Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az emberek miért akarnak...

Az emberek miért akarnak minden áron hinni Istenben? (Lentebb)

Figyelt kérdés

Ez egy elég bonyolult és kínos kérdés nekem is, mert itt most elég komoly dolgokat akarok leírni. Elsősorban is vannak olyan emberek akik kedvesek, jólelkűek, de az egész életüket békében, boldogságban élik le, gazdagok, sosem szenvedtek. Míg épp a legtöbb bűnöző a szegény rétegből kerül ki, az egész gyerekkoruk szenvedés volt, azonkívül nem elég hogy nincs pénzük buták és irigyek is.És erről sokszor nem igazán tehetnek.

Ott vannak a melegek is. Pont a kereszténység robbantotta ki a meleggyűlöletet, mert belesújkolták az emberekbe hogy Ádám és Éva van..de kiderült hogy vannak melegek, biszexek, meg olyan férfiak akik nőnek érzék magukat és ezért átműttetik magukat, meg harmadik neműek stb.Nekrofilok, pedofilok stb

Azonkívül minden keresztény eredetű ünnep a pénzről vásárlásról szól. A kereszténység mindig az optimizmust hirdeti, lenézik a pesszimistákat..mindenhez kérik hogy optimistán álljanak, pl: akit vernek a szülei is kérik hogy mosolyogjanak meg örüljenek

Sokszor úgy érzem hogy "szentebb" sokkal maga az ateizmus, ők nem ünnepelnek, hősieskednek, sokkal emberibb amikor pl fizikával, csillagászattal, matematikával kell foglalkoznom

Miért akarnak az emberek belemagyarázni mindenbe hogy pedig van Isten?

2014. szept. 26. 21:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A sántának mondhatjuk, hogy maradjon otthon?

A melegnek mondhatjuk, hogy engedje el a szerelme kezét és ne puszilja meg a száját elköszönéskor?

2014. szept. 27. 16:06
 12/19 anonim ***** válasza:

Egyébként a meleg utálat szerintem az ovis minőségű madarat tolláról, embert a barátájórl felfogással alakult ki.

Ha meleg barátod van, meleg vagy (cikiznek a többiek, ami rontja a párkapcsolati esélyeid).

2014. szept. 27. 16:36
 13/19 ceri ***** válasza:
Mert az ember szeretkezik, az állat szexel. A szeretkezés pedig intim dolog. De szerintem a szex is legalább annyira intim, mint a wc-zés és még néhány dolog. Nem fingunk oda más orra alá, nem prüszkölünk az arcába, stb. Persze biztos én vagyok maradian tapintatos.
2014. szept. 27. 16:48
 14/19 ceri ***** válasza:

"Egyébként a meleg utálat szerintem az ovis minőségű madarat tolláról, embert a barátájórl felfogással alakult "

Nem, nekem visszataszító lenne egy férfival testközelségbe kerülni. Kb úgy -de inkább sokkal jobban- mint ha rám nyomulna egy 90 éves csupa ránc vén szipirtyó.

Na de nagyon elmentünk már a globális felmelegedés irányába.

2014. szept. 27. 17:01
 15/19 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy válaszoltál.
2014. szept. 27. 17:06
 16/19 ceri ***** válasza:

"Miért vált ki negatív hatásokat, ha egy meleg ember közli vágyait, érzelmeit, melyek felénk irányulnak? (amíg nem erőszakos). "

Velem egyszer ez megtörtént (így). Nem éreztem jól magam tőle, de nem maradt bennem rossz érzés, mert normálisan viselkedett. Nem ezzel van bajom, hanem az erőszakos nyomulással (vonulással) mint ahogy írtam a JT-val kapcsolatban is.

2014. szept. 27. 17:16
 17/19 anonim ***** válasza:
Azért hisznek istenben, mert jobb nekik hinni egy róluk gondoskodó személyben, mint hogy irántunk teljesen közömbös természeti törvények uralkodnak felettük.
2014. szept. 27. 20:19
 18/19 anonim ***** válasza:

Ki állítja, hogy minden áron? Vagy hisznek benne - így vagy úgy -, vagy nem. Attól, hogy neked szimpatikus valami, attól még a világ nem úgy működik. Nem kell belemagyarázni, hogy Isten van, ahogy azt sem kellene másoknak beadni, hogy Isten nincs!!! Valahol oda-vissza történne, de mivel a világ nem így működik, így marad a vita, pedig joga van mindenkinek dönteni.

Ha cáfolni szeretnéd Isten létét, akkor ne emberi hibákkal példálózz, az ateisták sem mindig racionálisan gondolkodó lények, mintha csak azt állítanád, hogy az ateisták jobbak, pedig van elég hibásan gondolkodó közöttük. Nem csak a kereszténység ítélte el a melegeket, jobban mondva a közöttük lévő viszonyt, más vallások is. Tisztára úgy olvasható, mintha szerinted el kellene fogadnunk a pedofilokat... Nem azért veri a szülő a gyereket, mert keresztény. Azért rossz a hit, mert egyesek számára a keresztény ünnep a pénzről szól? Miért szól a pénzről? Mert van, aki megveszi a termékeket, aki nem vallásos az is, van akinek a karácsony buli, szabadnap, van, aki befolyásolható, és követi a "divatot". Ki mondja, hogy az ateisták nem ünnepelnek? De tegyük fel nem: és szerinted az ateista, aki nem tart karácsonyt az jó, az a vallásos ember, akinek tényleg a hite miatt fontos a karácsony, az rossz. A többség, aki vásárol is, az meg ostoba, akármit is hisz, mert ateisták is vásárolnak, akkor szegények a csúnya vallás miatt kénytelenek vásárolni, pedig ateisták...

2014. okt. 6. 16:24
 19/19 anonim ***** válasza:

Érvek, amelyek szerint Istenben nem kellene hinni..., lehet érvelni, de igazából ezek a hitről szólnak? Vagy az emberi jellemről? Nem túl jó példa, mert a vallásos emberek is hisznek - kiv. szélsőségesebbeket - a tudományban: Darwin-naphoz köthető ajándékok... Ha már nem lesz karácsony, akkor lesz más, amihez termékeket gyárthatnak! :)

[link]

2014. okt. 6. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!