Szerintetek mi Isten "leghalandóbb"/legrosszabb tulajdonsága?
"Mi Isten hibája?" :D
Vicces és elgondolkodtató kérdés. Nekünk azt tanították Isten tökéletes. A Biblia azt mutatja be, Isten nem tökéletes, sőt inkább egy zsarnokéra hasonlít a természete. A Bibliai Isten tulajdonságai észrevételeim szerint 100% ban megegyeznek egy ember tulajdonságaival. Jók, és rosszak egyaránt... Isten nem tökéletes, hogyan is lehetne az? A példa rá az, hogy Te aki most ezt olvasod, nem biztos hogy boldog, elégedett vagy. Én nem vagyok. Egy hosszú szenvedés az életem. történtek benne jó dolgok is, de lassan észre sem veszem őket a rossz dolgoktól, és félek hogy ez elront engem. Katolikus párom Istenben keresi a megoldást minden ilyesmire, de nekem ez / ő nem segitett semmiben... bármikor is kellett volna változás, nem jött... Bármikor is igazán szükségem lett volna valamire, egy barátra, vagy csak normális szülőkre, (esetleg némi pénzre a családomnak, hogy a szüleim normálisabban tudjanak viselkedni) nem kaptam meg.
Én végeredményében arra jutottam, hogy Isten legnagyobb hibája az, hogy NEM LÉTEZIK. NEm vetem meg azokat akik hisznek benne, hiszen a gyengébb embereknek segíthet ha hisznek egy felsőbb hatalomban, aki egyengeti útjukat. Szörnyű dolog a céltalanság tudata, de az erősebbek / bolondabbak / bátrabbak ezt is bevállalják. Elhiszik, hogy Isten nem létezik, de NEM csak magadra számíthatsz! HA hinni akarsz, higyj az emberekben, akik tettek érted! NE azért tegyél jót hogy a mennybe juthass! Azért adj egy csövesnek aprót, hogy tudd, hogy neki örömet okoztál! Nem Istenben kellene hinnünk hanem mindenkinek egymásban, egymás jóságában. NEm mondom hogy akkor nem lenne válság, éhínség, járvány. De mint EGY FAJ tudnánk kezelni ezeket, nem pedig azt figyelni hogy miből van a haszon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!