Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Hogy nyugtassam le...

Ateisták! Hogy nyugtassam le magam?

Figyelt kérdés

Szinte napi szinten azzal riogat egy vallásos családtagom -még ha nem is veszi észre- hogy utolsó időben élünk, jön a világvége, és a bibliai végítélet stb.

Bármennyire is paradicsom lenne a mennyországi élet, én még nem akarok innen elmenni. Nekem megfelel így a földi lét, és még sok mindent szeretnék itt megélni, még csak kiskorú vagyok. Szeretem az itteni történelmet, nemzeteket, szokásokat, problémákat, tudományt, kütyüket, mindent. Nekem megfelel ez a világ, akármennyire is sok a gonosz ember és az agymosás, kizsákmányolás. Én itt akarom leélni az életemet. Sok minden van a világon, ami szerintem egy szükséges rossz. Pl. ha nem lenne kit utálni, unalmas lenne (érdekes, én nem igazán utálok senkit, de mások igen, és ez az élet részét képzi).

Arra szoktam gondolni, hogy az egyház próbálja így sakkban tartani az embereket, és végül hasznot húznak maguknak. De aztán mindig felmerül valami gondolat, és csak az idegrendszeremnek ártok vele.

Tudnátok értelmes válaszokat adni, hogy nem ezalatt a generáció alatt lesz ilyen jellegű világvége, vagy sose lesz?

15/L

2014. aug. 28. 16:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
93%
Katy, legyél teljesen őszinte magadhoz, és lásd be: ez csak önámítás. Jól hangzik, hogy majd eljön egyszer egy szebb korszak, ahol senki sem lesz beteg, mindenki boldog lesz, de ez nem a valóság. Ez a valóságtól való félelem. Ráadásul úgy írod le a mostani helyzetet, mintha bármelyik pillanatban elpusztulhatna az emberiség, pedig közel sem ilyen rossz a helyzet. Nem mondom, hogy minden idill, de nem is olyan, mint ahogy leírtad.
2014. aug. 28. 18:30
 12/26 A kérdező kommentje:

,,szabadon teheted majd azt ami érdekel"

Az a gond, hogy amik engem érdekelnek, azok ehhez a földhöz kötöttek. Mondjuk a történelem, főleg a 20. század érdekes számomra. Mivel sok gonoszság történt akkoriban, nem hiszem, hogy ott a tudatunkban lesz.

2014. aug. 28. 18:53
 13/26 anonim ***** válasza:
7%

Kedves kérdezö, amit átéltél, vagy mások átéltek, azt már úgy is tudod.

Mond tetszik neked a a 2. világháború? Tudod milyen kegyetlenségeket követett el, ugye nem vágyol átélni....

Mit látsz magad körül ha figyeled a világeseményeket? Mond nem félelmetes? Ebola, kegyetlen háborúk, amik sajnos körülöttünk zajlódnak le, láttad a hírekben azt a sok szerencsétlen embert, akiknek lebombázták a házukat, szeretteik ott fekszenek a romok között, még eltemetni sem tudják egyeseket?

Hallottál aról, hogy csak úgy lelövik az utasszállító repülögépet, láttad azokat a szerencsétlen kisgyermekeket akik csont és börre vannak lefogyva, kínlódanak, az AIDS áldozatait láttad? Mond ez szép? kellemes? Amíg az otthon biztonságából nézi az ember talán....ha mi ha Te is belekerülsz?

Láttad a kínlódó állatokat, melyek az áldozatai az emberi kapzsiságnak? Kedves kérdezö, a világ akár morálisan, ekológia, ekonómia terén az összeomlás elött áll

2014. aug. 28. 19:07
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Katy, ez nagyon felszínes gondolkodás. Szerinted, ha érdeklődöm a II. VH után, vagy pusztán érdekelnek a középkori kínzások, háborúk, akkor az azt is jelenti, hogy tetszik, vagy épp átélném?

És mint mondtam: járványok, háborúk mindig is voltak, mindig is lesznek. Mikor a pestis pusztított Európában, akkor miért nem mondták azt, hogy jön a világvége? Középkorban meg szinte napi szinten ment a gyilkolászás, ahhoz képest most idill van.

2014. aug. 28. 19:11
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Tudományos tény, hogy MINDEN csillag elpusztul egyszer. A Nap is el fog, ami nélkül az élet a Föld ugye lehetetlen. Persze ez olyan sokára fog megtörténni, hogy azt emberi ésszel fel sem lehet fogni.
2014. aug. 28. 19:26
 16/26 anonim ***** válasza:
14%

Elöször is, a Biblia arról jövendöl, hogy rendszer változás lesz az egész Földön. Megmarad a Föld, de a rosz lesz elpusztítva. Zsoltárok 37:10,11

Nos mi a különbség a régmúlt és a jelen között?

A különbség az, hogy most a jövendölés szerint egyszerre teljesednek a világ háborúk /igazán nem voltak ilyen hatalmas háborúk l914 elött, amikor ennyi nemzet részt v ett egy háborúban, azért is a megnevezése 1.vilátgháború, 2.világháború/ aki ismeri a történelmet tudja.

Aztán hatalmas földrengések. A tudósok is elimerik, hogy sokkal több a nagy földrengés, mint 1914 elött több évszázadot együttvéve

Bár nagy a tudomány, de meg vannak a súlyos betegségek. Szedi áldozatát a rák, az érrendszeri betegségek, AIDS, az influenza járványok, a Chagas-kór, rengeteg a skizofréniás, és psychés beteg, súlyos alergiásak, akiknek egyre nö a számuk

Szörnyü katasztrófák, amelyek egyre súlyosabbak a szárazság, az árvizek, hurikánok

Az emberiség egyre kegyetlenebb, egyre kevesebb a tisztelet, az együttérzés, a jó modor /nézd meg kérlek a híradót, mi történik a világban/

Az emberek a Földet sohasem pusztították ekkora mértékben, mint ma. Még a Föld körül is szeméttelep van

Az is meg van jövendölve, hogy az emberek olyanok lesznek, mint a vakok, nem fogják látni a "jeleket" és csúfolkodni fognak.

....és ez mind egyszerre párhuzamban teljesedik

De ugyanakkor Jézus Krisztus mikor jövendölt ezt is mondta azoknak akik oda figyelnek az eseményekre: Mikor ezeket látjátok hogy teljesednek emeljétek fel a fejeteket, mert közel a ti szabadulásotok. A Föld Teremtöje nem sokára közbelép....

2014. aug. 28. 19:31
 17/26 ceri ***** válasza:

A bibliai végítélet, hogy mikor következik be az kérdéses. Mindenesetre ezt nem 1 isten fogja előidézni, hanem maga az ember. A Föld a miénk, a sorsunkat pedig magunk alakítjuk. Mi tudjuk elpusztítani a civilizációt, kultúrát, életet. mondjuk a szkeptikus rokonodnak van némi igazsága, én is hasonlóan látom, de ez az emberi magatartás miatt fog bekövetkezni ha így lesz. Persze jöhet 1 üstökös, vagy kitörhetnek a szuper vulkánok, de az ilyen dolgoknak a te életedben elhanyagolhatóan kicsi a valószínűsége. Ellenben a gonosz, kapzsi,önző, buta emberi magatartás idézhet elő világvégét, vagy legalábbis lepusztulást. Én már nem vagyok mai gyerek, és az életem során észrevettem bizonyos fokú morális lepusztulást a társadalomban. Nem kicsi ez a pusztulás az emberi kapcsolatok terén. Ha a társadalmat 1 élő organizmushoz hasonlítom az egyént meg 1 sejthez -akkor nagyon elszaporodtak a rákos sejtek -én ezt tapasztalom. Jó lenne ha tévednék. Tudod a rákos sejt csak önmagáért él. Ész nélkül burjánzik, szaporodik, és az a tulajdonsága, hogy ellentétben az egészségessel, nem a közösséggel együtt, a közös legjobb figyelembevételével, hanem annak rovására kizárólag önmagának él. Az sem érdekli -mert képtelen felfogni- hogy a gazdaszervezet (emberiség) pusztulása a saját végét is jelenti. Úgy látom ma nagyon felszaporodtak ezek a rákos sejtek. Ha van igazi komoly veszély, akkor szerintem ez az. Jól látod, hogy sok a gonosz, de az agymosás éppen ezért van -a butát könnyebb rávenni olyanra, ami kizárólag egyesek érdekét szolgálja, semmiképpen nem a közösségét, sőt saját érdekei ellen is képes tenni az ember. Ezt hívják betegségnek.

Ha ezt nem szeretnéd, akkor te próbálj tudatos és egészséges lenni mentálisan, morálisan is, és ne dőlj be a hazug agymosásnak.

Az utálkozás is betegít, mint ahogy minden negatív gondolat. Élj minél tisztábban, gondolkodj pozitívan.

Az egyház is próbálkozik, manapság mások meg még sokkal durvábban. Jó ha ezt látod, de ezen se utálkozz, főleg ne idegeskedj.

2014. aug. 29. 06:23
 18/26 anonim ***** válasza:

A világunknak vége lehet,ez elképzelhető,ha ennyire tönkretesszük a bolygót továbbra is kitartóan,de ez nem valamilyen Istennek a haragja lesz,hanem egyszerűen összeomlik a rendszer.Ha valaki hosszabb ideig ész nélkül cigizik,iszik,drogozik,könnyen tönkremegy a szervezete idő előtt.így van ez a Földdel is.Ha kihasználjuk,de nem teszünk érte semmit,akkor visszanyal a fagyi.

Ezt a kérdést én tettem fel,érdemes átböngészni a válaszokat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

2014. aug. 29. 11:22
 19/26 anonim ***** válasza:
Mond meg a kedves ismerősödnek, hogy ugyan ebben a jövendölésben benne van, hogy az utolsó utáni pillanatban is lesz esélye a gonoszoknak a megtérésre, egy kivétellel. Akik gyermeki lelkeket rontottak meg. Így ha nem akar a rossz oldalra kerülni a végítéletkor, akkor hagyjon békén, mert a félelem magjának elültetése a gyermeki lélekben annak megrontását jelenti. És arra nincs még Isteni megbocsátás sem.
2014. aug. 29. 14:22
 20/26 fairi1 ***** válasza:

ceri

Jah pontosan.akár páréven belül elmérgesedhet az egyik gócpont a bolygón és kitörhet egy súlyos háború. Tucatnyi gennyes seb, rákos daganat van az emberi civilizációban,és ha ember követi a külpolitikát és gazdaságot láthatja nem gyógyulnak,és mindig van olyan opportunista politikus aki szereti ezeket felfejteni.

Tényleg akár megtörténhet a világvége a mi generációnkban,mivel embereknek már megvan erre az eszköze, ám nem fog jönni senki segíteni, nem fognak angyalok senkit megvédeni.

Irakban sok száz ha nem ezer ártatlan különféle keresztény és más istenhívő ártatlan embert mészároltak le elmebeteg fanatikusok,de végül csak zavaros politikai játszma része lett a haláluk.

Kérdező:

A legjobb megoldás: éld az életed,ahogy legjobbnak látod,de úgy tedd ha valaki vagy valami szembesít vele bátran újratud nézni szégyen nélkül.

"Nekem megfelel így a földi lét, és még sok mindent szeretnék itt megélni, még csak kiskorú vagyok. Szeretem az itteni történelmet, nemzeteket, szokásokat, problémákat, tudományt, kütyüket, mindent."

persze aki jó családban él az nem láthatja, hogy miért van annyi megcsömörlött ember.valszeg a családtagod is ettől szenved és álomvilágba menekül:mennyországára vágyik el innen,sok ilyen ember van aki nem tudja megtalálni már a jót,így csak rosszat tudja felhozni.Persze közben téveszméit szereti másokra erőltetni alias agymosás.

2014. aug. 29. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!