Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateista vs. Isten hívő? Ha...

Ateista vs. Isten hívő? Ha lehetne, melyik közösségben élnél? És miért?

Figyelt kérdés
A közösség egynemű lenne, nem lenne vita, átjárás, gyakorlatilag egyik sem tudna a másikról. Hol lehetne teljesebb életet élni?

2014. okt. 6. 23:27
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Kedves grkaty!

Az átjárást szellemi síkon gondoltam, nem arra, hogy nem mehetek át a szomszédba? XD

Kedves 9-es!

A hívő szemléletben mi a " lényeges dolgok", " az igazság "? Eddig azt hittem, az igazság, az maga a valóság, szemlélettől függetlenül, a különböző nézőpontok nem ferdíthetik el, mert az igazság a" van, a létező, a cáfolhatatlan". Ezért nem igazak a kentaurok és nimfák léte, holott ez valamikor egy kultúra része volt, létüket pedig nem vonták kétségbe. Mik azok a plusz lényeges dolgok amik, Istenhit nélkül fel sem merülhetnek?

2014. okt. 7. 11:23
 12/30 anonim ***** válasza:
6%
....:D én is nagyítottam :D idönként megértjük egymást :D
2014. okt. 7. 11:48
 13/30 anonim ***** válasza:
33%

Fontos dolog pl az, hogy mennyi pénz van a pénztárcádban, vagy hogy pl milyen az EKG leleted. De ,,Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan" -íja Exupery. Valahogy ugyanígy gondolom a másik két fogalommal kapcsolatban, vagyis hogy az egyik elválaszthatatlan része a másiknak, mégis sokkal több annál. Az én olvasatomban -kicsit talán sarkosan fogalmazva- a valóság, az igazságnak azon szelete, amit az ember, a hétköznapi értelemben vett érzékei által és tudományos megismerési módszerekkel felfogni képes, és ami nem rendelkezik önmagában feltétlenül a lényegesre irányuló morális tartalmakkal. Az igazságnak viszont van egyfajta, az ún. tudományos tényeken túlmutató, erkölcsi és spirituális dimenziója is. József Attila mondja: ,,Az igazat mond, ne csak a valót!"

Tehát van különbség. Méghozzá lényeges a különbség, talán mondhatom így.

2014. okt. 7. 13:16
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
filoszmen, nem igazán értem a kérdéseidet, amiket felteszel itt az oldalon. Mi a célod? Megismerni a vallásokat, vagy pedig ugyanaz, amit a vallásos emberek csinálnak - "megtérítés" - csak te éppen "kitéríteni" akarod őket?
2014. okt. 7. 13:43
 15/30 A kérdező kommentje:
Nem baj...
2014. okt. 7. 16:18
 16/30 anonim ***** válasza:
78%

Nekem szerencsém volt, sokáig teljesen ateista környezetben éltem, nevelkedtem, nagymamám volt talán kissé bizonytalan, de ebben sem vagyok biztos, talán csak utólag tűnik így.

Aztán később meglepetésemre egyik , másik kollégáról, szomszédról kiderült, hogy vallásos, sőt még egy pap ismerősöm is volt, akivel összejártunk sakkozni, de ki lehetett velük jönni, mert a vallást, mint témát kerültük, mint macska a forró kását.

Azért az a véleményem, hogy az emberi hibáktól egyáltalán nem mentesek a vallásosak, mert sokkal több rosszindulatú, hebehurgya, sőt, indulatos ember volt köztük, mint az ateisták között, legalább is én így tapasztaltam.

Baráti, családi, ismeretségi körben jobb az ilyesmit nem firtatni, nem késhegyre menő vitát folytatni, hanem tapintatosan lenyelni esetleg a kikívánkozó aranyköpéseket, vicces beszólásokat és akkor meg lehet lenni vallásossal is, ha nem teljesen elszállt.

Nekem jobb azért, ha nincs vallásos a környezetemben.

2014. okt. 7. 16:43
 17/30 anonim ***** válasza:
73%

Egyértelműen az ateista.

Mert nem egy évezredekkel ezelőttről megörökölt képzeletbeli barát szájába adott képzelgések és tévhitek irányítanák a közösség életét.

2014. okt. 7. 20:11
 18/30 anonim ***** válasza:
89%
Ateista. Azért,mert a vallásosak nem képesek reálisan látni a problémákat és így megoldani se képesek. Igaz erőt ad nekik elviselni vagy megtenni dolgokat,de a vallás nem oldja meg az ebola problémát,nem oldja meg a túlnépesedést,nem oldja meg a globális felmelegedés problémáját se a környezetszennyezést stb..
2014. okt. 9. 12:58
 19/30 ceri ***** válasza:
5%
Egyikben sem, nem termesznek születtem
2014. okt. 9. 17:47
 20/30 ceri ***** válasza:
4%

18-as!

Nevetséges dolgokat írsz. Az ateizmus semmit sem tesz, csak tagad. Mit old meg a tagadás?

2014. okt. 9. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!