Jézus, aki a vizet borrá változtatta, vízen járt, halat termett a halászoknak, miért nyír ki egy szerencsétlen fügefát, mert az nem terem neki fügét, mert éppen nem volt szezonja?
Márk 11. fejezet 12-14
"És másnap, mikor Bethániából kimentek vala, megéhezék.
És meglátván messziről egy fügefát, amely leveles vala, odaméne, ha talán találna valamit rajta: de odaérvén ahhoz, levélnél egyebet semmit sem talála; mert nem vala fügeérésnek ideje.
Akkor felelvén Jézus, monda a fügefának: Soha örökké ne egyék rólad gyümölcsöt senki. És hallák az ő tanítványai."
később: 11. fejezet 20-21.
"Reggel pedig, amikor mellette menének el, látják vala, hogy a fügefa gyökerestől kiszáradott.
És Péter visszaemlékezvén, monda néki: Mester nézd, a fügefa, amelyet megátkoztál, kiszáradott."
Nekem ez a jelenet egy kicsit olyan, mint a Monthy Python "Brian élete". XD
Jézusnak egy parancsolata volt, hogy szeressük egymást. Aki erre épít, sokat nem tévedhet.
Több helyen írja a Biblia, hogy a hitnél is fontosabb és szeretet nélkül semmit nem ér.
Szóval én csak annyiban vagyok biztos, hogy ne ártsunk a másiknak.
De azért megvédem magam, csak szólok.
Kiszúrta, hogy a fügefa az Édenből származik és biztosan attól okosodtak ki a zsidók.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!