Létezik isten :S? Ennek nincs semmi értelme
Nana. A nyelvtankönyv tudást ad. A darwini evolúciós elmélet pedig egy elmélettel próbálja magyarázni az ismeretlent, enyhén szólva nehezen alátámasztható módon, bevallottan sok-sok alapvető hiányossággal.
Más: ha nincs isten, akkor mi a jó francot harcolsz ellene?
hm és istent hogyan tod bizonyitani ? mert 2000 éve egy ember irt könyvet istenröl és ez elterejet akkormár létezik? a evoluciorol meg bizonyiték is van (homosapiens stb..)
mellesleg nemisten ellen küzüdnk csak egy kitalált mendemonda ellen amit már régen elkelledt volna felednünk
Kedves Kérdező. Ne érts félre, én úgy-ahogy melletted állok, mert én is evolúció párti vagyok, viszont hülyeségeket beszélsz :)
Egyrészt a Bibliát nem 1 ember írta, és nemis 2000 évvel ezelőtt. Másrészt az h a "homosapiens" bizonyíték az evolúcióra megint kicsit meredek számomra, mivel a homosapiens az az ember latin neve. Ennyi erővel akkor az evolúcióra bizonyíték az "Ursus arctos" is...
Annyit fűznék hozzá, hogy az írásodból és a gondolatmenetedből ítélve, nem lehetsz szerintem 14-15 évesnél idősebb. Ne foglalkozz te még a vallással..
Figyelj az emberek nagy része azt hiszi az evolúció és a bibliában leírt teremtéstörténet kizárja egymást...Egyáltalán nem igaz:) Darwin is hívő volt és be akarta bizonyítani a bibliában leírtakat, csak sokan félre értelmezték.
A biblia köznyelvben íródott, hogy mindenki számára érthető legyen( a paraszt bácsinak is a mezőn, ugyan úgy mint a hatalmas nagy agyaknak), ezért van az hogy Isten 7 nap alatt teremti a világot...Ha jól megnézed az evolúciót és a bibliában leírt sorrendet megegyeznek...csak az idő van leegyszerűsítve, hogy ne évmilliókat kelljen elképzelni...
És a biblia választ ad arra amit az evolúcióval nem lehet megmagyarázni...
Gondold végig...Ahhoz, hogy valami legyen ahhoz valami kell. Semmiből nem lesz semmi... A bibliában az a valami Isten. Az evolúció ezt hívja "hiányzó láncszemnek".
Vagy gondold meg, ha a Földünk csak egy kicsit is eltérne a mostani keringési pályájáról akkor szinte lehetetlenné válna az élet...Véletlen lenne?
Einstein is megállapította: kell lennie Valakinek, aki kezében tartja a mindenséget,képtelenség, hogy véletlenszerűen így létre tudott jönni, és ma is fennáll a kozmosz!
Szóval szerintem a tudomány nem zárja ki azt, hogy Isten létezik. Persze biztos nem lehet benne senki, hiszen semmi sem biztos csak a halál...És ha majd az eljön, majd meg látjuk volt e értelme a hitünknek...Avagy lelkünk elveszik az örökkévalóság sötétjében...
Az előzőkben hozzászólottnak csak annyit szeretnék mondani, hogy de igenis kell foglalkozni a vallással! Vagy te hogyan gondolod? van egy bizonyos nap az életedben 30 akárhány évesen azt mondod h na mától foglalkoztat a vallás? Az élet minden területén, életednek bármely időszakában a vallás átsegíthet dolgokon.Lásd felvételik, tanulás, munkahely, sport Stb. Sőt a vallás nevelő is.Nekem eszembe se jut, hogy igyak, cigizzek vagy bántsak másokat.Szeretek segíteni az embereknek de főképpen a gyerekeknek. Romániában sok olyan árva van akiken a vallás segít, életben tartja őket(!), iskoláztatja, eteti, felneveli. Ők nem fajulnak el, nevelők, papok segítik őket. Ha ők már akár 1-2 éves koruktól nem foglalkoznak a vallással, akkor az életük nem is lenne...Rég megfagytak volna valahol...És ők hisznek!
Nekünk is ezt kellene tennünk, a nélkül is, hogy kételkednénk.Hiszen a legfontosabb a szeretet!
"Most azért megmarad a hit, a remény és a szeretet, e három ezek közül pedig legnagyobb a szeretet!" 1Korintus 13
12:43
A kérdező nem vallásos, szerintem ez nyilvánvaló. Tagadja Istent, a Bibliát, az egész vallást. Éncsak azt mondom, hogy ezt még felnőtt fejjel is nehéz átgondolni, nemhogy gyerekként. Ha meg nem nevelkedsz vallásos családban akkor meg pláne. Szerintem ne az legyen neki most a legfontosabb, h jaj Istenem én a te utadat járom, hanem az, hogy megtalálja önmagát.. Tiniként az ember az egész világ ellen lázad, és szerintem meglesz ő egyenlőre a vallás nélkül is. Pláne úgy, hogy lövése sincs az egészről. Ha később felnőtt fejjel úgy dönt, hogy mégis elhiszi azt amit a Bibliában írtak, hát szíve joga, viszont a gyerekek elég befolyásolhatóak, szóval nem kell rájukerőltetni semmit.
Amúgy meg az, hogy szeretsz másokon segíteni, egyáltalán nem a vallásodból fakad, hanem a személyiségedből (szerintem). Én nem hiszek Istenben, mégis szoktam másokon segíteni. Bár igaz én elsősorban az állatokon de szerintem ez most nem is fontos. Attól még lehet valaki jó ember, hogy nem hívő.
1. az evolúcióban való hit nem zárja ki Istenben való hitet
2. ha mindenki ateista lenne ( ez az amiről te beszélsz ), akkor azok között alakulnának ki különböző elméletek, és azok vitáznának egymással. erre jó példa az a dupla epizódos south park rész
3. az, hogy mindig a jó emberek halnak meg, a te tapasztalatod, szubjektív vélemény
4. Az az idő "nem fog megtörténni", amikor az emberek "leállnak ezzel az istenezéssel", ugyanis rengeteg ember válik segítőkésszé, gyógyul meg betegségekből, emiatt az istenezés miatt. szóval lehet fikázni azokat akik Istenben hisznek, de általában nem ártanak senkinek, csak bosszantja a többi szerencsétlent, hogy nekik van miben hinniük. Nektek meg marad a skatulyázás, hogy ha majd mindenki leáll ezzel a szarsággal, akkor majd de jó lesz nekünk, meg felteszitek a khurva értelmes kérdéseiteket, hogy mi értelme hinni Istenben?!
Senki nem kér rá, hogy higyjél bármiben is. Ha így van, az valószínűleg valami szekta. Döntsd el mit akarsz, aztán majd alakul a világ a maga módján, sok beleszólásod amúgy sem lehet.
u.i.: jól felqrtam az agyam, úgyhogy a hozzászólásom rendelkezik némi érzelmi töltettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!