Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem engedik anyuék a...

Miért nem engedik anyuék a minimális sminket? 16L Hol tiltja ezt a Biblia?

Figyelt kérdés

Csak egy kis spirálról esetleg alapozóról volna szó, hogy jobban érezzem magam, de szerintük

gyerek ne sminkeljen. Nem értem miért?

2014. nov. 9. 17:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
89%
Nagy kár, hogy a szüleid nincsenek tisztában vele, hogy 16 évesen nem vagy már gyerek ( max kiskorú). Ha 12-13 éves lennél, érteném, de 16 évesen természetes, hogy szeretnéd. Próbálj beszélni anyukáddal és megértetni vele, hogy nem k...a akarod sminkelni magad, csak szeretnéd kipróbálni hogy áll. Utána mutasd meg magad neki. Beszéljétek meg, hogy sikerült, kérd a tanácsát. Hát ha így könnyebben enged. Én engedem a 15 éves lányomnak több okból is. A tiltás soha nem vezet semmi jóra, másrészt lány, igenis tanulja meg, hogy kell szépen, finoman sminkelni.
2014. nov. 9. 17:23
 2/17 anonim ***** válasza:
80%

Had tippeljek, ez zajlott le:

- Anyu, sminkelhetek?

- Nem!

- Miért?

- MERT ÉN AZT MONDTAM!

Felteszem semmi racionális választ nem kaptál a kérdésedre a szüleid részéről, legfeljebb annyit, hogy k*rvás dolog. Gyereknevelés level over 9000....

A Biblia nem ír erről semmit, legfeljebb ezt is beleképzelik a "Ne paráználkodj" parancsolatba, amit olyan keményen félreértelmeznek, mint annak a rendje. Elárulom, semmi köze hozzá. A szokásjogban van a válasz.

Gondolkodtál azon miért viszolyogtak sokáig a feleségek az orális szextől? Mert azt többnyire csak a prostik csinálták és hát milyen dolog lett volna az, hogy ők, a nemes hölgyek olyat csináljanak, mint holmi hetérák. Ugyan ez a helyzet a sminkkel. Kezdetben ők használták, persze akkor ugyan úgy elítélték, de a nők rájöttek, hogy attól még, hogy ők ezt használják, még nem ördögtől való dolog. Sajnos pár kőagyú nem jutott el eddig a felismerésig és továbbra is a kurväkkal azonosítja és a szokásjogot általában az ilyenek használják, így lett beleépítve, hogy a smink az a prostik védjegye. Felteszem a te szüleid is így vannak valahogy.

Ha ezen az álláspontot vannak a szüleid, akkor kérdezd meg tőlük, hogy miért hordanak nadrágot? Elvégre a nadrág a pogányoktól származó dolog, hisz az egyiptomiak már hordtak olyat, hát milyen dolog egy ilyen pogány ruhát hordani? Ebből a szarkasztikus kérdésből le fog esni nekik, hogy milyen ostobák is voltak, hogy tiltották neked a sminkelést. ha nem, akkor részvétem, mert kegyetlenül hülye szülőkkel vert meg a Spagettiszörny.

2014. nov. 9. 17:33
 3/17 anonim ***** válasza:
49%
Mert ostobák. Ha holnapra nem sminkeled ki magad, én foglak.
2014. nov. 9. 17:44
 4/17 anonim ***** válasza:
46%
Kérdezd meg : A fültágítót tiltja a Biblia? Vagy a piercinget? Egyszerűen nem látnak a vallásos butaságuktól.. Bocs, de ez az igazság.. Mi köze az emberi jellemhez a sminknek?
2014. nov. 9. 17:57
 5/17 anonim ***** válasza:
Nem vetted észre: nem a biblia tiltja, hanem anyád. Hogy miért, azt tőle kérdezd. Ha jól kérdezel, feltehetően választ is kapsz.
2014. nov. 9. 18:40
 6/17 anonim ***** válasza:
Filoszen, a sminknek nem az emberi jellemhez van köze, hanem a (jó) emberi jellem képes eldönteni, mikor kell és mikor nem a smink. És az anya akár okkal, akár ok nélkül tilt, semmiképpen nem veszi figyelembe a te kioktatásodat, mivel fogalmad sincs, mi a valós helyzet.
2014. nov. 9. 18:43
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon értelmes 6-os hozzászóló!

Különbség van, hogy szülői, vagy vallási meggyőződésből tilt a gyereknek valamit. Szülőként meg tudja indokolni, mit miért tilt, vallásos meggyőződésből nem tudja megmagyarázni. Ez a lényeg nem más...

2014. nov. 9. 19:47
 8/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö l6 éves lány,

Ha elolvasod az Eszter könyvét a Bibliában, észreveheted hogy az Istenfélö zsidó származású Eszter /aki királynö lett késöbb/ szintén részt vett a szépítési szertartásban. És Istennek bizony semmi kifogása sem volt ellene, söt példakép Eszter királynö a keresztény lányoknak, nöknek.

Mivel én is anya vagyok, tudom mit érez az anya. Egyszer Te is megtudod. :)

Azt tanácsolnám neked, hogy szépen ülj anyukáddal elbeszélgetni, magyarázd meg mit szeretnél /tudod ha a smink egy kicsit hasonlít az úgynevezett "utcalányok" stilusára, akkor anyukád valószinüleg akár hívö, akár hitetlen nem igen fog beleegyezni. De ha megmutatod, megmagyarázod hogy Te mit szeretnél, esetleg anyukáddal együtt ki is választhatjátok, ami neked is tetszik, és anyukád is beleegyezik.

Sokszor a probléma a komunikációban van.

2014. nov. 10. 08:09
 9/17 anonim ***** válasza:
Viszont semmit ne fogadj el, amit egy régi mesekönyv történeteiből kimazsolázva akarnak rád kényszeríteni. Mert a tini dacból is ellent fog állni. Ha anyukád szülőként tilt valamit az rendben van, de ha Bibliára hivatkozva, akkor vallásos hülyeségekre akar kényszeríteni.
2014. nov. 10. 08:52
 10/17 anonim ***** válasza:
Egyébként meg már nem vagy gyerek, csak a gyerekük. Ez olyan, mintha minden osztálytársad divatosan, szépen öltözködik, de neked egy könyv miatt megtiltják, hogy felvedd azokat a ruhákat, amiket minden más lány. A szüleimnek haladni kellene a változó korral.. Egy bokszoló, Muhammad Ali azt mondta, "Aki 40 évesen ugyanúgy látja a világot, mint 20 évesen, 20 évet elpazarolt az életéből." Szerintem ez a lényeg ebben az esetben...
2014. nov. 10. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!