Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztény voltam és ateista...

Keresztény voltam és ateista lettem. Te is?

Figyelt kérdés
Történeteket várok, ki , miért jött rá, h nincs isten.
2010. jan. 19. 13:06
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
81%
Apám ma is tagadja Isten létét 73 éves, ő ateista. Én 27 éves koromig azt hittem, ateista, Isten létét tagadó ember vagyok. Itt most megtudtam, nem voltam ateista sosem, pedig határozottan emlékszem, ha szóba került tagadtam Isten létezésének a lehetőségét. Akik akkor ismertek azt mondják, elég meggyőzően tettem. 27 évesen megtértem, elfogadtam Isten létét, aki a Bibliában jelentette ki magát. Nem volt egy könnyű meccs, de Isten győzött. A történetet nem mesélem el, mert a kérdezőt ez nem érdekli.
2010. jan. 19. 15:32
 22/54 anonim ***** válasza:
16%
Lehet, hogy ez a Valláskritikába tartozik, de nem csak a hivők közizlését, hanem a szabályzatot megtagadta, mert ez nem kérdés, hanem kérés a kérdezők felé.
2010. jan. 19. 15:35
 23/54 anonim ***** válasza:
77%
meg lettem keresztelve, vallásosan neveltek, jártam hittanra, mégis, cska addig tartottam igaznak ezeket a dolgokat, amíg elég nagy nem voltam hozzá, hogy elgondolkodjak rajta (olyan 10-12 éves koromig)...kb egy szinten van nálam ez az egész dolog a Télapóval, meg a Húsvéti nyuszival, sőt, én azt is hittem gyerekkoromban, hogy a felnőttek ezt is csak úgy mondják, mint az említett mesealakokat, és mikor rájöttem, hogy kivételesen komolyan gondolják, mélységesen ledöbbentem, hogy hogy lehetnek olyan buták,hogy a saját maguk által kitalált meséjüket elhiszik....én azóta sem hiszek benne, mert nálam egyenlő az egész a többi gyerekmesével...arra való, hogy megfélemlítse és irányítsa az emberek életét... zsákos ember vagy képényseprő a gyerekeknek, pokol meg sátán a felnőtteknek...
2010. jan. 19. 15:36
 24/54 anonim ***** válasza:
74%
Nincs bebizonyítva a nem létezése, de aki 'hisz' (nem minden megkereszteltre gondolok) átjárta az az érzés, amit te 84%-kos nem hiszem, hogy fogsz. Te nem tudod elkpzelni, milyen élethelyzeten mentem keresztül, és nem a pontifexek, hanem az élet győzött meg Isten egzisztenciájáról.
2010. jan. 19. 15:39
 25/54 anonim ***** válasza:
91%

"talán az nem sértő és pofátlan dolog h 2 hetente odajönnek hozzám közölni velem h a pokolba fogok kerülni ha nem fogadom el az istenüket? szerintem az a pofátlan h még azután is bizonygatják nekem miután szépen közlöm, h én nem hiszek benne."

És? Miközünk van a te térítőiteknek, na itt a vita megborult, mert nem betonalapzatra építed az érveidet, hanem csak azok ,akik megbántottak , most itt megbosszulod a hívőkön.

2010. jan. 19. 15:42
 26/54 anonim ***** válasza:
54%

"84%kos

"A !gyűlöletkeltésért!, mások !sértegeséért! (...) közízlés megsértéséért! kitiltás jár, így ilyen válaszokat ne írj!"

jah .. és pokolba is kerülök, hallottam már.

Menj inkább át a politika kérdésekhez és olvasd végig mi folyik ott.

Egy hosszabb szöveget írtam amiben elmondtam mit nem értek a kereszténységben. ti kiválasztottatok egy részletet ami úgy néz ki nagyon nem tetszik nektek.

A gyűlöletkeltést és a személyeskedést pont h ti kezdtétek : "Ez, kérem, sértő és pofátlan volt."

"Lehet, hogy ez a Valláskritikába tartozik, de nem csak a hivők közizlését, hanem a szabályzatot megtagadta, mert ez nem kérdés, hanem kérés a kérdezők felé."

Ha azt írom h Buddha esetleg homoszexuális volt akkor is felhúzod magad ?nem hinném... milyen közízlést rontok itt meg ?

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?kategoria=92&keres..

ha ezen kérdések keresztény válaszait megnézed miért jobb és szebb mint az én válaszom ? nekem úgy tűnik h egyenesen röhelik a keresztények a homoszexuálisoktól, mintha undorító betegek lennének, holott ez egy szexuális beállítottság. Én nem írtam Jézusról negatív dolgokat, nekem nincs bajom a homokosokkal, ti képzelitek bele.

"Nincs bebizonyítva a nem létezése, de aki 'hisz' (nem minden megkereszteltre gondolok) átjárta az az érzés, amit te 84%-kos nem hiszem, hogy fogsz."

Valóban, de ha én azt állítom h földönkívüliekkel találkoztam akkor nekem kell bebizonyítanom az igazamat és nem neked h ez lehetetlen, valamint normális esetben nem sértődök meg ha te egy kérdőjelet egy állításom mellé mersz tenni.

"És? Miközünk van a te térítőiteknek, na itt a vita megborult, mert nem betonalapzatra építed az érveidet, hanem csak azok ,akik megbántottak , most itt megbosszulod a hívőkön."

Nem érted látom, nem bosszulok meg senkit, nekem nincs bajom a b*zikkal :D. Csak te érzed annak, én egyáltalán nem annak szántam.

Szerintem ha Jézus létezett, akkor tanításai, prédikációi szempontjából teljesen mindegy h milyen volt a beállítottsága, sőt a Biblia szempontjából is.

(a betonalapról meg hadd ne beszéljek...)

idézném magamat : "A morális részével nincs is bajom, az tagadhatatlanul sok pozitívumot hordoz magában, sok ember tért jó útra tőle"

2010. jan. 19. 16:04
 27/54 anonim ***** válasza:
Nos, látszik, hogy az érzelemtöbbletünk diferenciája mennyire nagy.
2010. jan. 19. 16:16
 28/54 anonim ***** válasza:
51%
Csak sajnálni tudom, hogy nem tudjátok elfogadni Isten létezését! A helyzet, hogy az ateista szemléletmódban az ember saját magát tartja Istennek!!! Mondjon egy ateista is olyan tényt ami az mellett áll, hogy nincs teremtő! Legjobb példát tudom felhozni a hát ki látja, amikor már kész van, hogy ki építette? ott a szél, meg minden pontosan ott van a világrendszerben ahol kell, hogy legyen? Ezt egy véletlenre fogni. Pont az nem gondolkozik!
2010. jan. 19. 16:39
 29/54 anonim ***** válasza:
73%

"A helyzet, hogy az ateista szemléletmódban az ember saját magát tartja Istennek!!!"

ez nem igaz, olvass utána.

idézek neked a wikipédiáról : "Az ateizmus vallási, filozófiai és egyéb csoportokat tömörítő gyűjtőfogalom, mely csoportok közös jellemzője az istenben vagy istenekben való hit hiánya.

Az ateizmus nem egyetlen, homogén ideológia, hanem a fenti tulajdonsággal rendelkező csoportok, illetve irányzatok összessége. Az ateistaként értelmezhető csoportok között nem feltétlenül áll fenn közeli hasonlóság. Léteznek istenben nem hívő, de valamilyen vallással mégis rendelkező ateisták is (általában panteista nézetekkel), akik nézeteiket nem sorolnák az ateizmus szűkebb értelemben vett kategóriájába."

Van például gyenge ateizmus és erős ateizmus. Csak az erős ateista hívők mondják azt h semmiféle isten nem létezik. Én nem abba a kategóriába tartozom.

"Mondjon egy ateista is olyan tényt ami az mellett áll, hogy nincs teremtő!"

A klasszikus értelemben vett teremtés tagadásához nem is kell ateistának lenni, hanem elég ha keresztény vagy és tanulmányozod a témát :

http://www.youtube.com/watch?v=zi8FfMBYCkk

Istent az ismereteink végére kell mindig tenni, amit meg tudunk magyarázni mással (értsd : tudománnyal) nem szabad ellentmondani neki egy istennel, az csak hátráltatja a tudományos életet.

"Legjobb példát tudom felhozni a hát ki látja, amikor már kész van, hogy ki építette? ott a szél, meg minden pontosan ott van a világrendszerben ahol kell, hogy legyen? Ezt egy véletlenre fogni. Pont az nem gondolkozik!"

hát igen .. ők sem gondolkodtak akkor :

[link]

2010. jan. 19. 16:54
 30/54 Srapnel ***** válasza:
76%

Ebből hányat ismer az átlag keresztény?

Na, de mindegy is. A lehurrogott válaszadó kérdésében mi volt a felháborító? Egyrészt kérdezett és nem kijelentett, másrészt a homoszexualitással ugyan mi baj lenne. Ha az volt, akkor az volt. Ha nem volt, akkor nem volt.

A véletlenről csak annyit, hogy tetszett volna fizikát tanulni... Meg valószínűségszámítást.

Mellesleg, hogy a kérdésre is válaszoljak, én gyenge hívő voltam, aztán agnosztikus lettem, esetleg gyenge ateista. Én tudok rendszerben gondolkodni, ez a szakmám, aztán ebből kifolyólag nekem az egész keresztény világkép egy ellentmondásoktól hemzsegő, recsegő, ropogó, mentegetőzésekkel teli, erőszakos és intruzív gondolatrendszer.

Mondom, nem állítom, hogy nincs Isten.

2010. jan. 19. 17:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!