Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Ádámnak és Évának csak két...

Ha Ádámnak és Évának csak két fia volt, hogyan lett a többi ember?

Figyelt kérdés
Magyarázatot kérek szépen!
2010. jan. 26. 22:14
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
33%

Három fiuk volt. Legalább.

Olvasgasd a Bibliát, ha kritizálni akarod. Anélkül nem megy. ;)

(Ezt olyan ateistaként mondom, aki elg sok ellentmonmdást tud mutatni a Bibliában. De te is észreveszed, ha elolvasod. Viszont olvasás nélkül csak magadat járatod le. Egyébként meg már vagy tucatszor volt ez a kérdés. Keress rá, és olvasd el.)

2010. jan. 26. 22:18
 2/33 anonim ***** válasza:
46%
Gratulálok, sikerült a Biblia szó szerinti értelmezéséből adódó 8923472346 hiba közül egyet kiszúrnod, és fennakadnod rajta. Ateista vok, te meg röhejes.
2010. jan. 26. 22:20
 3/33 anonim válasza:

Ez engem is érdekelne! Én is gondolkoztam már rajta...

Vmi ilyesmi is van, hogy valahonnan, hoztak nekik feleségeket... És akkor azok a nők honnan lettek? hmm, érdekes...

2010. jan. 26. 22:20
 4/33 A kérdező kommentje:

Köszi a rendkívül gyors és agresszív válszokat.

Ja...akkor legalább 3 gyerekük volt...és akkor hogyan lett a többi ember? Vérfertőzéssel, vagy anélkül? Továbbiakban is magyarázatot szeretnék. Köszi!

2010. jan. 26. 22:24
 5/33 anonim ***** válasza:
55%
Hogy a francba tarthatunk még itt? mindenki tudja h kamu az egész. egyszerűen csak azért hisznek benne az emberek h legyen vmibe kapaszkodniuk ha már nincs más, ilyen egyszerű. fölösleges ezen vitatkozni.
2010. jan. 26. 22:26
 6/33 anonim ***** válasza:
87%

Először is a Szentírás nem feltétlenül akar konkrétan Ádámról, mint személyről szólni. Nem Ádám, mint személy történetét akarja elmesélni, hanem Ádám, mint korporatív személyiség, azaz az Ember történetét. Hiszen a héber szövegben az Ádám szó (ha’ adam) mindenhol annyit jelent, hogy „az ember”. Ez világosan kitűnik a Ter 5,2-ből, ahol mind „Ádámot” mind „Évát” (a férfit és a nőt) „adam”-nak nevezi. Személynévvé csak később vált a különböző fordításokban. Tehát a Teremtés könyvének az első fejezetei az első ember személyében az egész emberi faj történetét mondja el. Ez nem azt jelenti, hogy nem volt egy első ember (logikailag mindenképpen kellett lennie, de ezt az újabb mitokondriális DNS-kutatások is kezdik alátámasztani: a ma élő emberiség összes tagja egyetlen anyára vezethető vissza), de a Teremtés könyvében nem feltétlenül erről van szó.

A Ter 5,4-ben ez áll: „Azután, hogy Szetet nemzette, Ádám még nyolcszáz esztendeig élt, és nemzett még fiakat meg leányokat.”. Tehát Káin találhatott magának feleséget nőtestvérei közül. (Ekkor a genetikai vérfertőzés még nem állhatott fenn, hiszen Ádám, mint első és tökéletes ember nem adhatott át súlyos mutációkat fiainak és lányainak, amik veszélyeztették volna gyermekeik életét.)

2010. jan. 26. 22:26
 7/33 anonim ***** válasza:
61%

"Amikor Ádám 130 esztendős volt, magához hasonló, saját képmása szerinti fiút nemzett, akit Szetnek hívott. Ádám Szet születése után még 800 évig élt, s fiai meg lányai születtek."

Legalább vennéd a fáradságot, hogy elolvasod...

2010. jan. 26. 22:28
 8/33 anonim ***** válasza:
mármint a kérdező
2010. jan. 26. 22:29
 9/33 anonim ***** válasza:
49%
a genetikai betegségek meg azért nem okoztak problémát, mert az ember génállománya még közel 100%-osan ép volt. vagy mi. különben az evolúciós elmélet szerint is az emberiség egy nagyon kis csoportból eredeztethető, vannak ilyen Éva-elméetek, keress rá a neten.
2010. jan. 26. 22:36
 10/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A fáradságot vettem, el is kezdtem olvasni, de olyan nehézkes volt olvasni, hogy egyszerűen nem bírta a szervezetem. Ezért tettem fel a kérdést, mert nem jutottam csak a "S lőn világosság" részig, a Biblia kivonat pedig nem érintett minden részletet. Nade úgy látszik a válaszokból, hogy a Bibliát nem is kell szó szerint venni...de ez egy másik kérdés.
2010. jan. 26. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!