Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A klónozott emberekre is...

A klónozott emberekre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak a keresztények szerint?

Figyelt kérdés

2014. okt. 19. 19:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Pedig a genetika már a mindennapjainkat érinti. Az élelmiszerek genetikai módosítása a nagyobb terméshozam, az ellenállóság, az eltarthatóság, stb... érdekében már történik, például a búza, a kukorica, a paradicsom esetében egyértelműen. Vannak veszélyei, ez kétségtelen, főleg mikor rovargéneket juttatnak növényekbe, de a rendkívül szaporodó emberiség csak így tartható életben.

Annyit mindenképpen meg kell értenie mindenkinek, ha mondjuk megduplázódik a népesség és az élelmiszerek termelése nem nő ehhez mért arányban, akkor azok ára akkor is nőni fog, ha a szaporulat nem is nálunk, hanem mondjuk Kínában van.

A genetika, ezen belül a klónozás elsősorban itt jelenik meg.

Maga az emberi klón létrehozása egyáltalán nem olyan baromi nehéz, szerintem is csinálják fű alatt, főleg olyan pénzes házaspárok esetén, akik eddig örökbe fogadtak gyermekeket.

Az egypetéjű ikrek esetében olyan különbségek lehetnek, hogy a domináns és a recesszív gének nem pontosan ugyanúgy működnek mindkét esetben. A klón esetében azonban már ez is előre eldöntött, vagyis az már kétség kívül duplikációnak tekinthető.

2014. okt. 22. 10:42
 22/25 Ozmium42 ***** válasza:
Az egypetéjű ikrek úgy keletkeznek, hogy a zigóta egy ponton szétesik. Én nem hiszem, hogy van mód bármilyen genetikai eltérésre.
2014. okt. 22. 12:11
 23/25 ceri ***** válasza:
Ne nőjön az emberiség létszáma felelőtlenül! Mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit fel tud nevelni és ne mások kontójára szaporodjon. 10 éve nem sikerül jó ízű paradicsomot enni, mert nincs a piacon, pedig ezek még csak hibrid fajták. A föld sem népesedhet a végletekig. Magukra kell hagyni azokat a népeket amelyek nem képesek ellátni magukat és rovar módjára rajzanak, szaporodnak. Ha álhumanista módon besegítünk nekik, akkor majd a föld bolygó megteszi ezt helyettünk, csak akkor mi is megyünk velük a levesbe. A haszonnövényeinknek nem csak az íze elfogadhatatlan, hanem a beltartalmi értéke, vitamin tartalma is kb 5%-a a 100 évvel ezelőttinek. Szinte már nem is alkalmas táplálkozásra. A gépektől a műtrágyáig minden az olajra épül a mezőgazdaságban. Ez 1 nagyon rossz irány -zsákutca. Mindennél, nem csak az embernél.
2014. okt. 22. 13:08
 24/25 Kopasz1977 válasza:
Tisztelt #20 as válaszadó! Volt egy kérdés, amire én mint vallásban nagyjából jártas ember válaszoltam, ez a válasz nem az én világnézeti képemet tükrözi, csak azokból a pápai és egyéb egyházvezetési nyilatkozatokból levont meglátásokat, amikről olvastam, az Igaz Ember (Katólikus Egyházi Magazin) címü folyóiratban, illetve az interneten! Az, hogy a te véleményed más, még nem jelenti azt, hogy másokra vonatkozóan kirekesztő kijelentéseket tehetsz, vitatkozni szeretek, de a hozzád hasonló trollok nem képesek erre a művészetre, csak az acsarkodásra, sajnállak téged
2014. okt. 24. 06:33
 25/25 anonim válasza:

Láttad a hatodik napon című filmet?

Ott az volt benne hogy egy keresztény csoport megölte a klónokat istenkáromlás miatt...... :)

2014. nov. 9. 00:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!