Isten mindig megsegít a bajban. Valóban?
Isten tudja, hogy mire van szükséged, jobban mint te tudnád
én sokat kértem, hogy hagy érjek el jó helyezést egy országos versenyen, aztán majdnem utolsó lettem, kicsit szomorú voltam, aztán kihevertem, és már el is felejtem, nem is izgulok, idegeskedek miatta
igen, szerintem akkor segít amikor TÉNYLEG kell - ne felejtsd el: segíts magadon, és Isten is megsegít :)
húú.. rengeteg történetem van, de most nem jut eszembe egy se :)
Hát az úgy lenne,hogy a mennyben van egy raktár,abban van egy doboz a te neveddel(mindenkinek van egy),és abban vannak cetlikre felírva a te kivánságaid, vágyaid, stb..
És Isten és az őrangyalod figyeli miket csinálsz,jót vagy rosszat,és ha kitartasz az ige mellet,és úgy cselekedsz,ahogy azt Isten elvárja tőled,akkor kihúznak egy cetlit a dobozodból,az Őrangyalod odaviszi Istenhez,
és megkérdezi,hogy Isten mit szól hozzá,teljesítse-e,és ha megérdemled,akkor megkapod.
Lehet az pénz,számítógép,kocsi...pont amire szükséged van.
De ne azért higy Istenben,hogy javakat kapj!
Az, hogy hiszünk az Úrban, nem garancia arra, hogy velünk semmi rossz sem történhet , és jó emberekkel is történnek szörnyű és érthetetlen dolgok, amit felfoghatunk akár a hitünk próbájának is.
A feltétel nélküli szeretet lényege pont az, hogy nem csak akkor maradunk hűségesek, amikor teljesülnek a vágyaink, hanem akkor is amikor nem.
Nem érthetünk mindent amit Isten tesz, de ha elhisszük, hogy Ő jó és szeret minket, akkor talán könnyebben elfogadjuk azt is ha nem teljesíti minden kérésünket vagy engedi, hogy rossz dolgok történjenek velünk.
Igen, Isten mindig megsegít a bajban ha az nem ellentétes az isteni tervvel.Ezt el kell fogadnunk.
Én hiszek abban, hogy Isten gyermekeinek minden a javukra van, jó-rossz egyaránt, ezért ha kérek Tőle valamit, mindig hozzáteszem, hogy csak akkor teljesítse a kérésemet, ha ez az Ő szándéka is.
Nagyon sokszor segített már nekem.Meggyógyított komoly betegségből, és mindig válaszol a kérdéseimre. Most is egy komoly döntés előtt állok és kértem, hogy segítsen. Úgy érzem , ma meg is kaptam a választ.
Szerintem néha olyasmit kérünk ami nekünk nem jó, csak mi gondoljuk azt hogy jó lenne, és ha ilyenkor nem teljesíti a kérésünket akkor azt el kell fogadnunk.
Nekem most legutóbb a kislányunk születésekor segített Isten. Azért imádkoztam (én és még mások is) hogy a szülés ne legyen nagyon fájdalmas vagy legalább ne tartson sokáig, és a baba egészséges legyen. A szülés 3:30 percig tartott, a kisbaba pedig olyan egészséges lett hogy annál egészségesebb már nem is lehetne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!