellenkezel velük.

Az igazság tudata nagy erő, akkor is él, ha nem hangoztatják és attól a szobroknak sem lesz jobb, ha kiállsz értük.

Ha ők sötétek, attól Te még lehetsz felvilágosult és a szerencsés az, ha a családi kapcsolataid is rendben vannak.

Fogadd el őket olyannak, amilyenek, mert egyebet úgysem tehetsz.

2013. jún. 27. 13:42
 7/12 anonim ***** válasza:
Vigyázz mert ha ilyen elvakult még megöl, mert a Bibliában van valami olyasmi, hogy tiszteld apád és anyád, mert ha nem tiszteled halállal lakolj vagy valami ilyesmi :D
2013. jún. 27. 14:27
 8/12 Makoscsiga ***** válasza:
78%

"Nem vagyok az az őrült ufóhívő, de hiszem, hogy jártak már a Földön és beavatkoztak az emberi fejlődésbe."

Ne haragudj, de ezzel bebizonyítod, hogy őrült ufóhívő vagy.

"Minden keresztény ennyire sötét? .. "Azokat a jó isten teremtette személyesen.""

Nem, minden keresztény ennyire sötét. Az apád és a nevelőanyád viszont minden bizonnyal.

2013. jún. 27. 19:44
 9/12 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

A "sötétség" jelen esetben igen durva kifejezés, ahogyan azt már előttem többen leírták tekintettel arra, hogy Édesapádról van szó. Természetesen a felesége is hibát követett el azzal, ha "lehülyézett", de erre sem az a helyes reakció, hogy viszont "lehülyézed".

Az pedig egyenesen téged minősít, ha ennek a két embernek a viselkedése, gondolkodásmódja alapján ítélsz meg egy közösséget és azokat mindenféle bántó kifejezésekkel minősíted.

Édesapádnak és a feleségének valószínűleg nincs igaza. Valószínűleg neked sincs igazad. Ettől egyikőtök sem "sötét" és "hülye". Szíved joga a piramisok és a szobrok eredetéről azt gondolni amit akarsz, de ha te elvárod, hogy valaki meghallgassa és tolerálja az elképzeléseidet neked is meg kell hallgatnod és tolerálnod kell az ő elképzelését. Ennyire egyszerű.

Üdv. Péter

2013. jún. 27. 23:45
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért szerencsére nem mindegyik.Általában minél buzgóbb vallásos valaki,annál inkább csökken a látószöge,és hát ennek az eredménye az ilyen fajta életszemlélet.
2013. jún. 28. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!