Isten miért nem beszélt senkinek az Univezumról? Egy szó sincs a Szentírásban arról, hogy felvilágosítaná szerencsétlen embereket pl. arról, hogy a Föld, amin élnek, az nem négyszögletes, hanem egy gömb alakú bolygó.
Már az ókori görögök is tudták, hogy a Föld gömb alakú, tudásuk messze fölötte állt azoktól, akik írták a Bibliát. Ez a homályos, sehogyan se magyarázható kijelentésekből tisztán kitűnik. Az baromság, hogy az ókor emberét nem volt szabad megzavarni magasszintű tudományos tényekkel, hiszen az átlagember többet tudott a maga világáról, mint egy mai átlagember a sajátjáról. Legalábbis a görögöknél. Az Ázsiai vándorbirkáknak meg elég volt néhány önellentmondó homályos utalás holmi Világteremtőről ahhoz, hogy ájtatos képpel hitben éljen.
Nyilván azért kevés az infó a Világmindenség mibenlétéről a Bibliában, mert az írói keveset tudtak róla. Így persze fel sem merülhet semmilyen isteni ihletettség.
"Már az ókori görögök is tudták, hogy a Föld gömb alakú, tudásuk messze fölötte állt azoktól, akik írták a Bibliát."
Na látod! és mit ért vele az emberiség?
Ezt a sok idétlen, átgondolatlan sületlenséget, amit itt lehet olvasni! Milyen élet lenne az, ahol semmit nem kell tennünk kitalálnunk, stb? -unalmas. Olyan paradicsom béli dögunalom.
A teremtéstörténetben különben meg le van írva a magyarázat. Kiűzettünk a paradicsomból.
Tehát kedves kérdező, beírod a gugliba és megtudod a válasz. Mert úgy látom gondolkodni nehezedre esik.
"beírod a gugliba"
Kedves Ceri!
Megosztanád velünk mérhetetlen bölcsességedet?
Ha már te megtaláltad a gugliban...
kedves 15-ös !
Valamennyire azért kellene ismerni legalább fő vonalakban a bibliát, ha vki kritizálni akarja a keresztény vallást.
"Ádámnak pedig azt mondta: »Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyről megparancsoltam, hogy ne egyél, átkozott legyen a föld miattad! Fáradozva élj belőle életed minden napján! [18] Teremjen az neked tövist és bogáncsot, és edd csak a föld növényeit! [19] Arcod verejtékével edd kenyeredet, míg vissza nem térsz a földbe, amelyből vétettél, -- mert por vagy, és visszatérsz a porba!«"
Ebből pedig minimum következik, hogy isten nem fog a kőkori ember kezébe mobil telefont adni. Meg úgy egyáltalán felfedezéseket megspórolni neki.
Nem kíván ez sztem olyan nagy szellemi erőfeszítést egy ateistától sem.
A neten pedig olvasható a Biblia, ill. annak része a "kiüzetés a paradicsomból" bepötyögésével.
Én is megtettem, mielőtt ajánlottam.
Bocs, elfelejtettem hozzá írni :D
Szóval itt ez az idézet a Szentírásból. Mi megértjük, de Ádám hogyan értette meg azokat a negatív szavakat, hogy pl. "átkozott" vagy "meg fogsz halni" vagy "fáradozással". Ahhoz, hogy ezeket megértse, már előbb kellett hogy legyen róluk fogalma. De azelőtt "jóban volt" a teremtőjével, elvileg Istennek nem volt oka hasonló szavak kiejtésére vagy megmagyarázására.
"isten nem fog a kőkori ember kezébe mobil telefont adni"
Nem hiszem, hogy hülye lennél... inkább csak tetteted.
1: HIBÁTLAN Biblia! Tévedések nélkül!
2: Attól még, hogy leírná: létezik mobil telefon... miért adná a kezébe?
Te is csak ködösítesz, mert ennyire nem vagy buta.
Valahogy kicsit kilóg a lóláb, hogy a Biblia egészen pontosan az ókori birkapásztorok tudását tükrözi. Akik írták.
De akkor itt nincsen semmiféle sugalmazás, ugye tudod?
Másrészt - miért is kellene nekünk MA ezt követni?
Világért se kövessük! Az ószövetséget meg aztán főleg ne.
Mondjuk úgy, hogy ironizáltam -persze attól még lehetek buta. De hát a kérdés inspirált erre. De azért nem mondtam nagyon hülyeséget.
"Arcod verejtékével edd kenyeredet, míg vissza nem térsz a földbe"
Azt jelenti: Dolgozz meg mindenért keményen. -A tudásért is.
Kérdező!
Az az isten abban a szituációban igazságtalanul járt el. Tőle mondjuk nem nagy csoda. De ettől függetlenül eléggé irreális elvárás, hogy pl. Mózessel közölje az emberiség által akkor még fel nem derített, de majd a jövőben valamikor hasznos tudást. Ezer évig mesélhetett volna. Képzel el, Mózes a tízparancsolatot is csak 40 nap alatt fogta fel. :))) Manapság még egy szakbarbár is 20 évet tanul. És hol van az ő tudása az emberiség által már tudott, és a jövőben az idők végezetéig potenciálisan megszerezhető tudástól?! Isten még most is oktatgathatna bennünket. Talán teszi is -felfogás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!