Melyik vallás mondja azt, hogy tilos világi könyveket olvasni, koncertekre, moziba, színházba járni és a szülők szabályait nem követni?
A hitgyüli ilyen. Ott nőttem fel, abba neveltek bele (persze már eljöttem). A könyvek közül azért nincs minden tiltva. A kötelezők itt is megvannak (sulis...). De a Harry Potter, Gyűrűk Ura, ... az a sátántól van (szerintük, szerintem nem).
Hozzátenném, hogy a világi zene is bűn. Rádiót is tilos hallgatni.
Kedves Utolsó Válaszoló!
Köszönöm szépen a hozzászólásodat! Annyit meg szabadna tudnom, ha ennyire nem értesz ezekkel egyet, akkor miért csatlakoztál hozzájuk? Nehéz volt kilépni tőlük?
Szerintem nem azt kell alapul venni hogy a vallás mit mond vagy "tílt" ehez joga sincs.
Ilyen kérdésekben a Biblia kell hogy legyen a mérvadó. Hisz nem emberek követői akarunk lenni hanem Istené. Ehez pedig jó ha magunk győződünk meg róla, hogy mit mond.
Üdv!
Szia! Boccs egy ideje nem voltam fönt. Nem csatlakoztam hozzájuk, hanem születésemtől kezdve ebbe lettem belenevelve. A szüleim oda jártak, én meg persze a hites suliba.
22/L
3-as és 6-os vagyok.
Szerintem aki akar, ki tud lépni. Az egész csak tőle függ. Nekem ment mert akartam, és semmi bajom a világi élettel. Nem estem át a ló túloldalára sem (nem kezdtem el szétbulizni, inni, szexelni magam, ...). Légy tisztában magaddal és a céljaiddal. Ennyit tudnék annak tanácsolbi, aki változtatni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!