Miért vannak olyan sötét ateisták akik azt hiszik, hogy a hívők még soha nem olvastak könyveket vagy általánosnál tovább nem jártak iskolába?
Az helyzet, hogy azok a sötét ateisták írják azokat a dolgokat, tudományos publikációkat, könyveket, amelyeket éveken keresztül vizsgálnak, minden oldalról, és amelyek bekerülnek a tankönyvekbe. Ezek megtanulása neked nehézséget okoz, buta vagy a tudományos kutatáshoz, ezért a sátán tevékenységének hiszed. Ha többet megértenél a világból, nem tennél fel ilyen ostoba kérdést.
A vallásos ember miért ne lehetne művelt, de az ilyenek miatt azt hihetjük, hogy szellemi szintje megrekedt az általános szinten, illetve a Biblia gúzsba köti az értelmét.
Szerintem meg a sötét ateistát kettő valami ösztönzi (hol az egyik, hol a másik) :
1. Tényleg csak trollkodni akar, mert neki az a szórakozás. Sajnos ilyen mindenhol van.
2. Teszik alá a lovat a barmok. Én is találkoztam már olyan hívővel, akivel csak trollkodni lehetett, mert a logikához kicsit se értett. Volt olyan, akinek szent meggyőződése volt az, hogy az ateizmus, és minden nem keresztényi eszme/vallás stb. erkölcsi süllyesztőbe vezet.
Most komolyan, ha az ember sokáig barmokkal van összezárva (legyen az ateista, vagy hívő), akkor miért meglepő az, hogy nehéz visszazökkennie, mikor végre értelmes emberekkel is találkozik?
Caution, ne is próbálkozz. Volt itt gyakorikérdéseken egy lány aki nem hitte el, hogy az emberek rendszertanilag az állatokhoz tartoznak. Szimplán annyit mondott, hogy ez nem igaz és kész. Meg elismerte hogy a biblia a nőket alacsonyabb rendűnek tartja a férfiaknál, de azt mondta hogy ettől még nem szexista. Mondom neki hogy ez maga a szexista definíciója. Le se szarja. Őt nem érdeklik a tények. Nem hisz bennük.
Szóval ezért, kedves kérdező, az ilyenek miatt gondoljuk azt hogy gyökerek vagytok. Btw a csaj 17 volt ha jól emlékszem.
Az hogy vannak átlagtól eltérő esetek az egy dolog.
Olvass utána Wikipedián!
A magasabb iskolai végzettségűek között több az ateista!
Az alacsonyabb iskolai végzettségűek között pedig több a vallásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!