Keresztény voltam és ateista lettem. Te is?
Értem az érveket, és el is fogadom, de nem tudom teljes nyugodsággal kijelenteni, hogy biztos ez, vagy az az állítás.
Valóban a bibliai Istenre gondoltam. Az is lehet, hogy vallásháború lenne, ha kiderülne, hogy létezik. De azt is szokják mondani, hogy hiába van ezernyi vallás, abban általában egyetértenek, hogy egy az Isten. Az biztos, hogy sok bonyodalmat tudna okozni. Szóval nemtom. Majd kialakul egyszer. Köszönöm a segítséget!
Nem tudom, lehet hogy csak én olvastam figyelmetlenül, de egyetlen hiteles történet sincs. Ateista lesz keresztyénné, ez naponta történik. Keresztyén nem lesz ateista. Erősen kihangsúlyozom, az hogy gyerekkorodban megkereszteltek, nem tett keresztyénné. Egy megkeresztelt gyermekről se tudok, aki kérte a keresztelést, és akarta volna követni Jézust. Ezért nem nagy dolog, ha felnőttként nem hisz. De ez nem egyenlő a keresztyén voltam ateista lettem-mel, mert nem volt keresztyén, csak a szülei megkeresztelték. Engem is megkereszteltetett az ateista édesapám. De nem nevelt hitben. Még is keresztyén lettem.
A Jézusba vetett hit reményt ad, elfogadhatod az evolúciót is, de az nem ad semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!