Jézus, aki a vizet borrá változtatta, vízen járt, halat termett a halászoknak, miért nyír ki egy szerencsétlen fügefát, mert az nem terem neki fügét, mert éppen nem volt szezonja?
Márk 11. fejezet 12-14
"És másnap, mikor Bethániából kimentek vala, megéhezék.
És meglátván messziről egy fügefát, amely leveles vala, odaméne, ha talán találna valamit rajta: de odaérvén ahhoz, levélnél egyebet semmit sem talála; mert nem vala fügeérésnek ideje.
Akkor felelvén Jézus, monda a fügefának: Soha örökké ne egyék rólad gyümölcsöt senki. És hallák az ő tanítványai."
később: 11. fejezet 20-21.
"Reggel pedig, amikor mellette menének el, látják vala, hogy a fügefa gyökerestől kiszáradott.
És Péter visszaemlékezvén, monda néki: Mester nézd, a fügefa, amelyet megátkoztál, kiszáradott."
Nekem ez a jelenet egy kicsit olyan, mint a Monthy Python "Brian élete". XD
Szia!
Nekem pedig azt jelenti, hogy ha van egy berögzült szokásod, amelyről azt hitted, hogy az számodra hasznos, de ténylegesen semmi haszna nem volt, akkor érdemes azt gyökerestül kitépni, mintsem, hogy feleslegesen az életedet eltékozolva abban időzz.
1:
Ez ám a kitérő válasz a keresztény felebarátunktól!
Igen, második. :)
Azt mondta a tanítványainak, hogy hozzák el, azzal, hogy az Úrnak szüksége van rá, majd visszaadják. Aztán nem nagyon van róla történet, hogy mi lett a szamár sorsa, tehát nem igyekeztek visszaadni. XD
Pietrosol!
Megeshet, hogy félreértelmeztem a válaszod.
Szia
Itt ez egy példázat Izraelről, nem a szó szerinti mondanivalóját kell nezni a történetnek.
Nem állítom, hogy nem történt volna meg a valóságban, de fontosabb jelentés áll mögötte.
Nem telt el száz év, és Jeruzsálemet valóban le is rombolták
Nézd csak meg még a gonosz szőlőmunkások példázatát
# 6!
Ezt nem tudom, éppen ezért kérdeztem vissza.
Jézus ezt szemléltetés kép alkalmazta.
Mint hogy az a Fa nem termet gyümölcsöt, úgy a valamikori választott nemzet sem akarta megteremni Istennek tetszőt gyümölcsöket,
s ahogy az elszáradt és kivágták, úgy Izrael nemzete is megszűnt választott nemzet lenni. csak mint egyénekkel foglalkozik már nem mint nemzettel.
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!