Jehova Tanúinak tilos tudományos pályára lépni?
Miért ne? Akármikor! A gépész-mérnök is valahol egy "tudós" :D
Vagy pszichológus, vagy elektronikus stb. Fizikus és biokémikusok viszont már tényleg nem valószínű, hogy kikerülnek közülük.
Kedves Válaszolók!
Azért kérdeztem rá, mivel néhányan szinte megbélyegzik azt, aki egyáltalán könyvet vesz a kezébe. Az már megint más kérdés, hogy az erőszak, gyilkosság nyílt megjelenítése vagy a lázadás, szexualitás explicit megjelenítése nem igazán fér bele a ti hitetekbe. Ezt meg kell értenem. Szerintem viszont jobb ha tudunk dolgokról mielőtt úgy mennénk ki az életbe, hogy túlságosan bezárkózunk a mikroközösségébe. William S. Burroughs megírta hogyan lett kábítószeres. Irodalmilag értékelhetetlen ugyanakkor ha azt akarnám, hogy valamelyik hozzátartozóm soha ne legyen ennek rabja ezt a könyvet adnám oda neki, hiszen bemutatja ennek az árnyoldalát, azt hogyan nem szabad élni. A hatvanas évek hippi nemzedéke sem követendő példa természetesen, mégis egy másfajta utat mutat be, amint el lehet indulni és abból azokat az értékeket átmenteni, amelyek fontosak.
Azt továbbra sem értem, miért tartják más vallását hamis vallásnak.
Bár nem vagyok Tanú, de tudom a magyarázatot:
A meggyőződéses hívőnek a saját vallása az abszolút igazság, minden más vallás hamis. Erre nincs bizonyíték, csak az illető hite, vagy ha érzi Isten szeretetét.
Az utolso kerdesedre valaszolnak.
Ha ismerned mit tanit valojaban a Biblia,akkor te is tudnad.
De mivel keveset,vagy egyaltalan nem foglalkozol vele,nem is lehet pontos ismereted belole.
Ebben tudunk segiteni,ami nem jelenti azt,hogy neked el is kell fogadni.
Mindenkit a sajat kivansaga vonzza es csabitja.
Ezeknek meglessznek kesobb az eredmenyei.
A Biblia mutatja az utat,melyik a helyes.
Mivel masok is ezt mondjak,rajtad all megvizsgalod-e ki tanitja az igazat,vagy hiszekeny emberkent elhiszed amit masok mondanak.
De ha meg vagy gyozodve a te helyesnek velt hitedrol,nincs jogunk ezen valtoztatni,es igyekszunk ezt be is tartani.
Nem kell Jehova Tanujanak lenni,ha nem akarsz.
Jol teszed ha megvizsgalsz mindent amit tudsz mielott dontenel,hogy barmiben is hinni fogsz vagy lehet benne bizni.
Ebben segitenek Jezus tanitasai,es profeciai amiket az utolso idokre mondott.
Ha ezeket megvizsgaljuk fogjuk latni milyen kozel vagyunk ennek a gonosz vilagnak a vegehez,ami olyan ahogy leirtad.
Jezus nemcsak feltarta mik lesznek a vegidoben,hanem azt is megmutatta,hogyan tudjuk ezeket atelni ugy,hogy Istennek tetszo modon vislkedunk es elunk mindvegig.
Gondos tanulmanyozas nelkul nem lehet megerteni a Bibliat.
Ezert ezt tesszuk minden nap,mert szeretnenk megmaradni szennyfolt nelkul ebben a vilagban.
Minnel jobban megyunk bele a vegidobe annal nehezebb lessz, es mar most is az ,helyesen es igazsagosan elni.
De aki mindvegig kitart az reszesul megmentesben...mondta Jezus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!