Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok, lehet Jézust...

Mit gondoltok, lehet Jézust követni ugy, hogy nem ismerjük/olvassuk a bibliát?

Figyelt kérdés
Jézus miután feltámadt elküldte a Szent Lelkét,hogy segitségünkre legyen,vezessen minket.Tehát ha Jézust a szivünkbe hivjuk és megkapjuk a Szent Lelket akkor ő felnyitja mindenre a szemünket,a biblia olvasása nékül is.Ahogy mondja Jézus a János 10:27-ben "Az én juhaim halgatnak a hangomra, és én ismerem őket,ők pedig követnek engem." Esetleg található a bibliában olyan rész,hogy minden nap olvasni kell, vagy tanulmányozni?

2014. okt. 2. 22:12
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Utolsó, tudod miért volt a Biblia a tiltott könyvek listáján?

Mert az egyházvezetök attól féltek, hogy az egyszerü emberek megtudják, hogy rengeteg hamis tant tanítottak a népnek, hogy a nép felismeri, hogy helytelen a papok és a laikosok osztálya. Hizlalták magukat, még a szegény nép éhezett.

Kedves kérdezö, ha ez olyan egyszerü lenne, mint Te kérdezed, akkor Jézus Krisztus nem küldte volna ki tanítványait hirdetni az embereknek a jó hírt...nem mondta volna a Cselekedetek 1:8-ban, hogy hirdetni fognak a Föld végsö határáig.

Ha van kedved elolvashatod a Zsoltárok 1 részét.

Az egész Biblia hasznos, minden része. Tanulságunkra van. Öszinte könyv. Leírja azt is, hogy milyen eredménye van annak ha roszat teszünk. Rengeteg öszinte, jóidnulatú embernek ad vigaszt és reménységet.

2014. okt. 3. 06:26
 12/32 anonim ***** válasza:

11-es, a Biblia minden része hasznos?

Teljesen igazad van. Sokkal jobban érzem magam, amióta a rabszolgáim félholtra verésénél ügyelek arra, hogy a szemük és a foguk ne sérüljön meg! És mi lenne velem, ha Isten nem közölte volna velem a Bibliában, hogy meg kell ölnöm a homoszexuálisokat, illetve azokat, akik a hét rossz napján dolgoznak (nem szentelik meg az úr napját)?

Látom, Te megtetted azt a bizonyos eröfeszítést, amiröl korábban ìrtam, és az összes benne foglalt szörnyüség ellenére is képes vagy hinni a könyvnek.

2014. okt. 3. 06:41
 13/32 anonim ***** válasza:
nem lehet
2014. okt. 3. 07:17
 14/32 A kérdező kommentje:

11-es Nem ítélem el a bibliát de a mai világban sok "hívő" ember a bibliára teszi a hangsujt,és nem Jézusra.

Épp ezaz,hogy Jézus Krisztu küldte ki a tanitványokat,hogy hirdessék a jóhirt, a tanitványok ismerték Jézus,nem a bibliát vagy az írást hanem Jézust és igy tudták őt hirdetni.Ma is ugyanigy képesek vagyunk hirdetni őt a Szent Lélek által,És imádságban megismerni őt.

2014. okt. 3. 09:59
 15/32 A kérdező kommentje:
13-kifejtenéd?
2014. okt. 3. 10:05
 16/32 anonim ***** válasza:
Ha valóban szeretnéd Jézust követni,akkor előbb újjá kell születned, erről a János ev. 3-dik részében van szó.
2014. okt. 3. 13:59
 17/32 anonim ***** válasza:

Jézus azt mondta térjetek meg és higgyetek az evangéliumban. Bibliai megtérés és biblikus hit nélkül. Nincs Jézus követés.

Vagyis én azt kérdőjelezem meg, hogy te (tisztelt kérdező) valóban ismered-e Jézust, ha nem természetes dologként, hanem kényszerként éled meg a biblia olvasását.

2014. okt. 3. 14:07
 18/32 anonim ***** válasza:

Lehet-e úgy követni Jézust, hogy nem olvasod a Bibliát?

Lehet-e úgy élni, hogy nem eszel? Nem sok ideig...

2014. okt. 3. 14:10
 19/32 A kérdező kommentje:
Jézust imádságban lehet megismerni,hiszek a bibliában és olvasni is szeretem,de szerintem nem a bibliában kell keresni Jézust,mivel a Szent Lélek által ő bennünk lakik,persze miután ujjá születtünk.a bibliában vannak példázatok az életre,hogy tanuljunk belőlük...de csupán azáltal,hogy olvassuk egyeltalán nem kerülünk közel Jézushoz.Tehát ahogy már irtam,a tanitványok akik irták a bibliát,ők valóban ismerték Jézust.Nekünk is igy kell megismerni,de ebben már a biblia nemtud segiteni.Ezt mindenkinek magának kell, megbánni a bűneit és kapcsolatot inditani Jézussal.
2014. okt. 3. 15:07
 20/32 A kérdező kommentje:

Sok helyröl hallodtam azt is,hogy a biblia az Isten Igéje.

Ezt a biblia is számos helyen megcáfolja.Az Isten Igéje Jézus Krisztus.

2014. okt. 3. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!