Hol lesz Isten új lakhelye?
"..azt mondták, a Galaxis határán van, amikor a Hubble elkészült és megmutatta, hogy ott sincs, akkor azt mondták, hogy az exobolygóknál van, amikor a Kepler űrtávcső ott sem találta."
Valakik állítottak konkrétan ilyet, vagy csak kitaláltad a hatás fokozása érdekében?
Tudom jól, hogy a "nagy vallásosak" szeretnek találgatni Isten e-világi honlétéről, de ha legalább csak egy kis időre kinyitnák a Bibliájukat, akkor felesleges köröket spórolhatnának meg maguknak:
János 17,14 Én a te ígédet nékik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.
János 18,36 Felele Jézus: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én országom nem innen való.
"Ha a végtelen, mindenható és mindentudó Isten beleférne ebbe a kis világba"
A világegyetemről mindent el lehet mondani, de hogy kicsi lenne, azt nem.
20.
Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.
21.
Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.
27. Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem:
28. Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk; miképen a költőitek közül is mondották némelyek: Mert az ő nemzetsége is vagyunk.
Apcsel 17
"A világegyetemről mindent el lehet mondani, de hogy kicsi lenne, azt nem."
Istenhez hasonlítva, mint egy pont a mondat végén :) vagy még annyi se...
"Istenhez hasonlítva, mint egy pont a mondat végén :) vagy még annyi se..."
Alapvető probléma ezzel kapcsolatban, hogy a világegyetem látható és tapasztalható, így azzal érvelni, hogy melyik a nagyobb, módfelett kockázatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!