Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Segíts magadon, Isten is...

"Segíts magadon, Isten is megsegít". Komolyan azt hiszi valaki, hogy ennek van értelme?

Figyelt kérdés
magyarul: mi szükségem van a segítségére, hogyha már segítettem magamon? akkor már mi a fenének segít, mikor már nem kell? kb annyit ér ezek szerint isten segítsége, mint halottnak a csók
2009. dec. 23. 19:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
63%

Nem feltétlenül.

Mert Isten mindenható. Ő azt is megteheti, amit te soha sem fogsz tudni.

Ez azt jelenti, hogy neked is akarnod kell. Tenned kell érte, hogy jobb legyen, de az eredményt nem te fogod elérni, hanem Isten segítségével fog bekövetkezni.

2009. dec. 23. 19:14
 2/19 anonim ***** válasza:
95%
Én nem vagyok vallásos de ennek az az értelme, hogy lusta embernek senki nem fog segíteni. Aki nem akar változtatni annak nem lehet segíteni. Ha viszont teszel azért, hogy kikerülj a csávából, Isten melléd áll. Valami ilyesmi.
2009. dec. 23. 19:14
 3/19 A kérdező kommentje:
csak azért is zavar ez a dolog, mert ha valami rossz történik és Istent hibáztatom érte, egyből leszólnak, hogy az embernek szabad akarata van és csakis az ember tehet a rossz dolgokról, de hogyha van valami jó, akkor azért tuti, h neki kell hálát adni és hogyha megsegítem magam a bajban és kikecmergek belőle, azt is neki köszönhetem? nem magamnak meg a szabad akaratomnak? ez kicsit ellentmondásos, nem?
2009. dec. 23. 19:17
 4/19 anonim ***** válasza:
91%

Ha nagyon zavar így is mondhatod: (szótárban van, nem saját kreáció)

God helps them, that help themselves.

Az Isten annak segít, aki magát magát is megsegíti.

Hilf dir selbst, so hilft dir Gott.

Segíts magadon, úgy fog segíteni az Isten

Esto laborator et erit Deus auxiliator.

Huhhh: Dolgozz és Isten a segítőd lesz. Körülbelül.

2009. dec. 23. 19:19
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Valamikor régebben olvastam egy történetet, amiben egy ember egy szigeten vagy hol ragadt, s Isten megígérte neki, hogy megmenti, ő pedig így megnyugodott, hisz Isten majd megmenti őt.

Másnap jött egy hajó, hogy leviszik őt, ő azt mondta nem, majd Isten segít. Másnap ismét jött egy hajó, akik szintén felajánlották, hogy elviszik, de elutasította. S ez így ment tovább, míg végül meghalt (asszem), s így szólt Istenhez: Mért tetted? Azt ígérted, hogy megmenekítesz? Becsaptál.

Erre Isten: Te bolond, minden nap arra küldtem egy hajót, hogy elvigyem, de te mindet elutasítottad.

Valami ilyesmi volt, már tényleg nem emlékszem, de kb így volt a történet. :D

Amúgy attól, hogy nem réted,még van értelme.

2009. dec. 23. 19:21
 6/19 A kérdező kommentje:
19:19: az utolsó az tetszik, így már értelmet nyer a mondás... úgy tűnik akkor a béna fordítás miatt volt ilyen értelmetlen
2009. dec. 23. 19:22
 7/19 anonim ***** válasza:
93%
Nem gondolom, hogy ennek a mondásnak komolyan kellene venni az istenes részét. EGyszerűen arról szól, hogy ha te magad változtatni akarsz, és nem mástól várod a segítséget, akkor sikerülni fog (vagy legalábbis több esélyed lesz a változtatásra, mintha csak sajnáltatnád magad). Itt Isten nem játszik az én értelmezésemben (egyébként nem is vagyok hívő). Egyszerűen neked kell tenned magadért, nem mástól várni a mennyei mannát.
2009. dec. 23. 19:22
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Van értelme,magyarul azt jelenti,hogyha nem vagy hajlandó saját magadért tenni valamit,akkor senki(ittIsten)se fog.

Egy egy régi szólás,akkor mit szólsz ahhozhogy"megvesz az Isten hidege"

Nem szó szerint kell mindent nézni és bogaraskodni,hanem művelődni kell.

2009. dec. 23. 19:23
 9/19 A kérdező kommentje:
na egyre hasznosabb válaszok érkeznek, köszönöm, így már sokkal jobban tetszik... sajnos a hívők sokszor rossz helyzetekben dobálóznak ezzel a mondattal, ezért eddig nem állt össze mi értelme is van
2009. dec. 23. 19:24
 10/19 anonim ***** válasza:
82%
Jah,egyébként a valláshoz semmi köze nincs.Nem értem miért a valláskritikába tetted.
2009. dec. 23. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!