Ateista vs. Isten hívő? Ha lehetne, melyik közösségben élnél? És miért?
"Nevetséges dolgokat írsz. Az ateizmus semmit sem tesz, csak tagad. Mit old meg a tagadás?"
Nos egyszerű pedig,ha logikusan gondolkodsz.
Amíg elhiszed,hogy van mikulás nem fogsz venni a gyerekednek ajándékot,mert úgyis van aki hozza.
Tehát a lényeg,ha elhiszed,hogy nincs hatásod bizonyos dolgokra,akkor tenni se fogsz értük.
Másrészt a tudomány bizonyos szinten túli fejlődéséhez nélkülözhetetlen volt,hogy a vallás által szabott gátakat áttörjék.
Úgy is mondhatnám a vallás és hit problémája az,hogy az ember elveszíti tőle azt a képességét,hogy felismerje a dolgok nem csak úgy lehetnek,ahogy ő gondolta eddig.
Tehát bár az ateizmus valójában önmagában nem old meg semmit,de utat teremt a megoldáshoz azzal,hogy segít a problémákat valójukban megmutatni.
"Ráadásul a hiedelmekkel ellentétben a hit nem zárja ki a tudományt és ez igaz fordítas is."
Akkor ezt mondd el azoknak is, akik abban hittek, hogy a föld lapos, nem pedig gömbölyű vagy pedig az volt a hitük, hogy a Föld a világmindenség közepe és minden körülötte forog.
Csak mert tudod, ilyenekért nem egy embert égettek meg a hívő cimboráid, ahogy például azért is, mert egyes nők gyíkká változtattak embereket (boszorkányok) vagy pedig a muszlim kutyák elfoglalták a drága Szentföldet és ezért el kell menni felszabadítani és lemészárolgatni ott mindenkit, aki nem keresztyén (keresztes hadjáratok).
Szóval azzal kicsit vitatkoznék, hogy a hit nem zárja ki a tudományt...
szerintem a vallásos is megfőzi az ebédet ha enni akar. Nem istentől vár semmit. Legfeljebb ti gondoljátok ezt a hívőkről.
Hogy a föld lapos, azt nem a vallásosak hitték, hanem mindenki. Ez is 1 hülye tévképzet. Ott tartott a tudomány, hogy ezt hitték. Igaz, hogy Galileit elhallgattatták, stb, Valóban volt ilyen korszak az emberiség történelmében, mikor az egyház mindent meg akart mondani. De ilyen jelenség ma is van a hatalom részéről, csak más témákban, és mondjuk a média által. Az egyszerű köznépet mindig is manipulálni akarták. A különbség csak az, hogy akkor nem volt sajtó, viszont templomba jártak az emberek.
Buta, bugris emberek is voltak mindig. Hányan néznek Maónika shovt, való világot, győzikét -nyugodjatok meg- nem a vallásosokra jellemző, mert még nekem is kifordul tőlük a gyomrom.
Gyűjtöttek Isaura kiszabadítására is. Arra meg talán inkább a vallásosak. Hülyék mindenhol vannak. Ilyen az emberiség nagyobbik része, ha nem is ennyire, mint az említett példákban.
Én mindenesetre ha választanom kellene -egy vallásos bugrisra bíznám a gyerekemet, mint egy győzike (vagy azt néző) félére.
Tudjátok ott csúsztattok ti ateista hozzászólók, hogy az 500-1000 évvel ezelőtti vallást, vallásos embert hasonlítjátok össze a mai tudományos fejlettséggel, ill. az ezt birtokló emberrel.
Csinálhatjátok, de ez egy hazug hozzáállás. Szerintem többnyire csak magatokat csapjátok be és teszitek nevetségessé.
Na ezt akartam én is írni,ha egy vallás fejlődik,akkor honnan tudni,amit most igaznak mond jövőben is igaz lesz?
Mert akkor amit régen igaznak mondott az most nem igaz vagy hogy is van ez.
A tudomány más miatt fejlődik,mert a megismerés miatt,de egy vallásnál erre nincs szükség,hiszen már az elején világosnak kellett volna lennie mindenki számára,hogy miről van szó..
Biztos nekem vannak fura elképzeléseim..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!