"Kitért" emberek! Nálatok mi volt a fordulópont, amikor eltértetek a vallási iránytól?
Mi volt az oka? Meddig tartott az elfogadás? Mi volt a következménye? Éreztél dühöt, haragot? Eljutottál az elfogadásig?
Kamasz koromban volt egy pár éves időszak, amikor keményen foglalkoztam a vallással, már-már fanatikusan. Egyfajta menekülésképp, a családi agresszió elől. Azóta eltelt jó pár év, mégis érdekel, más hogyan élte meg ezt a folyamatot. Szerintem ez egyfajta gyász, hiszen el kell engedni az eddig létezett világot, és már csak ezért is érdekel mások tapasztalata. Én évekig dühös voltam magamra, és azokra, akik behúztak a csőbe, még ha jó szándékkal tették is. Ma keményen kritikus véleménnyel vagyok minden irányzatról, és még mindig van bennem egy kis harag, ha térítőkkel találkozom. Egyben sajnálom is azt, aki ennyire képes volt kiölni magából a logikus gondolkodás nyomait is...
Tudjátok, az ember addig hisz el valamit bárkinek vagy bármilyen ügyeletes vallásnak, amíg nincs bizonyossága arról, hogy az nem úgy van! Szerencsére a vallások annyira kretén s hazug módra működnek, hogy aki egy kis élettapasztalattal is rendelkezik, hamar ráébred arra, hogy azért mert neki hazudik egy ideológia, ő nem fog a maga bizonyossága vagy tudása ellenére annak hinni, aki be akarja csapni! Mert egy vallás létezik pusztán, mindenkinek a saját vállalása amit a saját életére felvállalt és ez általában köszönő viszonyban nincs azokkal az ideológiákkal amikbe a vallások bele akarnak mosni éppen azért, hogy ne tudd megélni a saját szabadságod! De hogy ezt így át tudd érezni és látni, előtte fel kell ébredni a valós életre
és nem akárkinek bármit elhinni, például azért mert kétezer éve sulykolja bele a világba!
Boldogok, akik mernek tisztán látni és a hamis szövétneken bátran átlátni! Mindenkinek megadatott erre a lehetőség, de amíg valakinek fontosabb az, hogy valamilyen felekezethez vagy "nyájhoz" tartozzon, addig nem fog tudni az igazsággal szembe nézni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!