Mi ez a katyvasz a Biblia elején?
1. Fejezet:
...férfifé és nővé teremté őket, szaporodjatok, és sokasodjatok, stb.
2. Fejezet
Teremt 1, azaz egy darab embert. Szaporodjon és sokasodjon? Ja, persze, bakker, kéne neki társ... és ezután teremti meg az asszonyt.
3. Fejezet
Nevezé őket Ádámnak és Évának, ez eddig ok, de utána
5. Fejezet
Teremté őket férfinak és nőnek, és nevezé őket Ádámnak.
Wtf?
Lemaradt, hogy szóval/tehát.
Próbálj már meg nem lineárisan haladni az időben.
Grkaty, te jössz nekem a stílussal. Pont te. Haggyuk már.
És képzeld, elolvastam egybe, igen, tudok olvasni, de amit írtam akkor is szemet szúrt.
Légy szíves személyeskedés helyett értelmes választ adni.
@Kérdező
Megkérnélek arra, hogy pontosan idézd az igehelyeket, mert így nehéz eligazodni azon, amit írsz. Egyébként már most megjegyzem, hogy a Bibliának az egyik sajátossága, hogy elmondd valamit, majd később ugyanarra visszatér, és elmondja kinagyítva. Például a Genezis első fejezet elmondja a 6 napos teremtést, a második pedig a 6. napot nagyítja ki. Ez az ismétlődési elv a próféciáknál is megmutatkozik Dániel vagy a Jelenések könyvében.
Pontosan idézd a problémás igehelyeket, amiket aztán meg tudunk nézni az eredeti szövegkörnyezetben.
Közkívánatra, bár ezt még szerintem a nem hívők is kívülről fújják.
Mózes I. Könyv
1. Fejezet
27. Teremté tehát Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt, férfiúvá és asszonyá teremté őket.
2. Fejezet
7. És formála vala az Úr Isten az embert a földnek porából ...
20. ... de az embernek hozzá illő segítő társat nem talál vala.
22. És alkotá az Úr Isten azt az oldalbordát, amelyet kivett vala az emberből, asszonnyá, és vivé az emberhez.
3. Fejezet
20. És nevezte pedig Ádám az ő feleségét Évának...
5. Fejezet
3. Férfiúvá és asszonnyá teremté őket, és megáldá őket és nevezé az Ő NEVÖKET Ádámnak, amely napon teremtetének.
Mondjuk én se értem, hogy miután megteremtette az állatokat, amikből elvileg volt nőstény és hím, akkor emberből miért csak férfit teremtett? Nem kávézott aznap reggel és kiment a fejéből, vagy mi? Azért, mert ezzel azt apró gesztussal is azt kellet, hogy a férfi az a nő fölött áll, ezen nem kell csodálkozni, egy olyan sötét kornak a visszamaradt mesekönyve, ahol a nőnek akkora volt az értéke, amennyi tevét/kecskét az apja kért érte.
Tele van az egész paradox ellentmondásokkal, de az ostoba hívők fogcsikorgatva beleképzelnek valami laza rendszert, hogy azért érthető legyen. Ostobaság az egész, de nem hiszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!