Hol lesz Isten új lakhelye?
Szia.
Lakhelyük nem az anyagi világegyetemben van
amikor a Biblia a ,,menny,, kifejezéssel él, érzékelteti, hogy Ők számunkra egy magasabb létformában vannak. Hogy ez pontosan mit jelent, míg tökéletlenek vagyunk nem fogjuk teljesen megérteni. De ez a hatalmas távolság nem jelent gondot, ha közeledni szeretnénk Hozzájuk.
Kérdező!
Hülye a kérdés, és tele van hazugsággal a kifejtés is. Soha senki nem mondta, hogy Isten a felhők fölött lakik, vagy az űrben, pláne azt nem, hogy a Hold túlsó oldalán, azt meg végképp senki sem állította, hogy a Galaxis határán van. Ilyeneket egyetlen vallásos sem mondott! Legfeljebb valami ateista lehetett, hogy lejárassa a vallásosokat! Mint ahogyan most te próbálod.
"
Valakik állítottak konkrétan ilyet, vagy csak kitaláltad a hatás fokozása érdekében?
"
Szerintem valamilyen noname művész vagy firkász, aki verte a feleségét. (maximum)
"Alapvető probléma ezzel kapcsolatban, hogy a világegyetem látható és tapasztalható, így azzal érvelni, hogy melyik a nagyobb, módfelett kockázatos."
Filozófiai értelemben a világegyetem léte semmivel sem biztosabb, mint Istené. Vagy akár, mint a Te léted. Vagy van, vagy nincs. Szóval filozófiai témában (márpedig Isten létének kérdése az), módfelett kockázatos csak pusztán a fizikailag tapasztalható dolgokkal érvelni.
Kedves kérdezö,
Láttad már a szelet? Láttad valamikor a Föld vonzóerejét? Láttad Nagy Sándort?
Láttad a fekete lyukakat az ürben? Nagy tudományos müvek jelentek meg a fekete lyukkal kapcsolatban, és most azt állítják más tudósok, hogy az újabb kutatások alapján állítólag Hawkins tévedett...?
Kedves kérdezö csak azt akarom neked mondani, hogy azért mert valakit a szemünk nem lát, távolról sem jelenti, hogy az nem létezik. Gondolod, hogy az univerzumban csak az létezik, amit a Hubble lát?
"Istenhez hasonlítva, mint egy pont a mondat végén :) vagy még annyi se..."
Alapvető probléma ezzel kapcsolatban, hogy a világegyetem látható és tapasztalható, így azzal érvelni, hogy melyik a nagyobb, módfelett kockázatos."
Kérdező -Akkor miért teszed?
Ha azt hiszed, hogy a világegyetem látható és tapasztalható, akkor nagyon földhöz ragadt vagy -mint 1 vakondok. Kb az is tehetne ilyen kijelentést, mint te. Ja persze nekünk vannak távcsöveink! :)))
Hihihi, ez tök jó. Az eddigi válaszok:
- bennünk van.
- a világegyetemen kívül van
- az anyagi világon kívül van.
Jó lenne, ha eldöntenétek végre. Na ezért hem hiszek. Jó-jó, tudom, az ateizmus is hit X(.
Grkaty, te meg olvastál valamit futólag, és már osztod az eszet. Nem bizonyították be, hogy nem léteznek fekete lyukak, ez csak egy új elmélet, ami viszont ellentétben áll a megfigyelésekkel, márminthogy vannak.
18-as légy szíves figyelj oda, mit írtam.
Azt hiszem nem vagy már kisfiú, én a mondatom után kérdöjelet tettem fel.
Én nem veszek részt a tudósok vitájában a fekete lyukakkal kapcsolatban, eszik ök egymást nélkülem is.
Mindenképpen sokat olvastam róla és sok dokumentum filmet láttam és öszintén érdekelt, és érdekel az univerzum.
Én nem tartom magamat abba a kategóriába, aki mindent tud, és semmiben sem hisz. Nekem ez amolyan mókás nézet.
Hogy van, vagy nincs.... nekem akkor is finomra sikerült az ebéd, jó étvággyal meg is ettük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!