Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok, lehet Jézust...

Mit gondoltok, lehet Jézust követni ugy, hogy nem ismerjük/olvassuk a bibliát?

Figyelt kérdés
Jézus miután feltámadt elküldte a Szent Lelkét,hogy segitségünkre legyen,vezessen minket.Tehát ha Jézust a szivünkbe hivjuk és megkapjuk a Szent Lelket akkor ő felnyitja mindenre a szemünket,a biblia olvasása nékül is.Ahogy mondja Jézus a János 10:27-ben "Az én juhaim halgatnak a hangomra, és én ismerem őket,ők pedig követnek engem." Esetleg található a bibliában olyan rész,hogy minden nap olvasni kell, vagy tanulmányozni?

2014. okt. 2. 22:12
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
Miben kell követni a Krisztust?
2014. okt. 2. 22:32
 2/32 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mennyire igaz, de állítólag Assziszi Szent Ferenc sem olvasta a Bibliát, ma mégis őt tartjuk az egyik "legtisztább" szentnek.
2014. okt. 2. 22:37
 3/32 A kérdező kommentje:
Hát azért jött el,hogy megváltson,hogy egy példa legyen a saját életünkre nézve is.tehát abban,hogy hogyan éljük az életünket,hogyan viszonyuljunk másokhoz/az Atyához.
2014. okt. 2. 22:47
 4/32 A kérdező kommentje:
2.Erröl a Ferencröl még nem hallodtam,érdekes.
2014. okt. 2. 22:48
 5/32 anonim ***** válasza:
82%

Igen, lehet. Figyelsz a szív szavára, a lelkiismeretedre, úgy követed. Nem könnyű, de lehet. Az egyházatyák, az első századokban foglalkoztak ezzel, a lelkiismeret az Isten szava. A szó is érdekes: Lélek-ismeret.

Könnyítésként lehet mindennap egy keveset, pár sort olvasni az Evangéliumokból. Nálam mindig van egy kis füzet: Szent János evangéliuma. Az a legnagyobb segítség Istentől, hogy ez megíródott a Jézus legkedvesebb tanítványa által.

A legszebb ajándék.

2014. okt. 2. 23:41
 6/32 anonim ***** válasza:

* Jézus tanítványa

Érdemes elolvasni Thomas von Kempis Krisztus követése művét.

[link]

[link]

2014. okt. 2. 23:57
 7/32 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2014. okt. 3. 00:15
 8/32 openyoureye ***** válasza:
Miért ne lehetne? Krisztus után kb 400 ig mégcsak biblia sem létezett :) A biblia se nem isten szava, se nem általa ihletett könyv. Az ószövetség zsidó hiedelem és hagyomány, az újszövetség pedig csak elbeszélés Jézus életéről. Ennek ismerete nélkül is követjetetd Jézust...
2014. okt. 3. 04:53
 9/32 anonim ***** válasza:
Igen, lehet. A szív által melyet Isten úgymond megérint és ehhez nem feltétlenül kell a szentírás mint eszköz. Persze ettől még nincs lealacsonyítva mondjuk a Biblia jelentősége.
2014. okt. 3. 05:37
 10/32 anonim ***** válasza:
62%

Lehet, sõt könnyebb is.

A Bibliában rengeteg a gyülölet, az értelmetlen eröszak (mind leírás mind buzdìtás), erkölcstelenség, tudományos nonszensz. Naivan elhinni, hogy Jézus jófej volt, baromi könnyü. Többre tartani a Bibliát az elolvasása után, mint több ezer éve élt emberek agymenését... na az már egy eröfeszìtèst kíván.

Nem véletlenül volt a Biblia a középkorban a tiltott könyvek listáján.

2014. okt. 3. 06:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!