Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jelenleg Isten mire vár?

Jelenleg Isten mire vár?

Figyelt kérdés
A teremtett dolgok futnak maguktól... Egy végtelenül bölcs lény az emberekkel kapcsolatban ugyan mire várhat? Az emberi természet gyakorlatilag változatlan és változtathatatlan. Így van ez már évezredek óta... Vagyis, Isten miben reménykedik?

2014. okt. 3. 00:27
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Én láttam már Isten fényes ragyogását és Jézussal is beszéltem már.

Ilyen buta érvet, hogy "látta e már valaki, nah ugye hogy nem létezik". Ahogy nekem sem fogod elhinni, úgy másnak sem fogod elhinni, szóval az érvelésed hibás. Ráadásul csak feltételezni tudod, hogy még senki nem látta, vagy esetleg mindenkit személyesen ismersz a Föld bolygón?

Anonymus

2014. okt. 6. 12:25
 22/29 anonim ***** válasza:
Anon, én meg láttam Elvist élve, és már beszélgettem egy kávéfőzővel. Ne gyere a buta érveiddel, hogy ilyen nincs, mert nem ismersz. :) Bizonyítsd be, hogy nem így volt. Hajrá.
2014. okt. 8. 13:00
 23/29 anonim ***** válasza:
#22, még, hogy nekem van buta érvem? Legalább megeröltetted volna magad. Sem Elvis sem a kávéfőződ nem egy Isteni lény. Eleve utóbbi nem is tételeződik élőnek. Tehát a felvetésed hibás. Marhaságokat én is tudok beszélni, ahogy te is. A gond csak az, hogy az ilyen beszólásokkal nem jópofa vagy, hanem mélységesen buta.
2014. okt. 8. 14:00
 24/29 Ozmium42 ***** válasza:

#23 a kávéfőzőről és Elvisről azért jelentheted ki, hogy nem isteni lények, mert mindenki láthatta Elvist, és mindenki látott már kávéfőzőt, és meggyőződhetett erről a saját érzékszerveivel, anélkül, hogy spirituális magasságokba kellett volna emelkednie.

Ellenben amiről te állítasz isteni (vagy bármilyen) minőséget, azt senki nem tudja leellenőrizni. Gyakorlatilag csak a fejedben létezik. Így aztán mondhatsz bármit. Talán tévedsz, talán hazudsz, soha nem leszünk képesek összevetni az állításaidat a valósággal. A valóságnak ezt a szeletét szándékosan minden korban elérhetetlen távolságokba definiáljátok.

2014. okt. 8. 14:06
 25/29 anonim ***** válasza:
Anon, de azért remélem érzékeled a kettős mércét. Ha egy lénnyel beszélsz, aki láthatatlan, akkor az isteni, meg szent, meg az vallás, ha meg a kávéfőzővel beszélgetek, az buta dolog, sőt, egyenesen a diliházba kéne mennem.
2014. okt. 8. 14:29
 26/29 Napfonat ***** válasza:

Ozmium!

Elvis Presley egy olyan emberi, hús-vér lény volt, mint bárki más a 7 milliárdból, tehát semmi isteni nincs benne, és megtapasztalásához sem kell spiritualizmus. Bár egyesek a zene által is révületbe eshetnek, ami meg már egy lépés a spiritualizmus felé (lásd: sámán!). Egy kávéfőző pedig egy tárgy, amit emberek gyártottak.

Ugye "tudod", hogy nem lehet őket összehasonlítani Istennel?

25-ös! Te érzed hogy marhaságokat beszélsz? Istennel nem szokás úgy beszélgetni, mint egy másik emberrel, és főleg úgy nem, mint egy kávéfőzővel! Mert ez az utóbbi kettő anyagi érzékszervekkel is érzékelhető, míg Isten nem az! Isten transzcendens lény, ennél fogva nem tudsz vele kávézni vagy sörözni!

Mindketten elzárkóztatok a bennetek lévő fénytől (nevezzük spirituális képességnek), és szándékosan materialisták akartok lenni. Ez csak átmenetileg működik. Előbb-utóbb visszatértek a lelki pályára. De addig nem fogjátok "megérteni" Istent.

2014. okt. 8. 23:47
 27/29 anonim ***** válasza:
26. Nem fogok én semmiféle lelki pályára állni már. Amúgy a hozzászólás lényege a kettős mérce volt, de ha ez neked marhaság...
2014. okt. 9. 16:30
 28/29 Ozmium42 ***** válasza:
Napfonat, csukd be az internetet, részeg vagy...
2014. okt. 9. 16:55
 29/29 világvége1 ***** válasza:
Nem az emberi természettel van a gond, hanem azzal, hogy majdnem minden ember szelleme gonosszá lesz a teremtésekor; de véget fog vetni Isten a gonoszok világának – kb. 280 év múlva fog az utolsó ember is meghalni a globális felmelegedés miatt.
2020. jún. 21. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!