Szerintetek mi Isten "leghalandóbb"/legrosszabb tulajdonsága?
openyoureye
Pontosítva van a címszavakban. Természetesen a bibliai istenről van szó, és a Biblia értelmezése már a kezdetektől fogva szubjektív.
"Bárhogy is éljünk, sosem mentség az számunkra, hogy Istent ilyen rossz tulajdonságokkal illessük."
Akkor viszont nem lehet elfogadni a teljes Bibliát,mint Istent helyesen bemutató könyvet.
"Istennek nincs rossz tulajdonsága!"
Ha Istennek nincs rossz tulajdonsága, akkor végső soron ő egy hiányos isten. Hát nem találtatik meg minden benne? Ha nincs benne rossz, hogy teremthetett rosszat? Vagy ha azt nem ő teremtette, akkor a Sátán maga is egy teremtő?
Istennek nincs "leghalandóbb"/legrosszabb tulajdonsága....
mert Isten nem létezik... nőj fel és ne egy 2000 éves mesekönyvön gondolkodj
"ezt ne egy 13 évesnek(én) hanem egy teológusnak tedd fel, és ne elmélkedj ilyenen."
Oké, de azt az egy tanácsodat nem fogadom meg, hogy "ne elmélkedjek"...
Ateista vagyok, és különösebben nem érinti a lelkivilágomat az, ha Isten titokban mégis létezik, de míg eme bizonytalan világban élek, szeretnék elmélkedni, ami kiszabadít ördögi körök százaiból.
Furcsa, de Istennek nincs tulajdonsága. Vagy ha mégis, akkor minden tulajdonsága megvan, és annak az ellenkezője is (vö.: yin-yang).
Egyébként meg, a legegyszerűbb válasz néhány előttem válaszoló számára, itt van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!