Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Ádámnak és Évának csak két...

Ha Ádámnak és Évának csak két fia volt, hogyan lett a többi ember?

Figyelt kérdés
Magyarázatot kérek szépen!
2010. jan. 26. 22:14
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
51%

09.48. 11.45.

Ne haragudj, nem megbántani akartalak, több hozzászólásodból egyértelműen kiderül, hogy kifejezetten intelligens és művelt vagy. Az intelligencia veled született tulajdonság, tehát nem érdem, a műveltséghez már kellett a te szorgalmad is. A stílusod pedig a lelkületedről árulkodik. Tehát azzal nem én járatlak le, ha lejárat, hanem te saját magad. A gyermekeimnek azt szoktam tanítani, mindent meg lehet mondani mindenkinek, csak nem mindegy, hogyan. De ez nem jelenti azt, hogy én mindig, mindenütt, mindent helyesen teszek, vagy mondok meg. És ez már az én szégyenem.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is de az nem ad semmit.

2010. jan. 27. 21:42
 22/33 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 18:53

Igen, tudom. Mint ahogy épp te is. ;)

A válasz megírásának időpontja: ma 21:42

"A stílusod pedig a lelkületedről árulkodik."

Nem igazán. Ezernyi stílusom van, és bármikor tudom változtatni. Szerintem rossz úton jársz, ha azt gondolod, meg tudsz ismerni pár hozzászólás után, holott eddig még senkinek sem jött ez össze még a való életben sem.

Ez csak egy arc a sok közül. :)

"Tehát azzal nem én járatlak le, ha lejárat, hanem te saját magad."

Mint ahogy te is saját magadat járattad le az előző hsz-ben. Csak nem vetted észre. Én észrevettem a sajátomban az ellentmondást - csak nem érdekelt, mivel nem tartom magam sem "jónak", sem szentnek. És nem is törekszem arra, hogy "jó" legyek.

2010. jan. 27. 22:28
 23/33 A kérdező kommentje:

"Ez csak egy arc a sok közül. :)"

Azért ez eléggé tüskés arc. Aki csak úgy egy névtelen fórumon a legkeményebb arcát próbálja mutatni, annak nem biztos, hogy kíváncsi vagyok a véleményére...de most én is offolok.

Szóval, köszi a válaszokat, magamba is szálltam, mert te, 67%-os, valójában igazat mondtál, analfabéta vagyok, de úgy gondoltam, ha itt felteszek egy kérdést, abból táncsak nem lesz III. világháború. Hát, tévedni emberi dolog.

De azt még én is tudom, hogy a viselkedés és az intelligencia azért együtt járnak. Pont ezért köszönöm a válaszokat, azoknak akik tényleg segíteni akartak, és nem a felsőbbrendűségüket sértő és mindeki mást elutasító módon a pofámba csapni!

2010. jan. 28. 00:00
 24/33 anonim ***** válasza:
0%

Igazán gonosz csak intelligens ember tud lenni. A butának nincs elég esze hozzá!

A kérdésedre Péternél jobban én sem tudom leírni a válasz, ezért nem mondtam rá semmit.

A Jézusba vetett hit reményt ad, hinni lehet az evolúcióban is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 28. 15:13
 25/33 anonim ***** válasza:
22%

"Aki csak úgy egy névtelen fórumon a legkeményebb arcát próbálja mutatni, annak nem biztos, hogy kíváncsi vagyok a véleményére..."

Legkeményebb arc? Ha neked ez kemény ... na mindegy. :)

"valójában igazat mondtál, analfabéta vagyok"

Ez már az első lépés afelé, hogy belásd, rengeteget kell még tanulnod; akárcsak mindenkinek.

"de úgy gondoltam, ha itt felteszek egy kérdést, abból táncsak nem lesz III. világháború. Hát, tévedni emberi dolog."

Miért, nálatok már elkezdődött???

ANNYUK! ODAÁT MÁR KITÖRT A HÁBORÚ! PAKOLD A BEFŐTTEKET, IRÁNY A PINCE!!!

:)

"Pont ezért köszönöm a válaszokat, azoknak akik tényleg segíteni akartak, és nem a felsőbbrendűségüket sértő és mindeki mást elutasító módon a pofámba csapni!"

Ez eléggé álszent dolog részedről. A kérdésfeltevésed lényege eredetileg pont az volt, hogy a Bibliának egy általad ellentmondásosnak vélt részletét próbálj a hívők orra alá dörgölni. (Csak közben kiderült, hogy nincs igazad, és nem is rendelkezel megfelelő információkkal róla.) Az nem lett volna baj, ha nem tudod a dolgot, és TÉNYLEG kérdezel. A baj az, hogy a félinformációk birtokában akartál másokat támadni. És még ráadásul most azt állítod, hogy te "csak kérdeztél". Hát persze. Gondolod, beeszem? :)

A válasz megírásának időpontja: ma 15:13

"Igazán gonosz csak intelligens ember tud lenni. A butának nincs elég esze hozzá!"

A gonoszság és a jóság nézőpont kérdése. A te szemedben lehetek gonosz, meg másokéban is. És vannak, akikében nem. Te is lehetsz gonosz egyesek szemében, másokéban meg nem. Ez teljesen szubjektív, így kár is ezzel dobálóznod.

Viszont megintcsak ugyanazt tetted, amit már előtte. Ezzel próbáltad magadat magasabbrendűnek előadni. Persze nem baj, mert attól még nem feltétlen leszel az. ;)

"A természetfölötti erőkbe vetett hit kisebb vagy nagyobb fokát mindig a civilizáció kisebb vagy nagyobb foka határozza meg."

/Denis Diderot/

2010. jan. 28. 22:38
 26/33 anonim ***** válasza:
0%

Hogyan tudom az álláspontomat úgy képviselni,hogy közben alázatosnak tűnjek?

Van gonoszság, amit nem lehet megkérdőjelezni. Ami Auschwitzban történt, te milyen szempontok alapján látod jónak? Ha azt, ami ott történt, veled és szeretteiddel tennék, milyen szempontok alapján tudnád elfogadni?

De kétségtelen tény, a német gépezet oly precízen dolgozott, ami igen komoly intelligenciára utal.

A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatod az evolúciót is, de az nem ad semmit.

2010. jan. 30. 09:31
 27/33 anonim ***** válasza:
35%

"Hogyan tudom az álláspontomat úgy képviselni,hogy közben alázatosnak tűnjek?"

Ez nem az én problémám. Mellesleg nem azzal van bajom, hogy nem vagy alázatos. Hanem inkább azzal, hogy az írásoddal mást alacsonyabbrendűnek állítasz be. Illetve igazából az sem lenne baj, hisz gondolhatod azt, hogy te magasabbrendű vagy. Csak akkor nem kellene álszenteskedned.

"Ami Auschwitzban történt, te milyen szempontok alapján látod jónak?"

Ugyan kérdéses, hogy megtörtént-e valóban, illetve hogy tényleg úgy történt-e, ahogy. De ebbe most ne menjünk bele, és fogadjuk el, hogy igen, megtörtént.

Azok szempontjából mindenképpen jó volt, akik tették. Az ő nézőpontjuk szerint jó volt. Akik meg elszenvedték, azok szempontjából meg rossz.

Ha elveszem a kezedből a kenyeret, hogy megegyem, az nekem jó, mert nem fogok éhezni. Neked meg rossz, mert éhezni fogsz. Ez is nézőpont kérdése. Ezért is nem jelenthető ki semmiről egyértelműen és általánosan, hogy jó avagy rossz. A jó és rossz csak szubjektíven létezik - egyéni véleményekben. Általánosan (objektíven) értelmét veszti.

"De kétségtelen tény, a német gépezet oly precízen dolgozott, ami igen komoly intelligenciára utal."

Igen, és?

"Semmi sem szép, semmi sem rút, semmi nem igaz és semmi nem hamis. Mindez csak a véleményekre vonatkozik. Semmi sincs úgy, ahogy azt a vélemény állítja; az emberek hiszik csak úgy, mert megszokták. A tettekre pedig ugyanez vonatkozik."

/Pürrhón/

2010. jan. 30. 16:45
 28/33 General ***** válasza:
Nekem van jobb kérdésem: Ádám és Éva gyerekeinek hogyan lehettek gyerekei? A vérfertőzés, tehát csak egy csomó torzszülött lett volna belőle.
2010. febr. 4. 17:42
 29/33 anonim ***** válasza:
37%

Kedves utolsó hozzászóló!

Az általad felvetett vérfertőzésről, azaz a vérszerinti testvérek házasságkötéséről, amelyből köztudottan nagy valószínűséggel fogyatékos utódok születése várható, ezért a mai polgári törvények tiltják is. Itt ismét a Biblia szemléletét kell figyelembe vennünk, amely gyökeresen eltér az általában uralkodó történelemszemlélettől. Az evolúciós felfogás szerint egy folyamatos fejlődés, felívelés jellemzi az emberiséget és annak történelmét, míg a Biblia ennek éppen az ellenkezőjéről, a szüntelen és egyre erősödő hanyatlásról beszél, amelynek kiindulópontja a kezdeti tökéletes állapot volt, és gyökere az erkölcsi hanyatlásban keresendő, de bizonyos vonatkozásokban az anyagi világra is kihat (l. pl. "Átkozott legyen a föld miattad... Tövist és bogáncskórót teremjen neked..." 1Móz 3,17-18). Így azok a ma ismeretes rendellenességek, amelyek testvérházasság esetén az utódok genetikusan meghatározott megbetegedései hátterében meghúzódnak (a sérült DNS, amely a különböző örökletes tulajdonságok átörökítésért felelős molekulalánc), minden bizonnyal ismeretlenek voltak egy olyan világban, ahol "minden igen jó" volt, ill. amikor még éppen csak megindult a romlás folyamata a bűnesetet követő időkben. Hogy a Biblia üzenete ebben a vonatkozásban is mennyire valószerű, éppen az bizonyítja, hogy Mózes idejére - i. e. XV. sz., azaz kb. 2500 évvel a teremtés után később - már ugyanúgy megjelenik a testvérházasság tilalma, ahogyan az napjainkban is ismert (lásd. 3Móz 18:6,9). Ebből kitűnik, hogy a Biblia előtt sem ismeretlen a jelenség és az általa hordozott veszély, de arra is utal, hogy ez nem volt mindig így.

Üdv. Péter

2010. febr. 4. 18:52
 30/33 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:52

Ez szerintem korántsem így van. A Biblia szerint csak a Kánaánban volt minden jó és szép. Káin és Ábel viszont már nem a Kánaánban született. A Biblia pedig sehol nem ír konkrétan arról, hogy a "züllés" folyamatos lenne. Csak azt írja, hogy a kiűzetés azzal jár, hogy véget érnek az idilli állapotok. Nem folyamatosan, hanem egyik napról a másikra.

2010. febr. 5. 20:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!