"Segíts magadon, Isten is megsegít". Komolyan azt hiszi valaki, hogy ennek van értelme?
Ezt úgy kell érteni, hogyha bajban vagy, igyekezned kell kikecmeregni belőle, ha igyekezel, akkor valami "csoda" folytán könnyen sikerülnek majd a terveid!...
Pl.: munkanélküli vagy... Minden erőddel igyekszel munkát találni, és mikor már nem is hitted volna, akkor találkozol egy ismerőssel, aki éppen tud egy jó lehetőséget!... (Ha csak otthon feküdtél volna az ágyadba, soha nem futsz össze ezzel az ismerősöddel.)
Ha csak sopánkodsz és várod a "sült galambot", akkor nem számíthatsz senki segítségére! De ha próbálod magad megoldani a saját gondjaidat, akkor érdekes módon mindig jön "valahonnan" egy váratlan segítség...
Velem évek óta folyamatosan történnek ilyen "csodák"!!!
Mikor már teljesen reménytelennek tűnik a helyzetem, akkor mindig valami váratlan "csoda" segít (hirtelen megkapok egy pénzt, amire régóta vártam, vagy váratlanul adódik egy jó munkalehetőség, stb.)...
Nem vagyok vallásos, de hiszek benne, hogy a szorgalom és a becsületesség valahol mindig megkapja a jutalmát!...
Ja látom nagyon unatkozol, a másik kérdést is te írtad ki, most gondolom ezt is nagyon muszály volt.
Amúgy nem lehetne legalább karácsonykor nem fikázni a hívőket, hm?
Ha meg nem tudsz értelmezni egy egyszerű mondatot, akkor ne a vallással gyere elő, hanem ülj be egy szövegértési tanfolyamra.
köszönöm a válaszokat, így már értem, cska azt nem,hogyha semmi köze a valláshoz, akkor miért olyan nagy kedvencük... mellesleg nem tudom, milyen kérdést írtam még ki, mert egész nap ezt az egyet írtam...na jó, nem, mert délelőtt megkérdeztem,hogy kell egy sütit elkészíteni :)
mellesleg tegnap még nem volt karácsony ;)
Van értelme.
Valamit kell érte tenni, csak akkor sikerülhet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!