Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hol lesz Isten új lakhelye?

Hol lesz Isten új lakhelye?

Figyelt kérdés
Amíg az ember nem tudta, mi van a felhők közt, addig a vallásosak azt mondták, Isten ott lakik a felhők fölött, amikor feljutottunk oda repülővel, akkor azt mondták, ne ott keressük, Isten nem ott lakik már, hanem a Föld felett a világűrben, amikor oda is eljutottunk, azt mondták, a Hold túlsó oldalán van, aztán oda is eljutottunk, ott sem volt, azt mondták, a Galaxis határán van, amikor a Hubble elkészült és megmutatta, hogy ott sincs, akkor azt mondták, hogy az exobolygóknál van, amikor a Kepler űrtávcső ott sem találta. Hol van isten és Jézus, aki a jobbján ül?

2014. szept. 30. 10:41
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
55%
Gyanítom, ha eddig nem tette meg, akkor ezután fog kikerülni az univerzumon kívülre. Oda eléggé biztos, hogy jópár évig nem fogunk tudni belesni még, szóval egy ideig biztonságban van a híres rések-istene :)
2014. szept. 30. 11:02
 2/25 anonim ***** válasza:
72%
Bennünk.
2014. szept. 30. 11:32
 3/25 -a- ***** válasza:
62%

"..azt mondták, a Galaxis határán van, amikor a Hubble elkészült és megmutatta, hogy ott sincs, akkor azt mondták, hogy az exobolygóknál van, amikor a Kepler űrtávcső ott sem találta."

Valakik állítottak konkrétan ilyet, vagy csak kitaláltad a hatás fokozása érdekében?

2014. szept. 30. 13:06
 4/25 anonim ***** válasza:
35%
Ha a végtelen, mindenható és mindentudó Isten beleférne ebbe a kis világba, akkor nem lenne méltó arra, hogy imádjuk Őt... lehetetlen dolog, hogy beleférjen, ezért is kellett pár ezer évvel ezelőtt szolgai formát felvennie, hogy eljöhessen közénk testben, Jézus Krisztusban.
2014. szept. 30. 13:50
 5/25 anonim ***** válasza:
31%

Tudom jól, hogy a "nagy vallásosak" szeretnek találgatni Isten e-világi honlétéről, de ha legalább csak egy kis időre kinyitnák a Bibliájukat, akkor felesleges köröket spórolhatnának meg maguknak:

János 17,14 Én a te ígédet nékik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, amint hogy én sem e világból vagyok.

János 18,36 Felele Jézus: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én országom nem innen való.

2014. szept. 30. 13:57
 6/25 A kérdező kommentje:

"Ha a végtelen, mindenható és mindentudó Isten beleférne ebbe a kis világba"

A világegyetemről mindent el lehet mondani, de hogy kicsi lenne, azt nem.

2014. szept. 30. 15:32
 7/25 anonim ***** válasza:
38%

20.

Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.

21.

Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.

2014. szept. 30. 15:54
 8/25 anonim ***** válasza:
45%

27. Hogy keressék az Urat, ha talán kitapogathatnák őt és megtalálhatnák, jóllehet bizony nincs messze egyikőnktől sem:

28. Mert ő benne élünk, mozgunk és vagyunk; miképen a költőitek közül is mondották némelyek: Mert az ő nemzetsége is vagyunk.

Apcsel 17

2014. szept. 30. 16:09
 9/25 anonim ***** válasza:
45%

"A világegyetemről mindent el lehet mondani, de hogy kicsi lenne, azt nem."

Istenhez hasonlítva, mint egy pont a mondat végén :) vagy még annyi se...

2014. szept. 30. 16:51
 10/25 A kérdező kommentje:

"Istenhez hasonlítva, mint egy pont a mondat végén :) vagy még annyi se..."

Alapvető probléma ezzel kapcsolatban, hogy a világegyetem látható és tapasztalható, így azzal érvelni, hogy melyik a nagyobb, módfelett kockázatos.

2014. szept. 30. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!