Ha a két első ember, Ádám és Éva, fehér volt, és a vallás szerint nincs evolúció, hogy lehetnek "színes" emberek?
Ha kiderül, hogy bizonyos szabályok mégis rosszak, ebből az is következhetne, hogy a többi szabály is hibás. EZ viszint magát a keresztény vallást kérdőjelezi meg.
PL. a buddhistáknál én ilyesmit nem tudnék elképzelni.
"Igen, például a katolikus egyház már nem hiszi, hogy a teremtéstörténetet szó szerint kell venni. Mint ahogy ma már azt sem kötelező vallania egy katolikusnak, hogy vannak boszorkányok, vagy hogy csak a katolikus egyházon belül lehet üdvözülni."
Ha nem kell minden szabály szó szerint venni, ha kiderül, hogy még sincsenek boszorkányok, ki mondhatja meg azt, hogy melyik szabály vagy tanítás valós és melyik nem?
"és Istenben (Atya, Jézus Krisztus, Szent Lélek) sem csalódtam soha, igazságos, kegyelmes és jó mindenek felett!!!!"
Ezt gyönyörű szépen leírtad. De örülök neki, hogy ide vezetett az ur. Segíts ki légyszives, hogy ebből a név-felsorolásban, kicsoda tul. képpen a "Jézus Krisztus"? Ez ugyanaz, mint a Jézus, a fia? Még jó hogy nem ezt kérdezték a neveldében a vizsgán, mert akkor soha nem avatnak föl Valami négyzetgyökkel piszkáltak, de én azt mondtam, velem az Ur van, és annak nincsen gyöke. De részletesen kérném, mint ahogy egy drájvert teszünk fök a gépre. Olyan szájbarágósan.. Köszike.
Kérdező, ha kötekedni akarsz, akkor a kérdés tökéletes, csak azok, akik egy kicsit tájékozottabbak nálad, butának fognak nézni, és igazuk is van.
A mai egyház nem tagadja az evolúciót.
A különböző bőrszínek kialakulása olyasmi, mint amikor a tenyésztők kialakítanak fajon belül 1-1 új fajtát, és ehhez bizonyos speciális körülményeket teremtenek. Ilyen körülmény volt az emberiségnél az, hogy pl. az Egyenlítő környékén, ahol nagy a nap beesési szöge, a bőrt erősebb sugárzás éri, és ehhez a bőr hosszú távon egyre jobban alkalmazkodott. Az állattenyésztés az állatok körében gyakorlatilag leutánozza ezt a folyamatot és a hasonlókat, de egyúttal fel is gyorsítja. Új faj ezzel nem jön létre, mert amelyik egyedek egymással szaporodva szaporodásra képes utódot tudnak létrehozni, azok nem tartoznak más fajba.
Sehol nincs leírva a Bibliában, hogy fehér volt ÁDÁM és ÉVA.
Sőt Jézus Zsidó volt és, ha megnézzük a Zsidók bőrszínét az sem hófehér, mert az ottani éghajlathoz alkalmazkodik:)
Isten a Maga képmására teremtette az embereket,a fehéreknek fehér a sárgáknak sárga a feketéknek fekete.Az a lényeg, hogy befogadjuk Jézust a szívünkbe, hogy örök életünk lehessen.Jobb Ha ezt elfogadod, mert a Mennyben minden Nemzetből lesznek emberek.Jézustól megkérdezték:Mi a legnagyobb parancsolat?Szeresd az Urat a Te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és minden erődből, És a te embertársadat mint önmagad!Nem azt mondta, hogy csak azokat akinek olyan a bőrszíne, mint a tiéd!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!