Mit gondoltok erről: "Egyes ateista vagy agnosztikus ideológiák és szociológiai elméletek szerint a szekularizáció nem más, mint a vallás elhalásának folyamata. "?
Mit értesz "Ateista vagy agnosztikus ideológiák" alatt?
A szekularizáció az állam és az egyház szétválasztása, nem jelent vallásnélküliséget. Az értelmesebb vallásosok is támogatják mert tudják, hogy a vallás és állam összefonódásakor nem feltétlen az ő vallásuk kerül előnybe és akár hátrányuk is származhat. Lásd magyar egyháztörvény.
Elöttem leírták, mit takar a szekularizáció.
Én csak annyit teszek hozzá, hogy a vallások nem fognak kihalni. Az, hogy mennyire lesz kevesebb vallásos ember: erre senki sem tudja a választ. Ez sok mindentől függ: maguktól az emberektől, az egyházaktól, az államoktól, stb. Nem lehet mit válaszolni rá. Születhet újabb vallás, amit jobbnak tartanak az emberek: ez is megeshet. A jövő, nincs kőbe vésve.
A tudomány, pont nem vallás.
A vallás, a hiten alapszik.
Hinni, meg, nem létező dolgokban lehet.
A tudomány, meg pont az ellentéte. Megismerésen, felfedezésen alapul és a tudomány által, újat alkotunk.
A mérés, nem egyenlő az egyéni látószöggel.
A 100 Kg, 100 Kg. Ez nem optikai csalódás.
Mérésen alapszik az egész.
Az is, tévedés, hogy megfoghatónak kell lennie (sokan beleestek ebbe a csapdába). A megfogható nem egyenlő a létező dologgal. Egy atomot, magában, meg tudsz fogni? NEM! Az atomok által összeállt tárgyat, viszont igen.
Az elektronokat, meg tudod fogni? Úgy szint nem.
A világháló is egy tág fogalom. Nem csak vezetékes, hanem vezeték nélkül is elérhető - a wifi jelet sem tudod megfogni (a többi jelről, nem is beszélve).
Ez minek köszönhető? Vallásnak? Kötve hinném!
Tudománynak? IGEN.
A tudomány, sosem volt egyéni érdek. Az más, hogy az ember, mire használja: te mire használod, én mire használom, Aribert Heim mire használta, Igor Vasziljevics Kurcsatov mire használta, Mihail Boriszovics Golant mire használta és így tovább.
Leegyszerűsítve: késsel tudsz, kenyeret vajazni, szeletelni, valakit megsebesíteni, vagy megölni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!