Hivatalosan nem klónoznak embereket. De biztos lehetsz benne hogy van aki azt is megteszi, csak nem tudunk róla.
2014. okt. 20. 17:29
12/25 anonim válasza:
Az ikertestvér nem egészen ugyanaz, a klón pontos mása, duplikációja valamely embernek és ez számos vallási kérdést vet fel.
A lélek fogalma is kérdésessé válik, de az élet keletkezésének a misztikuma is csökken, az isteni gondviselés, amely kiterjed az egyéni tulajdonságokra, szintén elveszti jelentőségét, valószínűségét.
2014. okt. 20. 17:43
13/25 Ozmium42 válasza:
Utolsó: tévedsz.
Embereket nem lehet duplikálni, legfeljebb a sci-fi filmekben. De a klón csak azt jelenti, hogy megegyezik a DNS-ük. Ezért az egypetéjű ikertestvér is klón, az eperpalánta is klón, és nincs semmi misztikus dolog ebben. A DNS nem határoz meg mindent, úgyhogy ha már két egyed van, az két külön személyiség, az azonos genetika ellenére is.
2014. okt. 20. 18:29
14/25 ceri válasza:
Persze ez mind igaz amit leírtatok. A kérdés viszont az, hogy mi a klónozás értelme, hacsak nem az, hogy speciális célokra egyen embereket gyártsunk? Katonákat, rabszolgákat, stb. Szerintem ez egy undorító cél, hogy egyes emberek (kiválasztottak) ilyet tegyenek másokkal, nyilvánvalóan önző érdekből. Ugyanis más ok nem létezhet, minthogy valakik uralkodjanak, ellenőrzésük alatt tartsanak és kihasználjanak másokat. Az emberi társadalom már enélkül is eléggé igazságtalan. Ez már az aljasság csúcsa lenne! Az emberiség így is eléggé a rovar szintjére süllyedt. Talán nem kellene ezt fokozni még ilyen módszerekkel is.
2014. okt. 21. 05:33
15/25 anonim válasza:
Ezzel az erővel a mesterséges megtermékenyítést is lehetne elemezgetni. A szabályokat (törvényeket) meg a parlament alkotja meg. Tehát magasról tesz rá mindenki, hogy a keresztények erről mit gondolnak. Nem az ő hatáskörük ezen okoskodni.
2014. okt. 21. 08:52
16/25 anonim válasza:
ceri: mondj olyan legalább 100 éves időszakot,amikor az emberek annyira nagyon "jók" voltak:)
Amúgy ha nem is a klónozás lenne a kérdés,hanem hogy mondjuk előállítanának egy petesejtet és egy spermiumot majd labor körülmények között megtermékenyítenék és mondjuk ezt ültetnék be valakibe,akkor kérdem én mikor szállnak belé a lélek..
Amúgy se értem ezt a lélek dolgot,hogy ott csücsül és várja,hogy na differenciálódjatok már sejtecskék,mert még nem tudom elfoglalni a helyem.
Most akkor a lélek egy parazita ami jó hatással van a gazdatestre?
2014. okt. 21. 10:04
17/25 anonim válasza:
# 8/16! Kevered a mesterséges megtermékenyítést, a klónozással!
2014. okt. 21. 16:09
18/25 anonim válasza:
#17 te meg nem olvastad el amit írtam
(#16-os voltam)
Egyébként meg tök mindegy,mert akkor is ott csücsülnek a lelkek és várják,hogy megfelelően differenciálódjon a megtermékenyített petesejt?
2014. okt. 21. 18:19
19/25 Kopasz1977 válasza:
Gyakorló keresztényként azt mondom a klón nem Isten teremtménye, nem a természet rendje szerint fogant mint az ikrek, amikkel példálóztok, hanem az ember bűnös kiváncsisága, az istennel való szembeszegülés újjab példája, ebből kifolyólag Sátán munkája, és maximálisan elítélendő még a gondolata is, egy ilyen valami léterhozásának. Nem tudok teljes értékű emberként gondolni ezekre a feltételezett képződményekre
2014. okt. 22. 10:08
20/25 anonim válasza:
Kopasz,akkor ha sátán munkája sok dolog,az első hogy ne netezz tovább és ne csinálj semmi olyat,ami olyan technológiát használ,vagy az által készült,ami vagy a sátán vagy az ember bűnös kíváncsisága miatt készült.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!