Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért nem beszélt...

Isten miért nem beszélt senkinek az Univezumról? Egy szó sincs a Szentírásban arról, hogy felvilágosítaná szerencsétlen embereket pl. arról, hogy a Föld, amin élnek, az nem négyszögletes, hanem egy gömb alakú bolygó.

Figyelt kérdés
Ha akkor mutattak volna valakinek pl. egy mobiltelefont, azt hitték volna, hogy Isten beszél belőle.
2014. okt. 28. 14:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Már az ókori görögök is tudták, hogy a Föld gömb alakú, tudásuk messze fölötte állt azoktól, akik írták a Bibliát. Ez a homályos, sehogyan se magyarázható kijelentésekből tisztán kitűnik. Az baromság, hogy az ókor emberét nem volt szabad megzavarni magasszintű tudományos tényekkel, hiszen az átlagember többet tudott a maga világáról, mint egy mai átlagember a sajátjáról. Legalábbis a görögöknél. Az Ázsiai vándorbirkáknak meg elég volt néhány önellentmondó homályos utalás holmi Világteremtőről ahhoz, hogy ájtatos képpel hitben éljen.

Nyilván azért kevés az infó a Világmindenség mibenlétéről a Bibliában, mert az írói keveset tudtak róla. Így persze fel sem merülhet semmilyen isteni ihletettség.

2014. okt. 29. 09:55
 12/25 anonim ***** válasza:
Felmerülhet... de elég fura isten az ilyen, az biztos.
2014. okt. 29. 10:46
 13/25 ceri ***** válasza:
0%

"Már az ókori görögök is tudták, hogy a Föld gömb alakú, tudásuk messze fölötte állt azoktól, akik írták a Bibliát."

Na látod! és mit ért vele az emberiség?

Ezt a sok idétlen, átgondolatlan sületlenséget, amit itt lehet olvasni! Milyen élet lenne az, ahol semmit nem kell tennünk kitalálnunk, stb? -unalmas. Olyan paradicsom béli dögunalom.

A teremtéstörténetben különben meg le van írva a magyarázat. Kiűzettünk a paradicsomból.

Tehát kedves kérdező, beírod a gugliba és megtudod a válasz. Mert úgy látom gondolkodni nehezedre esik.

2014. okt. 29. 11:35
 14/25 anonim ***** válasza:
A Védák(India szent könyvei), ami már kitudja milyen régi írások írnak róla. Sőt arról is, hogy nemcsak ez az egy univerzum létezik, hanem millió és millió.
2014. okt. 29. 11:39
 15/25 anonim ***** válasza:

"beírod a gugliba"

Kedves Ceri!

Megosztanád velünk mérhetetlen bölcsességedet?

Ha már te megtaláltad a gugliban...

2014. okt. 29. 12:38
 16/25 ceri ***** válasza:

kedves 15-ös !

Valamennyire azért kellene ismerni legalább fő vonalakban a bibliát, ha vki kritizálni akarja a keresztény vallást.

"Ádámnak pedig azt mondta: »Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyről megparancsoltam, hogy ne egyél, átkozott legyen a föld miattad! Fáradozva élj belőle életed minden napján! [18] Teremjen az neked tövist és bogáncsot, és edd csak a föld növényeit! [19] Arcod verejtékével edd kenyeredet, míg vissza nem térsz a földbe, amelyből vétettél, -- mert por vagy, és visszatérsz a porba!«"

Ebből pedig minimum következik, hogy isten nem fog a kőkori ember kezébe mobil telefont adni. Meg úgy egyáltalán felfedezéseket megspórolni neki.

Nem kíván ez sztem olyan nagy szellemi erőfeszítést egy ateistától sem.

A neten pedig olvasható a Biblia, ill. annak része a "kiüzetés a paradicsomból" bepötyögésével.

Én is megtettem, mielőtt ajánlottam.

[link]

2014. okt. 29. 13:39
 17/25 A kérdező kommentje:
Mivel hallgattál feleséged szavára, és ettél a fáról, amelyről megparancsoltam, hogy ne egyél, átkozott legyen a föld miattad! Fáradozva élj belőle életed minden napján! [18] Teremjen az neked tövist és bogáncsot, és edd csak a föld növényeit! [19] Arcod verejtékével edd kenyeredet, míg vissza nem térsz a földbe, amelyből vétettél, -- mert por vagy, és visszatérsz a porba!«
2014. okt. 29. 13:58
 18/25 A kérdező kommentje:

Bocs, elfelejtettem hozzá írni :D

Szóval itt ez az idézet a Szentírásból. Mi megértjük, de Ádám hogyan értette meg azokat a negatív szavakat, hogy pl. "átkozott" vagy "meg fogsz halni" vagy "fáradozással". Ahhoz, hogy ezeket megértse, már előbb kellett hogy legyen róluk fogalma. De azelőtt "jóban volt" a teremtőjével, elvileg Istennek nem volt oka hasonló szavak kiejtésére vagy megmagyarázására.

2014. okt. 29. 14:03
 19/25 anonim ***** válasza:

"isten nem fog a kőkori ember kezébe mobil telefont adni"

Nem hiszem, hogy hülye lennél... inkább csak tetteted.

1: HIBÁTLAN Biblia! Tévedések nélkül!

2: Attól még, hogy leírná: létezik mobil telefon... miért adná a kezébe?

Te is csak ködösítesz, mert ennyire nem vagy buta.

Valahogy kicsit kilóg a lóláb, hogy a Biblia egészen pontosan az ókori birkapásztorok tudását tükrözi. Akik írták.

De akkor itt nincsen semmiféle sugalmazás, ugye tudod?

Másrészt - miért is kellene nekünk MA ezt követni?

2014. okt. 29. 14:41
 20/25 ceri ***** válasza:

Világért se kövessük! Az ószövetséget meg aztán főleg ne.

Mondjuk úgy, hogy ironizáltam -persze attól még lehetek buta. De hát a kérdés inspirált erre. De azért nem mondtam nagyon hülyeséget.

"Arcod verejtékével edd kenyeredet, míg vissza nem térsz a földbe"

Azt jelenti: Dolgozz meg mindenért keményen. -A tudásért is.

Kérdező!

Az az isten abban a szituációban igazságtalanul járt el. Tőle mondjuk nem nagy csoda. De ettől függetlenül eléggé irreális elvárás, hogy pl. Mózessel közölje az emberiség által akkor még fel nem derített, de majd a jövőben valamikor hasznos tudást. Ezer évig mesélhetett volna. Képzel el, Mózes a tízparancsolatot is csak 40 nap alatt fogta fel. :))) Manapság még egy szakbarbár is 20 évet tanul. És hol van az ő tudása az emberiség által már tudott, és a jövőben az idők végezetéig potenciálisan megszerezhető tudástól?! Isten még most is oktatgathatna bennünket. Talán teszi is -felfogás kérdése.

2014. okt. 29. 15:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!