Aki elkezd gondolkodni, az egy idő után rájön, hogy nincs isten és egyéb ilyen marhaságok.
2010. jan. 19. 13:15
2/54 anonim válasza:
Ateista voltam és keresztény lettem. Ugy látszik te visszafelé haladsz az evolúcióban
2010. jan. 19. 13:24
3/54 anonim válasza:
13:24 - Soha nem voltál ateista, csak egy ideig kétségeid voltak a hitedet illetően. Aki valóban ateista, az soha nem térhet meg, mert nincs mihez. Szóval nincs azzal baj, hogy megtértél (a modortalanságoddal már annál inkább, amit mellesleg Isten se vesz jó néven, de ez már más tészta), csak akkor ne mondd azt, hogy ateista voltál, mivel ez egyszerűen nem igaz.
2010. jan. 19. 13:46
4/54 anonim válasza:
hadd tudja már, hogy mi volt...
2010. jan. 19. 13:48
5/54 anonim válasza:
Kérdező: úgy valahogy, de nem igazán. Soha nem voltam valóban hívő, bár evangélikusnak kereszteltek és hittanra is járattak. Viszont kezdettől fogva nagyon sok minden ellenszenves volt a Bibliából, már a legeslegalapvetőbb dolgokat illetően is (teremtés, Isten személye, bűnbeesés, szóval az egész mítosz alapjai) - plusz elég hamar tudomást szereztem arról is, hogy milyen rengeteg sok más vallás van még, és hogy ezek mennyire kizárják egymást.
Ahogy aztán egyre többet utánajártam a dolgoknak, úgy alakult ki egyre határozottabban az a vélekedésem, hogy vagy egyáltalán nincs isten (ez tűnik a leglogikusabbnak), vagy ha van, akkor EGÉSZEN MÁSMILYEN, mint amilyennek bármelyik vallás elképzeli, és egyikhez sincs az égvilágon semmi köze.
2010. jan. 19. 13:49
6/54 anonim válasza:
13:48 - Jó lenne, ha tudná, de nem tudja, épp ezért javítottam ki. Az ateizmus ugyanis definíció szerint annyit tesz, hogy istenTAGADÁS, vagyis a létezésének az elutasítása. Ebből pedig logikusan következik, hogy ateista nem térhet meg, mert nincs mihez. Ha megtér, akkor nem is volt ateista, csak bizonytalan a hitében. Ezt fejtettem ki az előbb is.
2010. jan. 19. 13:51
7/54 anonim válasza:
Nehezen tudom elképzelni hogy a XXI. században még mindig vannak vallásos emberek, akik pénzt és energiát nem spórolva hisznek egy olyan dologban amit még senki nem látott, hallott vagy bármilyen bizonyíték lenne rá. Ennyi erővel a a marslakókba is hihetnének.
2010. jan. 19. 13:52
8/54 anonim válasza:
Én nem. Nekem azt mondták a szüleim, hogy nincs Isten, és hogy evolúció útján fejlődött az ember az egysejtűből. Aztán megérintett Jézus Krisztus, senki nem mondta, hogy ő Jézus, mégis tudtam. És behívtam a szívembe,és megváltoztatta az egész életemet, és nagyon szeretem őt. És ő Isten, ő Isten Fia, de isteni természetű. Meg a Szent Lélek is Isten, és az ő valóságát is megtapasztaltam. És tudom, hogy az Atya is létezik, él. De amíg egy függöny volt előttem, a materializmus függönye, azt hittem, csak az van, amit látok. De neeeeeem:-)
2010. jan. 19. 13:53
9/54 anonim válasza:
"Történeteket várok, ki , miért jött rá, h nincs isten."
rá nem jöhettél, maximum már nem hiszel benne.
ez pedig logikailag ugyanúgy hit.
egyébként egészségedre, ha ez neked jó...
2010. jan. 19. 13:55
10/54 anonim válasza:
tehát aki először elutasítja Isten létezését, az később nem jöhet rá, hogy mégis van?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!