Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a két első ember, Ádám és...

General kérdése:

Ha a két első ember, Ádám és Éva, fehér volt, és a vallás szerint nincs evolúció, hogy lehetnek "színes" emberek?

Figyelt kérdés
2010. jan. 25. 11:30
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

Ha kiderül, hogy bizonyos szabályok mégis rosszak, ebből az is következhetne, hogy a többi szabály is hibás. EZ viszint magát a keresztény vallást kérdőjelezi meg.

PL. a buddhistáknál én ilyesmit nem tudnék elképzelni.

2010. jan. 26. 20:59
 22/38 anonim ***** válasza:
Milyen szabályok rosszak konkrétan?
2010. jan. 26. 23:58
 23/38 A kérdező kommentje:

"Igen, például a katolikus egyház már nem hiszi, hogy a teremtéstörténetet szó szerint kell venni. Mint ahogy ma már azt sem kötelező vallania egy katolikusnak, hogy vannak boszorkányok, vagy hogy csak a katolikus egyházon belül lehet üdvözülni."

Ha nem kell minden szabály szó szerint venni, ha kiderül, hogy még sincsenek boszorkányok, ki mondhatja meg azt, hogy melyik szabály vagy tanítás valós és melyik nem?

2010. jan. 27. 16:09
 24/38 anonim ***** válasza:
32%
a vallás fasz*zság, meg az egész biblia! a majmokból alakultunk ki és kész! nincs mit cifrázni ezen! isten nem létezik! ébresztő!!!
2010. jan. 30. 08:48
 25/38 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem a bőrszín különbözőségre egyszerű a válasz: az évezredek során genetikailag alakult ki: gondolj bele, aki pld. Afrikában él, ahol nincs hideg, mindig süt a nap, régen nem volt 50 faktoros naptej, szinte mindig a szabadban voltak, folyamatosan csak barnultak nem? És szerintem nemzedékek alatt ez beleivódott a génjeikbe. De egyébként a Biblia konkrétan mondja, hogy Noé egyik fia (aki átkozott lett Kánaán bűne miatt) Khám fekete volt, tehát már Isten ekkor is gondoskodhatott erről, hogy legyenek különböző színű emberek. Nem ítélek el senkit azért, hogy nincs élő hite a teremtő Istenben, ez azért van, mert a vallásos embereknél sokszor nincs rosszabb, ill. mert maguk a valláshirdetők sokszor a legromlottabbak, hát persze hogy ez nem kell az embereknek. De azért a Bibliát ne keverjük össze a katolikus vallással. Ha a katolikusoknak lenne bármi közük a Bibliához, akkor nem hágnák át rögtön a 10 parancsolatot, miszerint: ne csinálj faragott képet, szobrot.... ne tiszteld és ne imádd azokat.... mivel ezt megteszik, nálam már itt hitelt vesztettek. Viszont a Biblia még soha nem vesztette el a hitelét nálam, megáll minden szava (többször is olvastam), és Istenben (Atya, Jézus Krisztus, Szent Lélek) sem csalódtam soha, igazságos, kegyelmes és jó mindenek felett!!!!
2010. febr. 1. 11:19
 26/38 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem sincs evolució, és mélységesen elhiszem, hogy a Noé berúgott, a fia kinevette, és ezért barnára változtatta a bőre színét. De miért lett vastagabb a szája, és göndör a haja? Én mélységesen vallásos vagyok, öt istenben is hiszek, de még sehol se hallottam, hogy a Noé varázsolni is tudott volan. Sőt, a fiáról se hallottam. Ő is ott volt a bárkában? És az asszony? De jó, hogy van internet, mert anélkül páran nagyon bután halnának meg. Bela
2010. febr. 1. 17:31
 27/38 anonim ***** válasza:

"és Istenben (Atya, Jézus Krisztus, Szent Lélek) sem csalódtam soha, igazságos, kegyelmes és jó mindenek felett!!!!"

Ezt gyönyörű szépen leírtad. De örülök neki, hogy ide vezetett az ur. Segíts ki légyszives, hogy ebből a név-felsorolásban, kicsoda tul. képpen a "Jézus Krisztus"? Ez ugyanaz, mint a Jézus, a fia? Még jó hogy nem ezt kérdezték a neveldében a vizsgán, mert akkor soha nem avatnak föl Valami négyzetgyökkel piszkáltak, de én azt mondtam, velem az Ur van, és annak nincsen gyöke. De részletesen kérném, mint ahogy egy drájvert teszünk fök a gépre. Olyan szájbarágósan.. Köszike.

2010. febr. 1. 17:43
 28/38 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező, ha kötekedni akarsz, akkor a kérdés tökéletes, csak azok, akik egy kicsit tájékozottabbak nálad, butának fognak nézni, és igazuk is van.

A mai egyház nem tagadja az evolúciót.

A különböző bőrszínek kialakulása olyasmi, mint amikor a tenyésztők kialakítanak fajon belül 1-1 új fajtát, és ehhez bizonyos speciális körülményeket teremtenek. Ilyen körülmény volt az emberiségnél az, hogy pl. az Egyenlítő környékén, ahol nagy a nap beesési szöge, a bőrt erősebb sugárzás éri, és ehhez a bőr hosszú távon egyre jobban alkalmazkodott. Az állattenyésztés az állatok körében gyakorlatilag leutánozza ezt a folyamatot és a hasonlókat, de egyúttal fel is gyorsítja. Új faj ezzel nem jön létre, mert amelyik egyedek egymással szaporodva szaporodásra képes utódot tudnak létrehozni, azok nem tartoznak más fajba.

2010. febr. 1. 17:44
 29/38 anonim válasza:
83%

Sehol nincs leírva a Bibliában, hogy fehér volt ÁDÁM és ÉVA.

Sőt Jézus Zsidó volt és, ha megnézzük a Zsidók bőrszínét az sem hófehér, mert az ottani éghajlathoz alkalmazkodik:)

Isten a Maga képmására teremtette az embereket,a fehéreknek fehér a sárgáknak sárga a feketéknek fekete.Az a lényeg, hogy befogadjuk Jézust a szívünkbe, hogy örök életünk lehessen.Jobb Ha ezt elfogadod, mert a Mennyben minden Nemzetből lesznek emberek.Jézustól megkérdezték:Mi a legnagyobb parancsolat?Szeresd az Urat a Te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és minden erődből, És a te embertársadat mint önmagad!Nem azt mondta, hogy csak azokat akinek olyan a bőrszíne, mint a tiéd!:)

2010. febr. 2. 16:50
 30/38 A kérdező kommentje:
A kérdésemet az ihlette, hogy a Kálvin téri aluljáróban invitált pár hithű katolikus egy "Teremtés vagy evolúció" c. előadásra. A "vagy" szó miatt ugye csak az egyik lehetséges, tehát logikusan következik, hogy a vallásos emberek szerint nincs evolúció.
2010. febr. 2. 18:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!